Page 10 of 16 FirstFirst ... 8 9 10 11 12 ... LastLast
Results 91 to 100 of 157
  1. #91
    ROG Guru: Green Belt Array geneo PC Specs
    geneo PC Specs
    Laptop (Model)13" Macbook Pro M1
    MotherboardROG Maximus XIII Hero (WiFi)
    Processori9-10900k 5.2 GHz AVX0 all core, 1.28v
    Memory (part number)32 GB G.Skill TridentZ RGB 4266 @ CL18
    Graphics Card #1Asus ROG Strix 2070 Super A8G
    Sound CardOn-board
    MonitorEIZO Coloredge CG2730 and Viewsonic QHD displays
    Storage #1WDC SN850 1TB, Samsung 980 1TB
    Storage #21TB 850 x 1 TB 860 EVO RAID0, 6 TB WDC Black, 6TB IronWolf Pro
    CPU CoolerEK-AIO 360 D-RGB w/Phanteks T30 -120 fans, 1 Noctua Chromax 140 case fan
    CaseFractal Design Meshify 2 dark tint
    Power Supply750W Seasonic Prime Ultra Titanium Plus
    Keyboard Glorious GMMK TKL
    Mouse Logitech G305
    Headset Bose QC15
    Headset/Speakers Vanatoo T1, Klipsch R-12SWi Sub
    OS Windows 11 Pro X64, 22H2
    Network RouterLinksys EA7300
    Accessory #1 Logitech c920e webcam
    Accessory #2 Sabrent DS-SC5B 5-Bay USB-C HDD docking station
    Accessory #3 xrite i1 Display monitor calibration
    geneo's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    107
    Posts
    665

    Quote Originally Posted by l0r3d View Post
    Hello after I update Firmware : 14.1.65.1969 my Z490-f with 11900k ,my pc become boot loop can not enter windows sytem. It was impossible to recover using a bios flashback or CMOS reset. Please help me and other friends who are having this problem.I think a lot of people out there got this problem after the latest firmware update.Thank you
    Read back a few posts in this thread. You are not the first and there is a workaround.

  2. #92
    ROG Member Array l0r3d PC Specs
    l0r3d PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix Z 490-F
    ProcessorCore i 9 11900K
    Memory (part number)Corsair CMK16GX4M2D3600C18
    Graphics Card #1Zotac RTX 2070
    Sound CardASUS Essence STX 2 7.1
    MonitorLG 27GN880
    Storage #1CARDEA ZERO Z440 1 TB
    Storage #2WD Black 4 TB
    CPU CoolerNoctua NH-D15
    CaseCorsair Obsidian 500D RGB
    Power SupplyEnermax MaxTytan 800W
    Keyboard Corsair K70
    Mouse Razer Deathaddeer V2
    Mouse Pad SteelSeries
    Headset/Speakers Elipson Prestige Facet 6B BT
    OS Windows 10 / 11
    Network RouterASUS Zen WiFi AX

    Join Date
    May 2022
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by geneo View Post
    Read back a few posts in this thread. You are not the first and there is a workaround.
    The problem is i can't access to the bios setup even go to windows / look like post and reboot again.Thanks

  3. #93
    ROG Guru: Green Belt Array geneo PC Specs
    geneo PC Specs
    Laptop (Model)13" Macbook Pro M1
    MotherboardROG Maximus XIII Hero (WiFi)
    Processori9-10900k 5.2 GHz AVX0 all core, 1.28v
    Memory (part number)32 GB G.Skill TridentZ RGB 4266 @ CL18
    Graphics Card #1Asus ROG Strix 2070 Super A8G
    Sound CardOn-board
    MonitorEIZO Coloredge CG2730 and Viewsonic QHD displays
    Storage #1WDC SN850 1TB, Samsung 980 1TB
    Storage #21TB 850 x 1 TB 860 EVO RAID0, 6 TB WDC Black, 6TB IronWolf Pro
    CPU CoolerEK-AIO 360 D-RGB w/Phanteks T30 -120 fans, 1 Noctua Chromax 140 case fan
    CaseFractal Design Meshify 2 dark tint
    Power Supply750W Seasonic Prime Ultra Titanium Plus
    Keyboard Glorious GMMK TKL
    Mouse Logitech G305
    Headset Bose QC15
    Headset/Speakers Vanatoo T1, Klipsch R-12SWi Sub
    OS Windows 11 Pro X64, 22H2
    Network RouterLinksys EA7300
    Accessory #1 Logitech c920e webcam
    Accessory #2 Sabrent DS-SC5B 5-Bay USB-C HDD docking station
    Accessory #3 xrite i1 Display monitor calibration
    geneo's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    107
    Posts
    665

    Quote Originally Posted by l0r3d View Post
    The problem is i can't access to the bios setup even go to windows / look like post and reboot again.Thanks
    Did you try resetting the CMOS ? That should boot it up with default settings

  4. #94
    ROG Member Array l0r3d PC Specs
    l0r3d PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix Z 490-F
    ProcessorCore i 9 11900K
    Memory (part number)Corsair CMK16GX4M2D3600C18
    Graphics Card #1Zotac RTX 2070
    Sound CardASUS Essence STX 2 7.1
    MonitorLG 27GN880
    Storage #1CARDEA ZERO Z440 1 TB
    Storage #2WD Black 4 TB
    CPU CoolerNoctua NH-D15
    CaseCorsair Obsidian 500D RGB
    Power SupplyEnermax MaxTytan 800W
    Keyboard Corsair K70
    Mouse Razer Deathaddeer V2
    Mouse Pad SteelSeries
    Headset/Speakers Elipson Prestige Facet 6B BT
    OS Windows 10 / 11
    Network RouterASUS Zen WiFi AX

    Join Date
    May 2022
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Unhappy

    Quote Originally Posted by geneo View Post
    Did you try resetting the CMOS ? That should boot it up with default settings
    I try resetting cmos with jumper method or using the battery method and then I try asus bios flashback feature with usb updated with bios version 2103,2201,2301,2403. The result is boot loop too.Can not access to the bios even go to windows. Any suggestion how to resolve this problem ? Thanks
    Last edited by l0r3d; 05-22-2022 at 12:33 PM.

  5. #95
    ROG Guru: Green Belt Array geneo PC Specs
    geneo PC Specs
    Laptop (Model)13" Macbook Pro M1
    MotherboardROG Maximus XIII Hero (WiFi)
    Processori9-10900k 5.2 GHz AVX0 all core, 1.28v
    Memory (part number)32 GB G.Skill TridentZ RGB 4266 @ CL18
    Graphics Card #1Asus ROG Strix 2070 Super A8G
    Sound CardOn-board
    MonitorEIZO Coloredge CG2730 and Viewsonic QHD displays
    Storage #1WDC SN850 1TB, Samsung 980 1TB
    Storage #21TB 850 x 1 TB 860 EVO RAID0, 6 TB WDC Black, 6TB IronWolf Pro
    CPU CoolerEK-AIO 360 D-RGB w/Phanteks T30 -120 fans, 1 Noctua Chromax 140 case fan
    CaseFractal Design Meshify 2 dark tint
    Power Supply750W Seasonic Prime Ultra Titanium Plus
    Keyboard Glorious GMMK TKL
    Mouse Logitech G305
    Headset Bose QC15
    Headset/Speakers Vanatoo T1, Klipsch R-12SWi Sub
    OS Windows 11 Pro X64, 22H2
    Network RouterLinksys EA7300
    Accessory #1 Logitech c920e webcam
    Accessory #2 Sabrent DS-SC5B 5-Bay USB-C HDD docking station
    Accessory #3 xrite i1 Display monitor calibration
    geneo's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    107
    Posts
    665

    Not offhand, sorry

  6. #96
    ROG Enthusiast Array Tekamine PC Specs
    Tekamine PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 7400 (i7 11th/16gb ddr4 3600/14,5'' IPS 350nits/1.1kg/Aluminum case
    MotherboardAsus Formula Maximus XII Foruma/Bios 2403
    ProcessorIntel i9 10900KF@5.2Ghz All cores 1.32v
    Memory (part number)Gskill Trident Royale DDR4 4200CL16 1.48v
    Graphics Card #1EVGA RTX 3080Ti FTW3 ultra (+120core/+900 Mem)
    Graphics Card #2AMD RX 6700XT Sapphire Nitro + (wife rig ^^)
    Graphics Card #3Zotac GTX 1080Ti AMP Extreme
    Sound CardAsus essence STXII + Sennheiser GSX1200 Pro
    MonitorAsus ROG Strix 27" XG27AQM (QHD/0.5ms/270hz/G-sync)
    Storage #1Crucial P5 Nvme 1TB
    Storage #2Samsung 970 Evo+ nvme 500GB
    CPU CoolerNZXT Kraken X73
    CaseBequiet Dark Base Pro 900
    Power SupplySeasonic Prime Titanium TX94+ 1000W
    Keyboard Asus ROG Claymore II
    Mouse Glorious Model O- wireless/Finalmouse Starlight 12 (TBD)
    Headset Sennheiser g4me One/Sennheiser HD650
    Mouse Pad Asus ROG Sheath
    Headset/Speakers Q acoustics 3020i + Marantz CR-611
    OS Win 11 pro
    Accessory #1 Asus ROG PG279Q
    Accessory #2 Streamdeck Elgato + Logitech C922 + Elgato HD60 Pro + Asus Claymore I
    Accessory #3 Streaming rig : i9 10870k/Msi MPG gaming Edge/16Gb Kingston hyper X fury 3200C15/EVGA GTX 980 FTW3

    Join Date
    Sep 2021
    Reputation
    53
    Posts
    39

    Quote Originally Posted by l0r3d View Post
    I try resetting cmos with jumper method or using the battery method and then I try asus bios flashback feature with usb updated with bios version 2103,2201,2301,2403. The result is boot loop too.Can not access to the bios even go to windows. Any suggestion how to resolve this problem ? Thanks
    Ok let's try to help your case, that is annoyingly similar to ours... It will be resolved ONCE you manage to boot one time, then you ll get into your bios and do whatever you want EXCEPT touching the DIGI+ section about power limits, temperature threshold, current etc... That can be done with AI suite later, and you ll be able to boot after setting up your bios (which i do not recommand), just load optimized default settings and try to boot up.

    So, first, the key to bios flash back needs to be lower than 8Gb and formated in FAT32 or the operation might not work (couldnt flash back my bios with a 32gb key for instance, neither in NTFS, thanks god I have an oled screen on my mobo to check the status while I flash or flashback...).

    Then, imagining you managed to do it. You ll still boot loop, during the 10 secs of that boot, before it turns off and try to reboot, press one time Clear Cmos. Then it is suppose to shutdown the PC, it will reboot 4 times, not less, and Bios will be accessible. If it doesnt work, then, during the boot loop (it's rebooting every 10 sec approx), press and hold the Clear Cmos button for 5 sec, then it will shut down again (that s what happens to me, if it doesnt shut down, then shut down your computer after clearing the CMOS). Then it will again boot 4 times in a row, the 5th time, bios will appear and keyboard will be enlightened (if it s RGB or just backlighted).

    Try those methods and come tell us if you managed.

    Good luck mate !
    Last edited by Tekamine; 05-25-2022 at 08:04 AM.

  7. #97
    ROG Member Array l0r3d PC Specs
    l0r3d PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix Z 490-F
    ProcessorCore i 9 11900K
    Memory (part number)Corsair CMK16GX4M2D3600C18
    Graphics Card #1Zotac RTX 2070
    Sound CardASUS Essence STX 2 7.1
    MonitorLG 27GN880
    Storage #1CARDEA ZERO Z440 1 TB
    Storage #2WD Black 4 TB
    CPU CoolerNoctua NH-D15
    CaseCorsair Obsidian 500D RGB
    Power SupplyEnermax MaxTytan 800W
    Keyboard Corsair K70
    Mouse Razer Deathaddeer V2
    Mouse Pad SteelSeries
    Headset/Speakers Elipson Prestige Facet 6B BT
    OS Windows 10 / 11
    Network RouterASUS Zen WiFi AX

    Join Date
    May 2022
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Lightbulb

    Quote Originally Posted by Tekamine View Post
    Ok let's try to help your case, that is annoyingly similar to ours... It will be resolved ONCE you manage to boot one time, then you ll get into your bios and do whatever you want EXCEPT touching the DIGI+ section about power limits, temperature threshold, current etc... That can be done with AI suite later, and you ll be able to boot after setting up your bios (which i do not recommand), just load optimized default settings and try to boot up.

    So, first, the key to bios flash back needs to be lower than 8Gb and formated in FAT32 or the operation might not work (couldnt flash back my bios with a 32gb key for instance, neither in NTFS, thanks god I have an oled screen on my mobo to check the status while I flash or flashback...).

    Then, imagining you managed to do it. You ll still boot loop, during the 10 secs of that boot, before it turns off and try to reboot, press one time Clear Cmos. Then it is suppose to shutdown the PC, it will reboot 4 times, not less, and Bios will be accessible. If it doesnt work, then, during the boot loop (it's rebooting every 10 sec approx), press and hold the Clear Cmos button for 5 sec, then it will shut down again (that s what happens to me, if it doesnt shut down, then shut down your computer after clearing the CMOS). Then it will again boot 4 times in a row, the 5th time, bios will appear and keyboard will be enlightened (if it s RGB or just backlighted).

    Try those methods and come tell us if you managed.

    Good luck mate !
    hello @tekamine
    Can not work but if I use a 10700k processor it can boot but it will reboot 2 times . Nowaday ,I bought a new motherboard MSI Z590 Gaming Force for while, because it's frustrating me. But ROG STRIX Z490-f is still with me, I'm curious about this problem. I think to downgrade Intel Management Firmware is a solution but it can not.How to downgrade Intel Management Firmware ? Any suggestion ? Thanks
    Last edited by l0r3d; 05-25-2022 at 01:07 PM.

  8. #98
    ROG Enthusiast Array Tekamine PC Specs
    Tekamine PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 7400 (i7 11th/16gb ddr4 3600/14,5'' IPS 350nits/1.1kg/Aluminum case
    MotherboardAsus Formula Maximus XII Foruma/Bios 2403
    ProcessorIntel i9 10900KF@5.2Ghz All cores 1.32v
    Memory (part number)Gskill Trident Royale DDR4 4200CL16 1.48v
    Graphics Card #1EVGA RTX 3080Ti FTW3 ultra (+120core/+900 Mem)
    Graphics Card #2AMD RX 6700XT Sapphire Nitro + (wife rig ^^)
    Graphics Card #3Zotac GTX 1080Ti AMP Extreme
    Sound CardAsus essence STXII + Sennheiser GSX1200 Pro
    MonitorAsus ROG Strix 27" XG27AQM (QHD/0.5ms/270hz/G-sync)
    Storage #1Crucial P5 Nvme 1TB
    Storage #2Samsung 970 Evo+ nvme 500GB
    CPU CoolerNZXT Kraken X73
    CaseBequiet Dark Base Pro 900
    Power SupplySeasonic Prime Titanium TX94+ 1000W
    Keyboard Asus ROG Claymore II
    Mouse Glorious Model O- wireless/Finalmouse Starlight 12 (TBD)
    Headset Sennheiser g4me One/Sennheiser HD650
    Mouse Pad Asus ROG Sheath
    Headset/Speakers Q acoustics 3020i + Marantz CR-611
    OS Win 11 pro
    Accessory #1 Asus ROG PG279Q
    Accessory #2 Streamdeck Elgato + Logitech C922 + Elgato HD60 Pro + Asus Claymore I
    Accessory #3 Streaming rig : i9 10870k/Msi MPG gaming Edge/16Gb Kingston hyper X fury 3200C15/EVGA GTX 980 FTW3

    Join Date
    Sep 2021
    Reputation
    53
    Posts
    39

    Quote Originally Posted by l0r3d View Post
    hello @tekamine
    Can not work but if I use a 10700k processor it can boot but it will reboot 2 times . Nowaday ,I bought a new motherboard MSI Z590 Gaming Force for while, because it's frustrating me. But ROG STRIX Z490-f is still with me, I'm curious about this problem. I think to downgrade Intel Management Firmware is a solution but it can not.How to downgrade Intel Management Firmware ? Any suggestion ? Thanks
    Hey, glad to hear you changed motherboard lol, i bought also a "rescue" MSI in case of my Formula to Die or not to boot anymore.

    Though, to downgrade ME, you can't most of the time unfortunatly, you only can downgrade if the two versions have the same security version, which is rare.
    There is a way to know if the old ME firmware has the same security number than the one installed with a software called intel ME analyzer, then, you check the security numbers, if the first numbers match then you can roll back, if not, you are stuck to them ...

  9. #99
    ROG Member Array l0r3d PC Specs
    l0r3d PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix Z 490-F
    ProcessorCore i 9 11900K
    Memory (part number)Corsair CMK16GX4M2D3600C18
    Graphics Card #1Zotac RTX 2070
    Sound CardASUS Essence STX 2 7.1
    MonitorLG 27GN880
    Storage #1CARDEA ZERO Z440 1 TB
    Storage #2WD Black 4 TB
    CPU CoolerNoctua NH-D15
    CaseCorsair Obsidian 500D RGB
    Power SupplyEnermax MaxTytan 800W
    Keyboard Corsair K70
    Mouse Razer Deathaddeer V2
    Mouse Pad SteelSeries
    Headset/Speakers Elipson Prestige Facet 6B BT
    OS Windows 10 / 11
    Network RouterASUS Zen WiFi AX

    Join Date
    May 2022
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Post

    Quote Originally Posted by Tekamine View Post
    Hey, glad to hear you changed motherboard lol, i bought also a "rescue" MSI in case of my Formula to Die or not to boot anymore.

    Though, to downgrade ME, you can't most of the time unfortunatly, you only can downgrade if the two versions have the same security version, which is rare.
    There is a way to know if the old ME firmware has the same security number than the one installed with a software called intel ME analyzer, then, you check the security numbers, if the first numbers match then you can roll back, if not, you are stuck to them ...
    I just bought the MSI brand for the first time , I can downgrade Intel Management Firmware with flashing previous Bios. Asus can't do that. Why ?

  10. #100
    ROG Member Array Minh Le PC Specs
    Minh Le PC Specs
    Laptop (Model)ROG Strix GL753VE
    MotherboardROG Z490 - E Gaming
    ProcessorIntel Core I7 10700KA
    Memory (part number)CMW16GX4M2E3200C16
    Graphics Card #1ROG Strix RTX 3080 O10G
    MonitorLG 27GL850-B.ATV
    Storage #1WD Black WDS250G3X0C
    Storage #2Exceria LTC10Z240GG8
    CPU CoolerCorsair iCUE H115i RGB PRO XT
    CaseCorsair iCUE 465X RGB
    Power SupplyASUS ROG Thor 850 80+ Platinum
    Keyboard AKKO PC75B Plus BoW with AquaKing V3 and AKKO Clear ASA Keycap
    Mouse Razer Viper Ultimate Mercury with Charging Dock
    Headset Razer Kraken 7.1 Chroma V2
    Mouse Pad Razer Firefly Cloth Edition
    Headset/Speakers Logitech Z313 2.1
    OS Windows 11 22H2 (OS Build 22621.819)

    Join Date
    Oct 2020
    Reputation
    34
    Posts
    24

    Quote Originally Posted by l0r3d View Post
    I just bought the MSI brand for the first time , I can downgrade Intel Management Firmware with flashing previous Bios. Asus can't do that. Why ?
    It's Intel problem

Page 10 of 16 FirstFirst ... 8 9 10 11 12 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •