Page 16 of 87 FirstFirst ... 6 14 15 16 17 18 26 66 ... LastLast
Results 151 to 160 of 866
  1. #151
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    62
    Posts
    86

    Yes I think you are right but I am ok with it. I am on insider build 20150 and I am doing this from an admin account. I am not going to re-install Windows to get the RealTek Audio Console to work. As I mentioned earlier, in the past (different Windows build) it did work but I never did more than fool with it for a few minutes. So I will let it go. It does indicate that the Windows version may affect this app's ability to function. This information may be of interest to others who may be struggling with it so here's to hoping that this helps someone else.

    Thank you for reviewing the driver list and letting me know your thoughts on why it won't run on this machine.

  2. #152
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    18
    Posts
    10

    Hey @Mokichu

    I am using Strix GL703GS, which driver would be for me?
    Thanks for your help.

    Kind Regards

  3. #153
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    18
    Posts
    10

    It Works!

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hi,

    You need Realtek Audio Drivers (UAD - ASUS ROG/TUF NB) from my UAD notebooks drivers thread.

    Follow scrupulously your INSTALL process with cleanup step, for the next drivers packages that I would release, you will can directly follow the UPDATE process.

    Note (in order to choose correctly the install/update process to use) : You have a ASUS ROG SS3 notebook.
    Thanks a ton!
    Everything works.
    Thanks again for the prompt reply and the drivers. Cheers

  4. #154
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    10
    Posts
    8

    New update, old problems with Nahimic service, program are starting noticeably slow and its happening on all programs i tested (chrome, mozilla, vlc, winrar etc..) Windows 10 19041, Z370-E, 8700k
    https://streamable.com/e/r4lyyv


    Click image for larger version. 

Name:	1SOifPz.png 
Views:	7 
Size:	40.6 KB 
ID:	85386
    Last edited by ewil; 06-23-2020 at 02:28 PM.

  5. #155
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hi,

    - Follow scrupulously your CLEANUP process
    - Use this SS3 Cleaner tool (Right click on "A-Volute_SS3_Drivers_Cleanup.exe" > Run as administrator) then restart your PC
    - Follow scrupulously your INSTALL process
    Hi mokichu, first of all thank you for coming back, this community really appreciate what you're doing!

    Now I did the full process two times just this morning, uninstalled sonic studio and realtek UAD apps, restarted, deleted these 9 drivers https://i.imgur.com/HEZjZj8.png, Ran SS3 cleanup - it showed it hasnt found the nahimic drivers, restarted again, and ran Install_ROG_SS3.cmd for ( Should be correct for Z370-e) as admin, after restart - same issue occurs. I would rather just use clean drivers, but my speakers require the volume boost i get from Sonic Studio.

    Edit: Actually after reinstalling Sonic Studio 3 app from the windows store again solved the issue, thank you for the suggestion!
    Last edited by ewil; 06-23-2020 at 02:57 PM.

  6. #156
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    16

    Just wanted to let you know that installing the ROG SS3 package was NOT reversible with WIndows 10 system recovery (i created a restore point prior to installing these) , resulting in a hanging restore process trying to recover the registry.

    Also it completely destroyed the calibration of my USB COBRA MK5 , Joystick (after installing the drivers , rebooting and starting Elite Dangerous my Ship was in spin that couldnt be recovered from). Thats when i tried to go back and use system recovery. I had to remove these devices, shut down, reboot ,they wouldnt show up anymore, shutdown again disconnect the devices from the computer, reboot, shutdown again, boot ,plugin joystick 1 (HOTAS X ) after desktop loaed,, shutdown, plugin COBRA MK5 (this one NEEDs to be plugged in while the system is powered off) boot, all devices work again as they should. Something with that driver install has messed with things it shouldnt mess with.

    (note that both HOTAS X and Cobra MK5 do not use 3rd party drivers or software, they are supported natively by windows 10)

  7. #157
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    15
    Posts
    118

    Cool

    Quote Originally Posted by HLBROG View Post
    This is definitely the worst driver you have released so far, I did all the steps until I was able to install the drivers without the virtual mixer, but the realtek panel in the store doesn’t work with the equalizer, I did the installation clean and it still doesn’t work, you can post the link from the previous driver, I will continue using the old one until you repair the next drivers, I am on the Windows 1909 version, thanks.
    It's working even in windows version 2004
    So You may need to fully remove all drivers .
    Thanks

  8. #158
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    I followed all the steps and it really works the way he specified, I apologize for my ignorance, now I will try a new step, however the SSVM Remover Patch link is no longer available.

  9. #159
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    I did this step, but realtek does not install, there is an error in the microsoft store when trying to install Realtek Audio Control, should I follow the step with SSVM Remover Patch?

    I just wanted the drivers to work with realtek audio control with equalizer as it worked before, what should I do? I'm kind of lost here in the information.

    Install/Update Process :

    CLEANUP

    /!\ If you already had Realtek (HD) Audio Driver, Realtek Audio Control installed /!\
    Uninstall them (Start > Settings > Apps) then restart your PC
    - Launch Driver Store Explorer > Check the boxes of all versions of drivers which .inf starts with (if you find them) :
    a-volute | avolute | dts | hdx | realtek
    - Check the box "Force Deletion" then click on the "Delete Package" button then restart your PC

    INSTALL

    - Launch "Install_ROG-PRIME-TUF_RTK.cmd" by right-click Run as admin > Automatic restart when install is done
    - Automatic installation of Realtek Audio Control after rebooting, if not, install it manually : Link

    UPDATE

    - Launch "Install_ROG-PRIME-TUF_RTK.cmd" by right-click Run as admin > Automatic restart when install is done

    Note : Realtek Audio Control will be updated automatically via the MS Store.
    Last edited by HLBROG; 06-25-2020 at 02:55 PM.

  10. #160
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    21

    I'm curious if the latest Realtek drivers v6.0.8967.1 have been posted?

Page 16 of 87 FirstFirst ... 6 14 15 16 17 18 26 66 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •