Page 4 of 48 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 14 ... LastLast
Results 31 to 40 of 478
  1. #31
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    hi, i have asus strix x470 -F Gaming, wich driver i need?

  2. #32
    ROG Guru: Orange Belt Array MoKiChU PC Specs
    MoKiChU PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix Z370-F Gaming
    ProcessorIntel Core i7-8700K
    Memory (part number)Corsair Vengeance RGB DDR4 2666MHz CL16 - 16GB (2 x 8GB)
    Graphics Card #1ASUS ROG Strix GTX 1080 Ti OC
    MonitorASUS ROG Strix XG35VQ
    Storage #1System : SSD Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Games : SSD Corsair MP510 240GB | Data : SSHD Seagate 2TB
    CPU CoolerCooler Master ML240L RGB
    CaseBitFenix Enso
    Power SupplyCorsair TX850M (850W)
    Keyboard Logitech G413
    Mouse Logitech G502
    Mouse Pad PECHAM MPad-XXL
    Headset/Speakers Logitech Z333
    OS Windows 10 64 bit 20H2/VB/19042.x
    MoKiChU's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    239
    Posts
    481

    Quote Originally Posted by luisnadal View Post
    hi, i have asus strix x470 -F Gaming, wich driver i need?
    Hi,

    You need Realtek Audio Drivers (UAD - ASUS ROG/PRIME/TUF) from this thread. Follow scrupulously your INSTALL process with cleanup step, for the next drivers packages that I would release, you will can directly follow the UPDATE process.

    Note (in order to choose correctly the install/update process to use) : You have a ASUS ROG SS3 motherboard.
    Last edited by MoKiChU; 05-18-2020 at 09:13 AM.

  3. #33
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    You need Realtek Audio Drivers (UAD - ASUS ROG/PRIME/TUF) from this thread. Follow scrupulously your INSTALL process with cleanup step.

    Note (in order to choose correctly the install/update process to use) : You have a ASUS ROG SS3 motherboard.
    Thx!, but i have dubs, i cant use ss3 with dts or any other? cuz i see many option of cmd

  4. #34
    New ROGer Array Bushmaster78FS PC Specs
    Bushmaster78FS PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX Z370-G (Wi-Fi AC)
    ProcessorIntel Core i7-8700K
    Memory (part number)Corsair DOMINATOR® PLATINUM Special Edition Torque 32GB
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX GeForce RTX™ 2070 OC Edition 8GB
    MonitorASUS ROG SWIFT PG349Q
    Storage #1Corsair Force Series™ MP510 480GB M.2 SSD
    Storage #2Seagate Seagate BarraCuda 500GB Internal Solid-State Drive (x2)
    CPU CoolerCorsair Hydro Series™ H55 Quiet CPU Cooler
    CaseCorsair Carbide Series™ 200R Compact ATX Case
    Power SupplyCorsair TX-M Series™ TX750M — 750-Watt 80 Plus® Gold Certified PSU
    Keyboard ASUS ROG STRIX Flare
    Mouse ASUS ROG Spatha
    Headset/Speakers Sony SRS-D5100 5.1 Multimedia and Gaming Speaker System
    OS Windows 10 Pro 2004
    Network RouterNETGEAR ® Nighthawk ® AX4/4-Stream AX3000 WiFi 6 Router (RAX40)
    Bushmaster78FS's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    10
    Posts
    36

    Mokichu, welcome back to ROG Forums, I was going to ask about this on the other platform but since you are back here...

    I did my first .cmd style installation yesterday and it went smoothly, however there was a bit confusion on my part so I redid the installation with internet disabled, the whole time I was expecting to see the UI for Realtek's installer but that never came, I later figured that was the purpose. What confused me was this;



    As you can see, the Audio IO properties still have the MS driver, but if you scroll down to software components, those are the new drivers. Do I need to fix this? If so, what should I do? Since everything is working fine, I figured wouldn't hurt to ask.

    One other thing is a bit on the feedback side as far as the instructions go.
    4)Use these A-Volute cleanup tools (Run as admin : 1- Third Party drivers cleanup <--- This one prompts a restart, I think it would be better to put that in the instructions because when I saw it for the first time, I thought something else triggered a restart prompt.

    5) Perform a cleanup of the registry (with CCleaner Free or others) <-- Should we restart at this point or go straight to the .cmd installer?

    Everything else is perfect.

  5. #35
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Hello @MoKiChU and welcome back.
    My motherboard is ASUS TUF GAMING X570-PLUS.
    Which are the correct drivers for it? Are the last ones, for RTK motherboards?

    Thank you again!

  6. #36
    ROG Guru: White Belt Array pinkfloyd1173 PC Specs
    pinkfloyd1173 PC Specs
    MotherboardROG MAXIMUS XII FORMULA Z490
    ProcessorIntel i9 10850k
    Memory (part number)Corsiar Dominator Platinum RGB 32GB 3200MHZ
    Graphics Card #1EVGA RTX 2080 Ti FTW3 Ultra Overclocked
    MonitorAsus VG27AQ
    Storage #11 v-NAND SSD 970 PRO 2 TB
    CPU CoolerCorsair H100i Pro RGB
    CaseCOOL MASTER MC500P
    Power SupplyCorsair HX1000i
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterAsus RT-AX88U
    pinkfloyd1173's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    22
    Posts
    78

    Thank you Mr. M

  7. #37
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hi everyone,

    - Realtek Audio Drivers (UAD - ASUS ROG/PRIME/TUF) :
    Drivers : 6.0.8945.1 WHQL [30/04/2020]


    Download : Link


    Thread updated.



    Hi mokichu it's nice to see you again. there was no update for audio drivers for a long time. installed version 6.0.8945.1 sound quality is very good as it works smoothly with virtual mixer, thanks !!

  8. #38
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    20
    Posts
    52

    Is there a way to set the Bass crossover frequency?

    Hey Mockichu, glad you are back you legend. I wanted to know is there a way to set the bass crossover frequency (the frequency used by the Bass management toggle) in the UAD drivers? If there is, how would one go about setting this? The toggle works in the UAD drivers, plus the ones you have posted, i just want to know what frequency it uses so that i can fiddle with it for my setup.

    From the research i have done, HDA drivers have this functionality and can be "hacked" in the registry editor, but many have the same question on the UAD drivers (people are usually pointed to use the HDA drivers but then you are forces to use outdated versions of sonic studio and sonic radar).

  9. #39
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    20
    Posts
    52

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hi,

    Sorry, I can't advise you an action on your registry or any other "hack" way to configure your cut off frequency for UAD drivers.

    However be aware that, If you install/use Sonic Studio III, know that the equalizer of Realtek Audio Control/Console is hidden and deported on Sonic Studio III (Basic Mode > Equalizer > Custom).
    Hey, thanks for the prompt response and the information

  10. #40
    New ROGer Array SteverinoLA's Avatar
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    28
    Posts
    26

    First time updating and it worked like a charm. Did a Get Updates in Windows Store and got new Realtek CP. Awesome. One thing I immediately noticed is that the Amplify Level in Realtek CP now only applies to the front speakers in my quadraphonic setup. Setting back down to Performance equalizes the front/rear sound levels.

    Here's a dumb question: "SS3" stands for Sonic Studio 3, right? My board prior to STRIX Z390-F was a Asus Pro Gaming Z170 which only had CP, no SS. Was there as SS2 at some point? And I notice that this thread applies to new Z490 boards. Is SS3 tied to the Realtek codec chip? Is there a SS4 out there or not until there's a codec chip newer than S1220 (I think)?

Page 4 of 48 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 14 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •