Page 17 of 22 FirstFirst ... 7 15 16 17 18 19 ... LastLast
Results 161 to 170 of 216
  1. #161
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    16
    Posts
    11

    So I installed an older aura version 1.05.13 and it's able to detect all of my ram sticks and control them so I really don't think this is a hardware issue. When I installed armoury crate it reverted back to not recognizing the 2 ram sticks. I can't believe they would rather deal with motherboard RMAs instead of just fixing this horrible software. Their software is by far the worst out of any MB vendor. From AIsuite, old aura and livedash and now it continues with armoury crate. I will never buy another asus MB again. Gigabyte and MSI have totally caught up with them and I don't think anyone really thinks asus makes the best motherboards anymore. This is a joke.

  2. #162
    New ROGer Array MadaDETuge PC Specs
    MadaDETuge PC Specs
    MotherboardROG Maximus XI Hero (WIFI)
    ProcessorIntel I7-9700k
    Memory (part number)Team T-Force Night Hawk RGB 16GB (4 x 8GB) 3200
    Graphics Card #1ROG Strix RTX 2070
    CPU CoolerROG RYUJIN 360
    CaseROG Strix Helio
    Power SupplyROG THOR 850P
    Keyboard ROG Strix Flare
    Headset ROG theta 7.1
    OS Windows

    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    10
    Posts
    25

    Quote Originally Posted by miky86bindo View Post
    yep but unfortunately Microsoft store says this "Armoury Crate (Beta) is currently not available"
    Because there was a major update on Armoury crate (Version3.0.x), and the R&D people found there was a major flaw on the new version so they pull it off form the store to fix it.

  3. #163
    Banned Array
    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    12
    Posts
    96

    Well i just tested clean install and even out of the box its broken just like predicted, good thing i had clonezilla backup laying around to revert that clean install not gonna waste my time setting up everything if it does't all work anyway, i did decide to test out something tho if all you want is rainbow effect and you fine with the half assed effect you can go to services.msc stop lightning service then go to C:\Program Files (x86)\LightingService and rename lastprofile.xml and then restart lightning service again in services.msc it should default to rainbow, either rgb settings aren't stored properly in this file or not loading properly may wanna look into that Asus....

    In folder C:\Program Files (x86)\ASUS\AsusGamingCenterInstallPackage you can find a file named eb5fc001c4024013b1813460e7af6c56.appxbundle you can use that to install armory crate also if you still have the folder and unable to install it.
    Last edited by Arokhantos; 07-18-2020 at 05:26 PM.

  4. #164
    ROG Enthusiast Array TheEternaL PC Specs
    TheEternaL PC Specs
    MotherboardAsus ROG Rampage V Edition 10
    ProcessorIntel Core i7-5930K
    Memory (part number)32GB HyperX Predator 8x4GB 2133Mhz
    Graphics Card #1Asus ROG Strix GTX 1080 Ti
    MonitorSamsung Odyssey G7
    Storage #2M.2 SSD Samsung 970 Pro 512GB
    CPU CoolerCostum EK Water Cooling
    CasePhanteks Enthoo Evolv X
    Power SupplyNext Buy Asus ROG Thor 850 Watt
    Keyboard Asus ROG Strix Flare
    Mouse Asus ROG Gladius II
    Headset Asus ROG Delta
    Mouse Pad Next Buy Asus ROG Balteus
    Headset/Speakers Next Buy Asus ROG Magnus
    Accessory #2 Asus ROG Aura Terminal
    Accessory #3 Speakers Edifier 2730DB
    TheEternaL's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    11
    Posts
    66

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    The mouse issues should be resolved, try updating again and remember to unsync before going to settings. Sorry about that guys.
    When should we wait for a new version of Armoury Crate?

    I still have problems with stuttering all effect due to GPU and Terminal.
    Last edited by TheEternaL; 07-18-2020 at 06:19 PM.

  5. #165
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    30

    aura sync functions NOT seeing devices

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    The mouse issues should be resolved, try updating again and remember to unsync before going to settings. Sorry about that guys.
    aura sync functions are still not working. aura sync is not seeing devices. I have no control over mobo, ram, or led header. I still can not edit, etc in aura creator either.

    Armoury Crate UWP App 2.7.13.0
    ROG Live Service 1.1.0.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.13
    Armoury Crate lite service 2.7.10
    ASUS AIOFan HAL 1.1.11
    ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.23
    ASUS AURA Motherboard HAL 1.0.66
    ASUS AURA Odd Component 1.0.8
    ASUS Aac_NBDT HAL 2.2.17.0
    ASUS Keyboard HAL 1.01.21
    ASUS MB Peripheral Products 1.0.32
    ASUS Mouse HAL 1.1.0.17
    ASUS MousePad HAL 1.0.1.2
    AacAudioHal 1.02.12
    AacDispaly 1.1.25
    AacVGA 0.0.2.6
    CosairDram 1.0.13
    KingstonDram 1.0.26
    AURA DRAM Component 1.0.48
    ENE RGB HAL 1.1.23.0
    ENE_DRAM_RGB_AURA42 1.00.02
    ENE_EHD_ASM_HAL 1.00.05
    ENE_EHD_M2_HAL 1.0.5.0
    GALAX GAMER RGB 1.00.02
    PHISON HAL 1.0.3.0
    Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.5.1
    Patriot Viper RGB 1.00.08

  6. #166
    ROG Enthusiast Array TheEternaL PC Specs
    TheEternaL PC Specs
    MotherboardAsus ROG Rampage V Edition 10
    ProcessorIntel Core i7-5930K
    Memory (part number)32GB HyperX Predator 8x4GB 2133Mhz
    Graphics Card #1Asus ROG Strix GTX 1080 Ti
    MonitorSamsung Odyssey G7
    Storage #2M.2 SSD Samsung 970 Pro 512GB
    CPU CoolerCostum EK Water Cooling
    CasePhanteks Enthoo Evolv X
    Power SupplyNext Buy Asus ROG Thor 850 Watt
    Keyboard Asus ROG Strix Flare
    Mouse Asus ROG Gladius II
    Headset Asus ROG Delta
    Mouse Pad Next Buy Asus ROG Balteus
    Headset/Speakers Next Buy Asus ROG Magnus
    Accessory #2 Asus ROG Aura Terminal
    Accessory #3 Speakers Edifier 2730DB
    TheEternaL's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    11
    Posts
    66

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    The mouse issues should be resolved, try updating again and remember to unsync before going to settings. Sorry about that guys.
    Now saving settings to LastProfile.XML works crookedly after updating.

    We select any Effect (Music, Intellectual, Dark) then we put it on the Rainbow, Restart the Computer and the Effect should be Rainbow, since the last installed Effect, he does not put it until you enter AURA Effects, hangs on the last Effect set from (Music, Intellectual, Dark ) You can fix this only by deleting the LastProfile.XML file and restarting the computer or service.

    Sorry My English.

    Выбираем любой Эффект ( Музыка, Интеллектуальный, Темный ) потом ставим на Радугу, Перезагружаем Компьютер и Эффект должен быть Радуга так как последний установленный Эффект он он его не ставить пока не зайти AURA Эффекты, зависает на последнем Эффекте установленных из ( Музыка, Интеллектуальный, Темный ). Исправить это можно только удалением файла LastProfile.XML и перезагрузив компьютер или службу.

    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 2.7.13.0
    ROG Live Service 1.1.0.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.02
    Armoury Crate lite service 2.7.10
    ASUS AIOFan HAL 1.1.11
    ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.23
    ASUS AURA Motherboard HAL 1.0.66
    ASUS Keyboard HAL 1.01.21
    ASUS MB Peripheral Products 1.0.34
    ASUS Mouse HAL 1.1.0.17
    AacAudioHal 1.3.11.0
    AacVGA 0.0.2.6
    KingstonDram 1.0.26
    AURA DRAM Component 1.0.48
    ENE RGB HAL 1.1.23.0
    ENE_EHD_M2_HAL 1.0.5.0
    Patriot Viper DRAM RGB 1.0.8.2
    Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.5.1
    Last edited by TheEternaL; 07-18-2020 at 09:05 PM.

  7. #167
    ROG Guru: White Belt Array flyinion PC Specs
    flyinion PC Specs
    Laptop (Model)GL703GE-ES73
    MotherboardCrosshair Hero VIII non-WiFi
    ProcessorRyzen 7 3700X
    Memory (part number)GSkill DDR4-3600 Trident Z Neo CL18
    Graphics Card #1EVGA 2080 Super FTW3 Hydro Copper
    MonitorAsus PG279Q & Dell U2414H
    Storage #1Samsung Evo 970 Plus 500GB
    Storage #2Samsung Evo 860 2TB
    CPU CoolerCustom Loop, cuplex kryos next, AC ST30 V2, aquacomputer D5 PWM, AC 150mm res
    CasePhanteks Enthoo Luxe 2 (719)
    Power SupplySeasonic Prime Ultra Gold 1000W
    Keyboard Steelseries M750 TKL, Duckyshine 5 MX Brown
    Mouse Steelseries Rival 700
    Headset Steelseries Arctis Pro + GameDAC
    Mouse Pad Steelseries QcK Limited
    Headset/Speakers Kanto YU2 with old Yamah HTIB sub
    OS Win10 Pro
    Network RouterGoogle WiFi
    Accessory #1 Saitek X52
    Accessory #2 Schiit Magni and Modi 2 Uber
    Accessory #3 Asus BW-16D1X-U blu-ray burner

    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    35
    Posts
    111

    I sort of got it working after I tried to install the lighting software for my GSkill RAM last night to get it out of Rainbow mode as well and it didn't work. I found a guide on GSkill's forums for removing stuff like armoury crate etc https://www.gskill.us/forum/forum/pr...ninstall-guide and it actually helped. I removed the GSkill software, rebooted as per guide, removed ALL of the Armoury crate entries in add/remove programs in control panel, all the lighting services, ROGLSL service, etc. that had all been installed (basically all Asus software except AI Suite which was the only other thing I had installed). Rebooted, ran the batch file in the GSkill post to remove leftover armoury crate bits and reboot. Then installed the GSkill software with "run as admin" as instructed and verified it worked, then installed Armoury Crate and updated it, and rebooted.

    It sort of works. On first boot it let me go right in and change the rainbow puke to a static color. The other tab where you can adjust header LED count, and power off colors still will not load properly. After first boot it kept telling me I needed an update, but there are none. Subsequent boots it just spins. Also subsequent boots first an entire header shut off. I think the other one technically did as well, but those lights are running off a Phankteks RGB hub that is plugged into the ARGB header. I went into Services and restarted ALL of the armoury crate, lighting services, etc.. One of them (forget which) shut ALL the lights off, turned everything including the missing header back on when I started it.

    So, it's not "great" but at least I don't have rainbow puke until Asus can hopefully fix this mess. Hope this helps someone.

  8. #168
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    11
    Posts
    37

    What I don't understand is, how does Crate/Lighting service choose what profile to use? It seems completely random to me and I can't seem to find any way to force a default profile. I have tried playing with lastprofile.xml and starting & stopping services, nothing works.

    What I'm specifically trying to do: Have a default profile for regular use, one profile for "gaming" and "lights off" for home theater use. I can trigger "gaming" and "lights off" profiles with specific apps with no problem most of the time. The default one is the problem. I can trigger it with notepad for example, but for some reason when I close notepad it will go back to lights off profile usually.

    Nothing I have tried works so far with latest apps.

  9. #169
    Banned Array
    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    12
    Posts
    96

    Quote Originally Posted by Crowley_07 View Post
    What I don't understand is, how does Crate/Lighting service choose what profile to use? It seems completely random to me and I can't seem to find any way to force a default profile. I have tried playing with lastprofile.xml and starting & stopping services, nothing works.

    What I'm specifically trying to do: Have a default profile for regular use, one profile for "gaming" and "lights off" for home theater use. I can trigger "gaming" and "lights off" profiles with specific apps with no problem most of the time. The default one is the problem. I can trigger it with notepad for example, but for some reason when I close notepad it will go back to lights off profile usually.

    Nothing I have tried works so far with latest apps.
    deleting lastprofile.xml brings it back to default rainbow but if you want anything other its pure luck that it sticks or it does not, even if you set amount of lights per header it will not remember those did before, however what never worked for me is profile switching per app would only work after i launched armory app then would switch properly if i just startup and do not start it up manually it play dumb never switch profile at all clearly software is very beta but even before it was useable not now its not.

    When you delete lastprofile.xml it just generates a new one i really wonder if could manually edit the file to apply proper rgb profile instead or if it will overwrite it instead.
    Last edited by Arokhantos; 07-19-2020 at 12:03 PM.

  10. #170
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    11
    Posts
    37

    While fighting with the apps & services, I seem to have made some progress.

    It seems to me, that when Crate & lighting services start and you launch the first app that causes a profile to switch, this becomes the "default" aura profile. On my keyboard the leds blink when this happens. If you launch another app that is bound to another profile, it switches to that correctly, and back when you close it.

    With this assumption, I made a script that I run at boot up. I have bound the "default" profile to notepad++. So I restart the services, run notepad++ for a short time, and close it. It seems to work for NOW. But of course this is still an extremely cumbersome way to do this and an option for a Default profile is a must.

Page 17 of 22 FirstFirst ... 7 15 16 17 18 19 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •