Page 3 of 40 FirstFirst 1 2 3 4 5 13 ... LastLast
Results 21 to 30 of 400

Thread: Asus Z490 stuff

  1. #21
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Beta BIOS 0607 up on Driver & Tools page

    https://www.asus.com/us/Motherboards...Desk_Download/

    ROG MAXIMUS XII EXTREME -Beta BIOS 0607
    1. Enhance AI Cooling mechanism
    just found this up today

  2. #22
    Super Moderator Array
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    94
    Posts
    709

    well thats newer, ill just link there

  3. #23
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I cannot find a link to 607 on the Formula web page. Is it for the Extreme only?

  4. #24
    ROG Enthusiast Array uplink PC Specs
    uplink PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VIII Formula
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950X
    Memory (part number)2 x 8GB [2 modules pending] F4-3800C14D-16GTZN running at D.O.C.P. with FCLK @ 1900 MHz
    Graphics Card #1Asus ROG RTX 3090 Strix OC
    Sound CardOnBoard S/PDiF
    MonitorAsus ROG XG27UQ [used to have Asus ROG PG27UQ]
    Storage #1Corsair MP600 512GB
    Storage #2Corsair MP600 1TB
    CPU CoolerAsus ROG Ryujin 360
    CaseStreacom BC-1
    Power SupplyAsus ROG Thor 1200
    Keyboard Logitech MX Keys [used to have Asus ROG Claymore]
    Mouse Logitech MX Master 3 [used to have Asus ROG Spatha]
    Headset Sony WH-1000XM4 [used to have Asus ROG Centurion]
    Mouse Pad Benq B&H BenQ ZOWIE G-SR [used to have Asus ROG Balteus]
    Headset/Speakers Plantronics/Poly Voyager Legend [used to have Asus ROG Centurion]
    OS Windows 10 Pro x64 20H2
    Network Router3x Asus ZenWiFi AX XT8

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    57

    Quote Originally Posted by ttnuagmada View Post
    I cannot find a link to 607 on the Formula web page. Is it for the Extreme only?
    Yup, seems that way. I'm Formula owner too and I still can't get the TB working right

  5. #25
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Can you provide changelogs?

  6. #26
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    0607 now avalible for apex on the website ive been havng massive issues with avx currently as soon as enable it with all set voltages still crash yet its stable avx none avx wth teh same voltage dont make sense

  7. #27
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    BIOS 0607 Final Release

    They have put up the 0607 full release to replace the 0607 beta

    I have updated from 0607 beta to 0607 full and my system feels more stable.
    I'm on MAXIMUS XII EXTREME upgraded from my MAXIMUS X CODE to try the new
    Intel chips and all good so far , runs a bit warmer but figured that.

  8. #28
    ROG Enthusiast Array uplink PC Specs
    uplink PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VIII Formula
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950X
    Memory (part number)2 x 8GB [2 modules pending] F4-3800C14D-16GTZN running at D.O.C.P. with FCLK @ 1900 MHz
    Graphics Card #1Asus ROG RTX 3090 Strix OC
    Sound CardOnBoard S/PDiF
    MonitorAsus ROG XG27UQ [used to have Asus ROG PG27UQ]
    Storage #1Corsair MP600 512GB
    Storage #2Corsair MP600 1TB
    CPU CoolerAsus ROG Ryujin 360
    CaseStreacom BC-1
    Power SupplyAsus ROG Thor 1200
    Keyboard Logitech MX Keys [used to have Asus ROG Claymore]
    Mouse Logitech MX Master 3 [used to have Asus ROG Spatha]
    Headset Sony WH-1000XM4 [used to have Asus ROG Centurion]
    Mouse Pad Benq B&H BenQ ZOWIE G-SR [used to have Asus ROG Balteus]
    Headset/Speakers Plantronics/Poly Voyager Legend [used to have Asus ROG Centurion]
    OS Windows 10 Pro x64 20H2
    Network Router3x Asus ZenWiFi AX XT8

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    57

    Guys, does Your 10900K boots on either Formula, or Extreme past 4.9 GHz like at all? In HWInfo 64 or somewhere, where You can see it? I'm stuck on max. 4.9 GHz, either all core, or just "few" core, other EIST-ing works fine. I had Formula, changed it for Extreme, still the same results. Is my CPU faulty? Or something? I can overclock it to 5.1 GHz all cores easy, but it heats up a bit, I mean via Ai Overclock. I ran 0606 on Formula and now I'm running 0607 on Extreme.

    Click image for larger version. 

Name:	crazy.jpg 
Views:	0 
Size:	236.5 KB 
ID:	85135
    Last edited by uplink; 06-04-2020 at 11:09 PM.

  9. #29
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    70
    Posts
    178

    Quote Originally Posted by benkey71 View Post
    They have put up the 0607 full release to replace the 0607 beta

    I have updated from 0607 beta to 0607 full and my system feels more stable.
    I'm on MAXIMUS XII EXTREME upgraded from my MAXIMUS X CODE to try the new
    Intel chips and all good so far , runs a bit warmer but figured that.
    In what way did your system "feel" more stable? Usually, it is or it isn't
    Feel is very subjective. What exactly changed for you, in what way, and what were you having issues with before?
    Any specifics? I would guess that 0606 to 0607 should be a minor update with a few fixes, not a major code branch change.

  10. #30
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    from my testing 0607 not limits io and sa voltage at 1.05 no matter what you set yet the older bios would drive these past 1.6v auto also somthing changd with vcore vault on 0607 im thinking of going back to 0607 as i can set vcore at 1.47 bios yet in windows shows 1.44 cpuz and my multimeter shows 1.48



    0606 shows same vcore in bios as cpuz an multimeter was 0.03v higher

    this issue now is the volts are a ta lower on the vcore so you have to bump it up another +5 in the bios for stability and when pushing hard that +5 makes you tip over the edge on heat

    im havng an ssue with the rng ratio and my ram if i let ram default an just oc i can have high ring ratio no errors but as soon as i oc my ram i start gettng ring error (cache)

    not sure what is going on also my vdroop is really bad on level 5 if im set at 1.47 i drop to 1.325 on load

    lvl 8 holds vcore perfect and shows stabale voltage on the multimeter but im not sure if its spiking high due to all th miss information around llc

Page 3 of 40 FirstFirst 1 2 3 4 5 13 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •