Page 27 of 39 FirstFirst ... 17 25 26 27 28 29 37 ... LastLast
Results 261 to 270 of 386

Thread: Asus Z490 stuff

  1. #261
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    10
    Posts
    18

    I am able to DL 0707 for Z490I here: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...-ASUS-0707.zip

    I'll give it a shot and see if it improves memory stability...

  2. #262
    ROG Enthusiast Array BloodBaron PC Specs
    BloodBaron PC Specs
    MotherboardROG Strix Z490-G
    Processori7-10700K @ 4.8ghz
    Memory (part number)GSkill Trident Z RGB 32GB 3800mhz CL16 (F4-4000C17Q-32GTZR)
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 TI OC Edition
    Sound CardCreative Labs Sound Blaster AE-7
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q 27" WQHD
    Storage #1WD_BLACK SN750 NVMe 1TB
    Storage #2WD_BLACK SN750 NVMe 500GB
    CPU CoolerbeQuiet Dark Rock Pro 4
    CaseCorsair 750D Airflow Edition
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard Razer BlackWidow Chroma V2
    Mouse Razer Mamba Elite Wired
    Headset Steelseries ARCTIS 7
    Headset/Speakers JBL LSR305s
    OS Win10 Pro

    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    10
    Posts
    27

    Quote Originally Posted by morello1n View Post
    I am able to DL 0707 for Z490I here: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...-ASUS-0707.zip

    I'll give it a shot and see if it improves memory stability...
    sigh it hasnt for me:
    Click image for larger version. 

Name:	Annotation 2020-08-28 121949.png 
Views:	0 
Size:	18.1 KB 
ID:	86096

    HMM latencymon stats are much better, was saying it was unsuitable for realtime due to acpi.sys i think it was
    Click image for larger version. 

Name:	Annotation 2020-08-28 123104.png 
Views:	0 
Size:	39.4 KB 
ID:	86097
    Last edited by BloodBaron; 08-28-2020 at 05:32 PM.

  3. #263
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    10
    Posts
    18

    fwiw I have never gotten any memtest errors, even with previous bios that would crash often. So far so good for me.

    Running 2x16GB with CL16 3600 XMP profile. G Skill Ripjaws.
    Last edited by morello1n; 08-28-2020 at 06:33 PM.

  4. #264
    ROG Enthusiast Array BloodBaron PC Specs
    BloodBaron PC Specs
    MotherboardROG Strix Z490-G
    Processori7-10700K @ 4.8ghz
    Memory (part number)GSkill Trident Z RGB 32GB 3800mhz CL16 (F4-4000C17Q-32GTZR)
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 TI OC Edition
    Sound CardCreative Labs Sound Blaster AE-7
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q 27" WQHD
    Storage #1WD_BLACK SN750 NVMe 1TB
    Storage #2WD_BLACK SN750 NVMe 500GB
    CPU CoolerbeQuiet Dark Rock Pro 4
    CaseCorsair 750D Airflow Edition
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard Razer BlackWidow Chroma V2
    Mouse Razer Mamba Elite Wired
    Headset Steelseries ARCTIS 7
    Headset/Speakers JBL LSR305s
    OS Win10 Pro

    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    10
    Posts
    27

    Quote Originally Posted by morello1n View Post
    fwiw I have never gotten any memtest errors, even with previous bios that would crash often. So far so good for me.

    Running 2x16GB with CL16 3600 XMP profile. G Skill Ripjaws.
    Yea my kit is 4x8gb-4000mhz-cl17 that might be why, might need some tweaking to get working in 4x8 configuration
    f4-4000c17q-32gtzr

  5. #265
    ROG Guru: Yellow Belt Array martine-dee PC Specs
    martine-dee PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus XII Extreme
    ProcessorIntel Core i9-10900K @ 2GHz - 5.2GHz, NB 1.7-4.7 GHz
    Memory (part number)G.Skill F4-4000C15Q-32GTZR @ 3700 MHz CL14
    Graphics Card #1Asus GeForce GTX 1080 Ti Strix Gaming, 11 GB VRAM @ 2 GHz
    Sound CardCreative Sound Blaster AE-9
    MonitorAsus ROG Swift 360Hz PG259QN
    Storage #12x Samsung SSD 860 EVO 1TB
    Storage #21x WD Blue SSD 1TB, 1x WD Red HDD 1TB
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H115i RGB Platinum
    CaseTT View 91 Tempered Glass RGB Edition
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard SteelSeries Apex 7, Red
    Mouse Logitech G403 Prodigy Gaming Mouse @ 3200 dpi
    Headset Trust Gaming GXT 444 Wayman Pro Gaming Headset
    Mouse Pad Logitech G440
    Headset/Speakers Creative Inspire T6300 @ AE-9
    OS Win 10 Pro 64bit 2004, Ubuntu 16.04
    Accessory #1 Creative SB AE-9's ACM
    Accessory #2 4x TT Riing Plus RGB 140 mm, 3x TT Pure Plus RGB 140 mm
    Accessory #3 Thermaktake Pure 20 Argb Sync 200 mm
    martine-dee's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    50
    Posts
    153

    Yeah, fwiw 7070 didn't allow me to run my F4-4000C15Q-32GTZR at the XMP (4000 MHz, CL15).
    On the previous page, [ I posted full bios settings ] for how it works at 3600 MHz CL14; I settled there for now.
    A Quaker here

  6. #266
    ROG Enthusiast Array BloodBaron PC Specs
    BloodBaron PC Specs
    MotherboardROG Strix Z490-G
    Processori7-10700K @ 4.8ghz
    Memory (part number)GSkill Trident Z RGB 32GB 3800mhz CL16 (F4-4000C17Q-32GTZR)
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 TI OC Edition
    Sound CardCreative Labs Sound Blaster AE-7
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q 27" WQHD
    Storage #1WD_BLACK SN750 NVMe 1TB
    Storage #2WD_BLACK SN750 NVMe 500GB
    CPU CoolerbeQuiet Dark Rock Pro 4
    CaseCorsair 750D Airflow Edition
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard Razer BlackWidow Chroma V2
    Mouse Razer Mamba Elite Wired
    Headset Steelseries ARCTIS 7
    Headset/Speakers JBL LSR305s
    OS Win10 Pro

    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    10
    Posts
    27

    Quote Originally Posted by martine-dee View Post
    Yeah, fwiw 7070 didn't allow me to run my F4-4000C15Q-32GTZR at the XMP (4000 MHz, CL15).
    On the previous page, [ I posted full bios settings ] for how it works at 3600 MHz CL14; I settled there for now.
    yea 3800-c16 seems to work fine for me, here's hoping a UEFI updates comes that improves DRAM stability

  7. #267
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Did anybody find better overclocking results with 0707?

    On the old 0607 it took 1.38 (BIOS) LLC7 to get stable at 5.2 but with 0707, I'm able to do it with 1.32 (BIOS) LLC7. Ram I haven't been able to get any higher frequencies though.

    M12H + 10900K

  8. #268
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    70
    Posts
    178

    Quote Originally Posted by gooper23 View Post
    Did anybody find better overclocking results with 0707?

    On the old 0607 it took 1.38 (BIOS) LLC7 to get stable at 5.2 but with 0707, I'm able to do it with 1.32 (BIOS) LLC7. Ram I haven't been able to get any higher frequencies though.

    M12H + 10900K
    Did you look at the LOAD voltage between each bios version and confirm that the load voltage is the same?
    Because a 60mv vcore decrease between two bios versions, on the *CPU* is completely impossible.

  9. #269
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by Falkentyne View Post
    Did you look at the LOAD voltage between each bios version and confirm that the load voltage is the same?
    Because a 60mv vcore decrease between two bios versions, on the *CPU* is completely impossible.
    I unfortunately did not. I'm not sure what caused the change but I threw the same stress tests at it and they all went well without any WHEA errors.

    Only physical change I did notice that were my temps are much better now than before. I guess I'll chalk it up to me doing something wrong the first time around?

  10. #270
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Hi, it seems that the CPU Current-sensor is a little busted on the M12A? Pulling above 254A will cause the sensor to stop reporting which also prevents CPU Power from reporting accurately. I found a voltage that first landed me just below 254A using P95 Small AVX2 which worked fine (you can see 253A and 314W load in the screenshot below). I then increased that voltage slighty (~10mv) which caused what you can see as well, a 32A 40W load @ above 90c. Sounds about right?

    I know for a fact that this was not an issue on the Z390 Apex (seen above 260A) and afaik this board uses the same controller just with a rebranded name. Something to look into fixing?


Page 27 of 39 FirstFirst ... 17 25 26 27 28 29 37 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •