Page 133 of 144 FirstFirst ... 33 83 123 131 132 133 134 135 143 ... LastLast
Results 1,321 to 1,330 of 1433
  1. #1321
    ROG Enthusiast Array ZeroCool22 PC Specs
    ZeroCool22 PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX B550-F GAMING (WIFI)
    ProcessorRYZEN 9 5900X
    Memory (part number)CORSAIR 2x16 3000 Mhz CMW32GX4M2C3000C15
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI 11GB GAMING X
    CPU CoolerCOOLER MASTER MASTERAIR MA610P RGB
    Power SupplyAEROCOOL KCAS 700WFULL RANGE
    OS Windows 10 x64

    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    46
    Posts
    44

    Question

    Quote Originally Posted by Kuzja View Post
    Realtek Audio Console\Sonic Studio 3\RPC Not Respond\TimeOut FIX (This never been officially fixed)
    (This is updated fix from old forum thread was posted in 19th. And seems to be this issue returned. Old thread: https://rog.asus.com/forum/showthrea...105341-Deleted)
    This microfix reinitialise realtek UAD service with correct permissions and fix RPC not respond, crashes UWP Audio Console and Sonic Studio 3
    Fix do not apply any permanent changes to system (If problems appear again - just run fix)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    ===================================
    Fix:
    https://drive.google.com/file/d/1EsL...ew?usp=sharing
    (Fix updated: Also fixed Nahimic and Sonic Suite services)
    ===================================
    It fixes the issue with Sonic Studio 3 closing by itself after some seconds?

    My problem is:

    When i open SS3, makes the NAHIMIC service to close by itself and ofc. SS3 close too, because it needs that service to be running to work.
    Last edited by ZeroCool22; 07-04-2022 at 08:42 PM.

  2. #1322
    ROG Enthusiast Array ZeroCool22 PC Specs
    ZeroCool22 PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX B550-F GAMING (WIFI)
    ProcessorRYZEN 9 5900X
    Memory (part number)CORSAIR 2x16 3000 Mhz CMW32GX4M2C3000C15
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI 11GB GAMING X
    CPU CoolerCOOLER MASTER MASTERAIR MA610P RGB
    Power SupplyAEROCOOL KCAS 700WFULL RANGE
    OS Windows 10 x64

    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    46
    Posts
    44

    Quote Originally Posted by Kuzja View Post
    Realtek Audio Console\Sonic Studio 3\RPC Not Respond\TimeOut FIX (This never been officially fixed)
    (This is updated fix from old forum thread was posted in 19th. And seems to be this issue returned. Old thread: https://rog.asus.com/forum/showthrea...105341-Deleted)
    This microfix reinitialise realtek UAD service with correct permissions and fix RPC not respond, crashes UWP Audio Console and Sonic Studio 3
    Fix do not apply any permanent changes to system (If problems appear again - just run fix)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    ===================================
    Fix:
    https://drive.google.com/file/d/1EsL...ew?usp=sharing
    (Fix updated: Also fixed Nahimic and Sonic Suite services)
    ===================================
    This fix doesn't works, my SS3 still closing by itself:



    A window says SS3 is not install, but it obviously is!

    And yes, i did the installation of the audio drivers following the instructions here:

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...hlight=NAHIMIC

    (Realtek Audio Drivers (UAD - ASUS ROG SS3-DTS MB)

    PD: Also, when i use the FIX my Applications configs doesn't show up.
    Last edited by ZeroCool22; 07-04-2022 at 09:35 PM.

  3. #1323
    ROG Enthusiast Array ZeroCool22 PC Specs
    ZeroCool22 PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX B550-F GAMING (WIFI)
    ProcessorRYZEN 9 5900X
    Memory (part number)CORSAIR 2x16 3000 Mhz CMW32GX4M2C3000C15
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI 11GB GAMING X
    CPU CoolerCOOLER MASTER MASTERAIR MA610P RGB
    Power SupplyAEROCOOL KCAS 700WFULL RANGE
    OS Windows 10 x64

    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    46
    Posts
    44



    The only way i could make this pieace of **** Soft works is:

    Doing a .BAT to start manually and fast the NAHIMIC service and then start SS3.

    It maybe takes 3 attempts or maybe a lot more, till it keep open without close.

    But it's really stupid thing, need to be doing things like this to make it works like should...
    Last edited by ZeroCool22; 07-04-2022 at 09:31 PM.

  4. #1324
    ROG Member Array pillainp PC Specs
    pillainp PC Specs
    Laptop (Model)Asus FX553VD w 960 Evo 250GB + Samsung 860 Evo 2TB + 16GB DDR42400
    MotherboardAsus Maximus X Code
    ProcessorIntel Core i7 8700K
    Memory (part number)G.Skill F4-4000C18D-16GTZR 16GB
    Graphics Card #1Zotac GTX 1660 Ti AMP! 6GB GDDR6
    MonitorDell UP2716D 27"
    Storage #1Samsung 970 Evo 250GB M.2 PCIe NVMe
    Storage #2Samsung 840 Pro 256GB; 3x WD Black 2TB
    CPU CoolerCorsair H115i + Corsair AF140 Red x 2
    CaseCorsair Obsidian 450D
    Power SupplyCoolermaster Vanguard V1000
    Keyboard Logitech G213
    Mouse Logitech G102 Prodigy
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterTP-Link TD-W8970
    pillainp's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    23
    Posts
    22

    Just a little bit confused.

    I have a Maximus X Code motherboard.

    Which of these UAD drivers should I download?

  5. #1325
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    4
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by ZeroCool22 View Post
    This fix doesn't works, my SS3 still closing by itself:



    A window says SS3 is not install, but it obviously is!

    And yes, i did the installation of the audio drivers following the instructions here:

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...hlight=NAHIMIC

    (Realtek Audio Drivers (UAD - ASUS ROG SS3-DTS MB)

    PD: Also, when i use the FIX my Applications configs doesn't show up.
    This is random bug in Sonic studio 3 (crash on advanced mode tab open. Also it crush nahimic service) Try to quick selecting basic mode
    (It happens to me, too, and sometimes you have to try 10+ times.)

    This is terrible buggy software

    You launch fix with admin?
    Also you should install realtek audio console (uwp version from MS store)

    And yes. Try this driver for test:
    https://drive.google.com/file/d/1rnH...ew?usp=sharing
    (ss3, console, dts included, official signed)

    Fix moved to https://rog.asus.com/forum/showthrea...161#post867161
    Last edited by Kuzja; 07-06-2022 at 06:42 PM.

  6. #1326
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    33
    Posts
    69

    One crash I can 100% reproduce every time:
    1. Switch Sonic Studio App to Advanced Mode and close
    2. Change default Audio Device to Headphone (through windows control panel) and enable DTS on it. Don't change the default audio device.
    3. Start Sonic Studio and it will crash.
    Note: I also have Sonic Studio enabled on my TV/Monitor.
    However, when I change my default audio device to something else which hasn't DTS enabled and then start Sonic Studio, it doesn't crash.

    The Service timeout/crash hasn't happend for me for a while.

  7. #1327
    ROG Member Array pillainp PC Specs
    pillainp PC Specs
    Laptop (Model)Asus FX553VD w 960 Evo 250GB + Samsung 860 Evo 2TB + 16GB DDR42400
    MotherboardAsus Maximus X Code
    ProcessorIntel Core i7 8700K
    Memory (part number)G.Skill F4-4000C18D-16GTZR 16GB
    Graphics Card #1Zotac GTX 1660 Ti AMP! 6GB GDDR6
    MonitorDell UP2716D 27"
    Storage #1Samsung 970 Evo 250GB M.2 PCIe NVMe
    Storage #2Samsung 840 Pro 256GB; 3x WD Black 2TB
    CPU CoolerCorsair H115i + Corsair AF140 Red x 2
    CaseCorsair Obsidian 450D
    Power SupplyCoolermaster Vanguard V1000
    Keyboard Logitech G213
    Mouse Logitech G102 Prodigy
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterTP-Link TD-W8970
    pillainp's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    23
    Posts
    22

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hi,

    You have an ASUS ROG SS3 motherboard, so :

    You need Realtek Audio Drivers (UAD - ASUS ROG SS3 MB) from the first post of this thread.

    Follow scrupulously your CLEANUP process then your INSTALL process, for the next drivers packages that I would release, you will can directly follow your UPDATE process.
    Thank you so much.
    Very grateful for the timely help.
    Have a wonderful day.
    NPP

  8. #1328
    ROG Guru: White Belt Array Cliff S PC Specs
    Cliff S PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus X Hero
    ProcessorIntel Core i9 9900K
    Memory (part number)F4-3866C18-8GTZR
    Graphics Card #1ASUS GeForce RTX 3090 ROG Strix O24G, 24576 MB GDDR6X
    MonitorBenQ BL2711U(4K) and a hp 27vx(1080p)
    Storage #1Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD
    Storage #2Samsung PM951 Client M.2 512Gb SSD
    CPU CoolerThermaltake Floe Riing RGB TT Premium-Edition 360mm
    CasePhanteks Enthoo Pro TG
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard Trust GTX THURA
    Mouse Trust GTX 148
    Headset Plantronics Rig 500
    Headset/Speakers SHARP HT-SBW460 Dolby Atmos Soundbar
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterFRITZ!Box 7490
    Accessory #1 Logitech BRIO ULTRA HD PRO WEBCAM 4K webcam with HDR

    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    223
    Posts
    87

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hi everyone,

    News ASUS ROG SS3 Apps Updates (Early Access | Offline Installer) :

    Sonic Studio III v3.16.23.0 : Link
    Sonic Radar III v3.16.23.0 (Optional) : Link
    Thank you for the offline installer MoKiChU, not just for updating now, but it might come in useful in the future too.

  9. #1329
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    5.1 audio not working desktop, test speakers does in games

    Hey Guys,

    So I have chased my tail on this and figured all of you are in the know would know what I am missing here.

    Asus Z690 Hero win 11.

    I have went to the MMSYS.CPL and checked all the settings, I have it at 5.1 and when I test I get left and right only.. I don't have the enhanced tab in my properties as some suggest changes there.. when I run a game I do get all 5 speakers working with sound, but can't get the test to run them correctly. I have not tried music yet, I will move a song to this rig tomorrow and try that also.. Not sure what is hosed up here. I just built this system last week, so windows is fresh and all drivers ran from Armory Crate installed.

    Thanks in advance for any help.

  10. #1330
    New ROGer Array Soul.stoler PC Specs
    Soul.stoler PC Specs
    MotherboardASUS TUF Gaming B660 D4 WiFi
    ProcessorIntel i5 12400
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX 16x2 GB 3200Mhz
    Graphics Card #1Nvidia Geforce 1060 6GB OC GDDR5
    Graphics Card #2None
    Graphics Card #3None
    Graphics Card #4None
    Sound CardDefault Motherboard Audio Codec
    MonitorAOC 32 Inch
    Storage #1M2. NVME PNY XLR8 3030 500GB Gen3x4
    Storage #2Seagate Barracuda 2TB
    CPU CoolerStock Cooler
    CaseCooler Master MasterBox 540 ARGB
    Power SupplyCooler Master MWE Gold 650 V2 Full Modular
    Keyboard Logitech MK295 Silent M&K Combo
    Mouse Logitech G304 Lightspeed Wireless Gaming Mouse
    Headset Sony Wireless
    Mouse Pad Standard Amazon Basic
    Headset/Speakers Logitech Z906 5.1 PC Speaker
    OS Windows 11 Pro
    Network RouterTP-Link Archer [AX20] AX1800 WiFi 6 Router

    Join Date
    Feb 2022
    Reputation
    10
    Posts
    11

    nothing new released after v9360 in last 1 month appx?

Page 133 of 144 FirstFirst ... 33 83 123 131 132 133 134 135 143 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •