Page 57 of 120 FirstFirst ... 7 47 55 56 57 58 59 67 107 ... LastLast
Results 561 to 570 of 1199
  1. #561
    ROG Enthusiast Array Cliff S PC Specs
    Cliff S PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus X Hero
    ProcessorIntel Core i9 9900K
    Memory (part number)F4-3866C18-8GTZR
    Graphics Card #1ASUS GeForce RTX 3090 ROG Strix O24G, 24576 MB GDDR6X
    MonitorBenQ BL2711U(4K) and a hp 27vx(1080p)
    Storage #1Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD
    Storage #2Samsung PM951 Client M.2 512Gb SSD
    CPU CoolerThermaltake Floe Riing RGB TT Premium-Edition 360mm
    CasePhanteks Enthoo Pro TG
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard Trust GTX THURA
    Mouse Trust GTX 148
    Headset Plantronics Rig 500
    Headset/Speakers SHARP HT-SBW460 Dolby Atmos Soundbar
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterFRITZ!Box 7490
    Accessory #1 Logitech BRIO ULTRA HD PRO WEBCAM 4K webcam with HDR

    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    116
    Posts
    59

    Quote Originally Posted by Shocker View Post
    Do i need sonic studio 3 and DTS sound unbound for optimal audio experience? And what they do?
    All they are for is sound positioning really, and DTS is only useful if you have hardware the can play DTS, like headphones, soundbar or a sound system.

    For just equalization and effects you can just use the UAD Realtek app.
    I really like the sound I get from SonicStudio, as I have a SHARP HT-SBW460 Dolby Atmos Soundbar and Dolby Atmos RIG 500 headset, and when listening to music or watching tech videos, SonicStudio upmix option gives more clarity. Plus you can set up four individual EQ effects settings depending on what you listen to.

    To uninstall just right click the icon and select uninstall, so you have one less service running in the background.
    Click image for larger version. 

Name:	Image 001.jpg 
Views:	2 
Size:	169.4 KB 
ID:	87948

  2. #562
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    11

    I have problems that every time i reconnect 3.5mm headphone, sound is a bit different. Sometimes is distorted badly so i need to reconnect headphone to fix it. Is it hardware problem or it could be sonic studio 3 or other software making problems? I heard from various forums that sonic studio is problematic.
    Last edited by Shocker; 02-27-2021 at 12:00 PM.

  3. #563
    ROG Enthusiast Array Cliff S PC Specs
    Cliff S PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus X Hero
    ProcessorIntel Core i9 9900K
    Memory (part number)F4-3866C18-8GTZR
    Graphics Card #1ASUS GeForce RTX 3090 ROG Strix O24G, 24576 MB GDDR6X
    MonitorBenQ BL2711U(4K) and a hp 27vx(1080p)
    Storage #1Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD
    Storage #2Samsung PM951 Client M.2 512Gb SSD
    CPU CoolerThermaltake Floe Riing RGB TT Premium-Edition 360mm
    CasePhanteks Enthoo Pro TG
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard Trust GTX THURA
    Mouse Trust GTX 148
    Headset Plantronics Rig 500
    Headset/Speakers SHARP HT-SBW460 Dolby Atmos Soundbar
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterFRITZ!Box 7490
    Accessory #1 Logitech BRIO ULTRA HD PRO WEBCAM 4K webcam with HDR

    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    116
    Posts
    59

    Quote Originally Posted by Shocker View Post
    I have problems that every time i reconnect 3.5mm headphone, sound is a bit different. Sometimes is distorted badly so i need to reconnect headphone to fix it. Is it hardware problem or it could be sonic studio 3 or other software making problems? I heard from various forums that sonic studio is problematic.
    Which jack are you using, motherboard(back) or the front(case jack)?
    Some case manufactures cheap out on the front jack set up, by using low quality wiring with bad jack shielding.


    I personally have had no sound problems with Sonic Studio for about a year, specially when you get Nahimic updates though Windows update now, and @MoKiChU also includes the latest version with his motherboard sound driver packs, even updating the single components like SS3(Nahimic) and republishing the updated pack.

  4. #564
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    No analogue audio with enhancements enabled

    Hi,

    I have no analogue audio out (rear green mobo output) when audio enhancement is enabled (in windows or Realtek audio Console). It works fine if I disable enhancements but then I lose the functionality of SS3 - I want to be able to use the equalizer. Digital audio works fine over usb to an external DAC; however, I cannot use SS3 to shape this digital audio. I suspect it's an issue with one of the SS3 drivers.

    This problem started when I updated Windows 10 to Version 20H2. I've followed MoKiChU's instructions (ASUS ROG SS3|DTS Sound Unbound motherboard) and conducted a full cleanup and reinstall a couple of times with no luck. I also completely uninstalled third party Yamaha drivers for my DAC and disconnected it during this process to avoid any driver conflicts.

    Any assistance would be much appreciated.

    Specs:
    Croshair Formula VIII - Bios 1302,
    Ryzen 9 3950X,
    64gig GSkill Trident Z Neo at 3600
    RTX 3090
    Corsair MP600 2TB M.2 SSD

    Realtek Driver : 6.0.9102.1
    SS3|SSVM Extension Driver : 1.3.11.0 WHQL [31/08/2020]
    SS3|SSVM VAD Media Driver : 10.38.41.588 WHQL [06/08/2019]
    SS3 APO SoftwareComponent Driver : 3.2.2.0 WHQL [08/12/2020]
    DTS SU Extension Driver : 1.1.68.0 WHQL [09/12/2020]
    DTS APO4x Service SoftwareComponent Driver : 1.6.4.0 WHQL [08/10/2020]
    DTS APO4x Core SoftwareComponent|SoftwareDevice Driver : 1.6.9.0 WHQL [11/12/2020]

  5. #565
    ROG Enthusiast Array neotokyo PC Specs
    neotokyo PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VII Hero
    ProcessorAMD R5 3600
    Memory (part number)2x8GB Ballistix Sport LT (BLS8G4D240FSC) @3200Mhz
    Graphics Card #1RTX 2070 WINDFORCE 8G
    MonitorLG 27UL650-W
    Storage #1WD Blue M.2 SATA 500GB
    Storage #2TOSHIBA P300 3TB/Crucial MX300 256GB
    CPU CoolerBe Quiet Dark Pro 4
    CasePhantek P600s
    Power SupplySeasonic Prime Ultra Platium 650W
    Mouse Logitech G403/502 Hero
    OS Windows 10

    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    10
    Posts
    51

    There's a bunch of %13% as path name that should point to the system folder, but the variable isn't set to point to a folder in the 6.0.9107.1 service and APO .inf. On my machine pnputil didn't copy the files in the Windows/system32 folder and it kept them in the driver store folder.

    6.0.9107.1
    [DestinationDirs]
    SfxFx.CopyList=13 ;
    RtkSvc.CopyList=13 ;
    RtkComDll.CopyList=13 ;

    6.0.8960.1 (from the CrossHair VIII Hero audio driver on the Asus's support website)
    [DestinationDirs]
    SfxFx.CopyList=11 ; %SystemRoot%\system32
    RtkSvc.CopyList=11 ; %SystemRoot%\system32
    RtkComDll.CopyList=11 ; %SystemRoot%\system32
    Last edited by neotokyo; 02-28-2021 at 02:25 PM.

  6. #566
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    105

    Ok call me crazy but just stumbling upon this thread while grabbing newer drivers and such since Asus just sucks and doesn't keep the pages up to date. I have no clue which is needed other then one that is labeled for ROG since I have a Z390I and Z490 board. So I need one of the 3 that have ROG in red but what is the difference in them?

  7. #567
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by Cliff S View Post
    Which jack are you using, motherboard(back) or the front(case jack)?
    Some case manufactures cheap out on the front jack set up, by using low quality wiring with bad jack shielding.


    I personally have had no sound problems with Sonic Studio for about a year, specially when you get Nahimic updates though Windows update now, and @MoKiChU also includes the latest version with his motherboard sound driver packs, even updating the single components like SS3(Nahimic) and republishing the updated pack.
    i use rear jack with 3.5mm extension cable. Motherboard is crosshair viii hero so quality shouldn't be issue.

  8. #568
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2019
    Reputation
    123
    Posts
    71

    @MoKiChU. driver update

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hi everyone,


    - Realtek Audio Drivers (UAD - ASUS TUF/PRIME DTS HPXv1 MB) :
    Drivers : 6.0.9107.1 WHQL [19/01/2021]



    Thread updated.

    Thank you @MoKiChU. STAY WELL!

  9. #569
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Unfortunately, this latest version broke my audio, there is no sound anymore with ROG Crosshair VIII Hero. Is it possible for you to share link for previous version of the ROG DTS driver?

  10. #570
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hi,

    When you plug (unplug then plug if already plugged) the jack 3.5 mm of a headphone, the automatic impedance detection will automatically choose the appropriate level of amplification for you (depending on the impedance of the headphone). However, if you use an jack extension cable, this detection will not be done if you unplug then plug your headphone at the female jack extension cable level. For the automatic impedance detection to take place, the disconnection & reconnection must be done at the jack motherboard level.
    I always do that, but impedance detection sometimes detect 90 ohms, sometimes 30 so sound is little different, what could be problem?

Page 57 of 120 FirstFirst ... 7 47 55 56 57 58 59 67 107 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •