Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    ROG Member Array fabio7586 PC Specs
    fabio7586 PC Specs
    Laptop (Model)Santech M58
    MotherboardRampage VI Extreme
    Processori9-7920x
    Memory (part number)F4-3600C17D-32GTZR
    Graphics Card #1RTX 2080ti
    MonitorACER PREDATO XB271HK
    Storage #1SAMSUNG 970 PRO 1TB m2
    Storage #2RAID 10 4x2 TB
    CPU CoolerMASTERLIQUID LITE 120
    CaseTHERMALTAKE CORE P90 TEMPERED GLASS
    Power SupplyTHERMALTAKE iRGB 1250W 80PLUS TITANIUM
    Keyboard LOGITECH G413
    Mouse LOGITECH PROTEUS G502
    OS WINDOWS 10 PRO

    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    GT-AC5300 Hard reset and wifi problems

    Hello, i have bought a new gt-ac5300. I have several issues like people wrote in this forum:
    1) No way to reset router, only after several reset attempts it works. I have made a video, as you can see i have assigned a fixed ip to my smartphone and after reset fixed ip still there. https://youtu.be/304I2KNnzhE You can see the start and the end of this video.
    2) After working reset, wi-fi is available in a separate ssid or with smart connect and it works. After an half day or a days, wi-fi go down and it don't return available. I have read that is can be a problem regarding high temp so i put an 80cm diameter fan on router to test if this problem is right, but no wifi signal returns.
    3) There is no way to select channel for 5ghz-1 (auto or 0).

    4) then.... as for magic wi-fi return for disappearing again... boh
    Where is ASUS? Where are updates to solve all of these problem? This is not optional features, wi-fi is a main features and it MUST works.

    Thank you for support
    Last edited by fabio7586; 05-30-2020 at 05:33 PM.

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Quote Originally Posted by fabio7586 View Post
    Hello, i have bought a new gt-ac5300. I have several issues like people wrote in this forum:
    1) No way to reset router, only after several reset attempts it works. I have made a video, as you can see i have assigned a fixed ip to my smartphone and after reset fixed ip still there. https://youtu.be/304I2KNnzhE You can see the start and the end of this video.
    2) After working reset, wi-fi is available in a separate ssid or with smart connect and it works. After an half day or a days, wi-fi go down and it don't return available. I have read that is can be a problem regarding high temp so i put an 80cm diameter fan on router to test if this problem is right, but no wifi signal returns.
    3) There is no way to select channel for 5ghz-1 (auto or 0).

    4) then.... as for magic wi-fi return for disappearing again... boh
    Where is ASUS? Where are updates to solve all of these problem? This is not optional features, wi-fi is a main features and it MUST works.

    Thank you for support
    Hi

    if issue still exist, please use feedback in our firmware, and share your email to me, we can grap your logs from our server to check what's going on.

  3. #3
    New ROGer Array ahfoo's Avatar
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    76

    Quote Originally Posted by fabio7586 View Post
    Hello, i have bought a new gt-ac5300. I have several issues like people wrote in this forum:
    1) No way to reset router, only after several reset attempts it works. I have made a video, as you can see i have assigned a fixed ip to my smartphone and after reset fixed ip still there. https://youtu.be/304I2KNnzhE You can see the start and the end of this video.
    2) After working reset, wi-fi is available in a separate ssid or with smart connect and it works. After an half day or a days, wi-fi go down and it don't return available. I have read that is can be a problem regarding high temp so i put an 80cm diameter fan on router to test if this problem is right, but no wifi signal returns.
    3) There is no way to select channel for 5ghz-1 (auto or 0).

    4) then.... as for magic wi-fi return for disappearing again... boh
    Where is ASUS? Where are updates to solve all of these problem? This is not optional features, wi-fi is a main features and it MUST works.

    Thank you for support
    please follow the following step to perform the proper reset of your router.

    1. Turn the router off.
    2. Press and hold the "WPS" button and turn the router on.
    3. Power light is on (keep holding the WPS button).
    4. Release the WPS button after the power LED light starts flashing.
    5. Power light stops flashing and the router will automatically reboot.

    Re-configure your setting from scratch.

  4. #4
    ROG Member Array fabio7586 PC Specs
    fabio7586 PC Specs
    Laptop (Model)Santech M58
    MotherboardRampage VI Extreme
    Processori9-7920x
    Memory (part number)F4-3600C17D-32GTZR
    Graphics Card #1RTX 2080ti
    MonitorACER PREDATO XB271HK
    Storage #1SAMSUNG 970 PRO 1TB m2
    Storage #2RAID 10 4x2 TB
    CPU CoolerMASTERLIQUID LITE 120
    CaseTHERMALTAKE CORE P90 TEMPERED GLASS
    Power SupplyTHERMALTAKE iRGB 1250W 80PLUS TITANIUM
    Keyboard LOGITECH G413
    Mouse LOGITECH PROTEUS G502
    OS WINDOWS 10 PRO

    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Quote Originally Posted by wilsondenq View Post
    Hi

    if issue still exist, please use feedback in our firmware, and share your email to me, we can grap your logs from our server to check what's going on.
    I will try to perform a reset with ahfoo guide as following,
    In the meanwhile i'd want give you an update:
    After 72hr in this situation:
    wifi is still active (range is awful after 7 meters from router and internet becomes damned slow). So, wifi dropping is caused by excessive heat? or from what?


    5ghz-1 channel is still mistery, no way to select channel (only 0 "zero")

    Quote Originally Posted by ahfoo View Post
    please follow the following step to perform the proper reset of your router.

    1. Turn the router off.
    2. Press and hold the "WPS" button and turn the router on.
    3. Power light is on (keep holding the WPS button).
    4. Release the WPS button after the power LED light starts flashing.
    5. Power light stops flashing and the router will automatically reboot.

    Re-configure your setting from scratch.
    thank you, i will try in a short and i will inform you of result .


    Thank you all. I will update for any news.

  5. #5
    New ROGer Array ahfoo's Avatar
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    76

    Quote Originally Posted by fabio7586 View Post
    I will try to perform a reset with ahfoo guide as following,
    In the meanwhile i'd want give you an update:
    After 72hr in this situation:
    wifi is still active (range is awful after 7 meters from router and internet becomes damned slow). So, wifi dropping is caused by excessive heat? or from what?


    5ghz-1 channel is still mistery, no way to select channel (only 0 "zero")



    thank you, i will try in a short and i will inform you of result .


    Thank you all. I will update for any news.

    May be you should try to move the router away from the corner area to a much open space. I don't think heat an issue, I am living a country with daily temperature around 32C degree and the humidity here very high too.

  6. #6
    New ROGer Array Jesseinsf PC Specs
    Jesseinsf PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus XI Extreme (Z390)
    ProcessorIntel Core i9 9900K
    Memory (part number)Corsair CMW128GX4M4E3200C16
    Graphics Card #1NVIDIA - GeForce RTX 2080 Ti FE
    Sound CardCreative Labs Sound Blaster AE-9
    MonitorSamsung 32" UH750 QLED UHD Monitor
    Storage #1Samsung 970 Pro M.2 PCIe SSD 1TB
    CPU CoolerCooler Master MLX-D36M-A20PC-R1 w/ Noctua NF-F12 industrialPPC-2000 IP67 PWM x3 Fans
    CaseLian Li PC-011 Dynamic XL (ROG Certified)
    Power SupplyCooler Master V1200 Platinum
    Keyboard RAZER HUNTSMAN ELITE - LINEAR OPTICAL SWITCH (Red) w/ PBT Keycaps
    Mouse Razer Basilisk Ultimate with Charging Dock
    Headset Bowers and Wilkins P9 Signature
    Mouse Pad Razer Vespula V2 Mousepad
    Headset/Speakers Creative GigaWorks T40 Series II
    OS Windows 10 Pro for Workstations
    Network RouterROG Rapture GT-AC5300
    Accessory #1 Microsoft Xbox Elite Wireless Controller Series 2
    Accessory #2 Logitech BRIO ULTRA HD PRO WEBCAM
    Jesseinsf's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    23
    Posts
    227

    In the corner with all that metal around it is indeed seriously crippling the signal. It can be against a wall but do your best at keeping metal objects and electronics away from it and it should be at desk height in a central location.

  7. #7
    ROG Member Array fabio7586 PC Specs
    fabio7586 PC Specs
    Laptop (Model)Santech M58
    MotherboardRampage VI Extreme
    Processori9-7920x
    Memory (part number)F4-3600C17D-32GTZR
    Graphics Card #1RTX 2080ti
    MonitorACER PREDATO XB271HK
    Storage #1SAMSUNG 970 PRO 1TB m2
    Storage #2RAID 10 4x2 TB
    CPU CoolerMASTERLIQUID LITE 120
    CaseTHERMALTAKE CORE P90 TEMPERED GLASS
    Power SupplyTHERMALTAKE iRGB 1250W 80PLUS TITANIUM
    Keyboard LOGITECH G413
    Mouse LOGITECH PROTEUS G502
    OS WINDOWS 10 PRO

    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Update: after a week with fan at low rpm (silent night mode), no dropping accours. I'm buying a cooling base for notebook to try to solve definitivly heat problems, in the meanwhile asus will solve with an update.

    Quote Originally Posted by Jesseinsf View Post
    In the corner with all that metal around it is indeed seriously crippling the signal. It can be against a wall but do your best at keeping metal objects and electronics away from it and it should be at desk height in a central location.
    Dear maybe you are right, but before gt5300 i had a fritzbox 7490 in the same position with same devices attached ands signal go through 4 wall of 10cm with 15m lenght (two sides of my home) with a signal strength near 70% and no wait with internet page loading (now need about 30sec to display google). Now after 7m without wall in the middle signal is about half and speed is ridicolous... Considering that fritzbox 7490 costs 200€ and gt5300 660€, this difference from two devices is shameful so, we try not to find excuses because we would like that asus does the job for which it is paid by us.

    We have paid a full price for a complete device, we aren't beta tester..

    little example:
    If i buy a Ferrari, i expect to go better on the track (same track) than family minivan, or not?

    Thank you
    Last edited by fabio7586; 06-06-2020 at 12:51 PM.

  8. #8
    ROG Member Array fabio7586 PC Specs
    fabio7586 PC Specs
    Laptop (Model)Santech M58
    MotherboardRampage VI Extreme
    Processori9-7920x
    Memory (part number)F4-3600C17D-32GTZR
    Graphics Card #1RTX 2080ti
    MonitorACER PREDATO XB271HK
    Storage #1SAMSUNG 970 PRO 1TB m2
    Storage #2RAID 10 4x2 TB
    CPU CoolerMASTERLIQUID LITE 120
    CaseTHERMALTAKE CORE P90 TEMPERED GLASS
    Power SupplyTHERMALTAKE iRGB 1250W 80PLUS TITANIUM
    Keyboard LOGITECH G413
    Mouse LOGITECH PROTEUS G502
    OS WINDOWS 10 PRO

    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Update:
    Wifi disappeared again, but i discover, i think, a bug. After reset the router, i have configured wifi, wan and lan and then i have configured WTFast (This is first time that i have configured it); after wtfast configuration, channels of 5ghz-1 dissapear (it display only 0 or auto) that is different from image before wtfast configuration (see below). I have tried same beahvior 5 times and its result is same everytime.

    Same if reboot, wifi return and then disappear with 5ghz-1 that sign channel 0 or auto.



    Last edited by fabio7586; 06-07-2020 at 08:15 PM.

  9. #9
    New ROGer Array Jesseinsf PC Specs
    Jesseinsf PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus XI Extreme (Z390)
    ProcessorIntel Core i9 9900K
    Memory (part number)Corsair CMW128GX4M4E3200C16
    Graphics Card #1NVIDIA - GeForce RTX 2080 Ti FE
    Sound CardCreative Labs Sound Blaster AE-9
    MonitorSamsung 32" UH750 QLED UHD Monitor
    Storage #1Samsung 970 Pro M.2 PCIe SSD 1TB
    CPU CoolerCooler Master MLX-D36M-A20PC-R1 w/ Noctua NF-F12 industrialPPC-2000 IP67 PWM x3 Fans
    CaseLian Li PC-011 Dynamic XL (ROG Certified)
    Power SupplyCooler Master V1200 Platinum
    Keyboard RAZER HUNTSMAN ELITE - LINEAR OPTICAL SWITCH (Red) w/ PBT Keycaps
    Mouse Razer Basilisk Ultimate with Charging Dock
    Headset Bowers and Wilkins P9 Signature
    Mouse Pad Razer Vespula V2 Mousepad
    Headset/Speakers Creative GigaWorks T40 Series II
    OS Windows 10 Pro for Workstations
    Network RouterROG Rapture GT-AC5300
    Accessory #1 Microsoft Xbox Elite Wireless Controller Series 2
    Accessory #2 Logitech BRIO ULTRA HD PRO WEBCAM
    Jesseinsf's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    23
    Posts
    227

    Quote Originally Posted by fabio7586 View Post
    Update:
    Wifi disappeared again, but i discover, i think, a bug. After reset the router, i have configured wifi, wan and lan and then i have configured WTFast (This is first time that i have configured it); after wtfast configuration, channels of 5ghz-1 dissapear (it display only 0 or auto) that is different from image before wtfast configuration (see below). I have tried same beahvior 5 times and its result is same everytime.

    Same if reboot, wifi return and then disappear with 5ghz-1 that sign channel 0 or auto.
    That is not what's causes it. I don't use WTFast and the same happens to me. I am leaning towards a heat issue. I'm thinking about sitting it on top of a laptop cooler.
    Last edited by Jesseinsf; 06-07-2020 at 08:29 PM.

  10. #10
    ROG Member Array fabio7586 PC Specs
    fabio7586 PC Specs
    Laptop (Model)Santech M58
    MotherboardRampage VI Extreme
    Processori9-7920x
    Memory (part number)F4-3600C17D-32GTZR
    Graphics Card #1RTX 2080ti
    MonitorACER PREDATO XB271HK
    Storage #1SAMSUNG 970 PRO 1TB m2
    Storage #2RAID 10 4x2 TB
    CPU CoolerMASTERLIQUID LITE 120
    CaseTHERMALTAKE CORE P90 TEMPERED GLASS
    Power SupplyTHERMALTAKE iRGB 1250W 80PLUS TITANIUM
    Keyboard LOGITECH G413
    Mouse LOGITECH PROTEUS G502
    OS WINDOWS 10 PRO

    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Quote Originally Posted by Jesseinsf View Post
    That is not what's causes it. I don't use WTFast and the same happens to me. I am leaning towards a heat issue. I'm thinking about sitting it on top of a laptop cooler.
    I removed big fan and setted a cooler made by me (diy) as you can see in picture, but nothing has changed. So is this a firmware bug or faulty hardware? Can asus answer this? Oh my god.... can ASUS answer? This isn't a fan forum, this is official asus rog forum, so where is ASUS? Can we know if ASUS is working to solve all of these problems?

    I'm testing a lot of things...
    Last edited by fabio7586; 06-07-2020 at 11:07 PM.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •