Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 21 to 26 of 26
  1. #21
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by Crash55 View Post
    Windows auto updtaed my LAN driver back on liek 16 Nov and I started having random drops. I tried updating to the driver on the Intel website and same problem. I then tried the firmware update and the driver that came with it and still the same issue. Finally I reinstalled 1.0.0.13 and the connection appears to be working fine again.
    Should I be trying a different driver? I am a little concerned that Windows will do a driver update and break things again. I have it blocked from installing the current driver but that won't work if a newer one is released
    You can try and follow this if you'd like windows to not install drivers for you:

    http://woshub.com/how-to-turn-off-au...in-windows-10/ > How to Disable Driver Updates in Hardware Settings?

    Also good luck, I tried everything, including 1.0.0.13 as recommended by Intel, it works for a day then it just stops working again. I have no idea what the heck this is all about, it bloody works for a bit then it stops working lol.

  2. #22
    ROG Enthusiast Array Crash55 PC Specs
    Crash55 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z490-E
    ProcessorCore i9-10900K
    Memory (part number)G.Skill TridentZ RGB 64GB (4x16GB) - 3200MHz
    Graphics Card #1GeForce RTX3080 Founder's Edition
    Sound CardSound BlasterX AE-5 Plus
    MonitorDell P2715Q
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus 2TB - M.2 SSD - PCI Express
    Storage #2Samsung 860 EVO 4TB - SATA SSD
    CPU CoolerAsetek Liquid Cooling 680LS 280MM
    CaseTalon 20th Anniversary edition
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G3 750 Watt
    Keyboard Logitech G11
    Mouse Logitech G502 Proteus Core
    Headset Turtle Beach Stealth 700 Gen 1
    Mouse Pad Steel Series 4HD
    Headset/Speakers Klipsch ProMedia Ultra 5.1
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterVerizon Quantum Gateway

    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    56

    I did what your link says but that won't necessarily stop teh next version of teh driver from being installed.

    I wish I had researched the board before ordering. though Falcon Northwest says they haven't been getting complaints so maybe we just lost the board lottery?

  3. #23
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by Crash55 View Post
    I did what your link says but that won't necessarily stop teh next version of teh driver from being installed.

    I wish I had researched the board before ordering. though Falcon Northwest says they haven't been getting complaints so maybe we just lost the board lottery?
    Hmm I'm not quite sure then!.

    Also, my ethernet hasn't disconnected today. I swear this is driving me crazy, it's been working find all day today! Currently running driver version 1.0.2.6. I will let you know later if it disconnects.

    And you are right, it seems like we have lost the board lottery.

  4. #24
    ROG Enthusiast Array Crash55 PC Specs
    Crash55 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z490-E
    ProcessorCore i9-10900K
    Memory (part number)G.Skill TridentZ RGB 64GB (4x16GB) - 3200MHz
    Graphics Card #1GeForce RTX3080 Founder's Edition
    Sound CardSound BlasterX AE-5 Plus
    MonitorDell P2715Q
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus 2TB - M.2 SSD - PCI Express
    Storage #2Samsung 860 EVO 4TB - SATA SSD
    CPU CoolerAsetek Liquid Cooling 680LS 280MM
    CaseTalon 20th Anniversary edition
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G3 750 Watt
    Keyboard Logitech G11
    Mouse Logitech G502 Proteus Core
    Headset Turtle Beach Stealth 700 Gen 1
    Mouse Pad Steel Series 4HD
    Headset/Speakers Klipsch ProMedia Ultra 5.1
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterVerizon Quantum Gateway

    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    56

    Quote Originally Posted by marhaba View Post
    Hmm I'm not quite sure then!.

    Also, my ethernet hasn't disconnected today. I swear this is driving me crazy, it's been working find all day today! Currently running driver version 1.0.2.6. I will let you know later if it disconnects.

    And you are right, it seems like we have lost the board lottery.
    Guess what Windows did to me today? It installed version 1.0.2.6

    I found out because I got an offlien messaeg in chrome within 5 min of going online.

    I rolled it back to 1.0.0.13

  5. #25
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    12

    I225V_End_User_FW_UPDATE dont work on Strix Z490-E Gaming.

    get this error

    D:\I225V_Intel_Gigabit_Ethernet_Driver_V1.0.1.4_WI N10_64-bit-new\I225V_End_User_FW_UPDATE\I225V_End_User\win64e >echo off
    Bin file to update is: .\FXVL_15F3_ASUS.bin
    .
    Making sure QV driver is installed..
    [uninstall.bat] Removing iQVW Driver - SUCCESS
    Drücken Sie eine beliebige Taste . . .
    Welcome to the Tools driver installation program.
    After installation of the driver (iqvsw64e.sys), the tool can be invoked.
    -----------------------------------------------------------------------
    Checking to see if iqvsw64e.sys exists on system
    Installed version: 1.4.0.12
    New version: 1.4.0.12
    /y extension is enabled!
    Copying iqvsw64e.sys file to C:\Windows\system32\drivers
    1 Datei(en) kopiert.
    Installing INF file
    Microsoft-PnP-Hilfsprogramm

    Verarbeitungsinf.: iqvsw64e.inf
    Das Treiberpaket wurde erfolgreich hinzugefügt.
    Veröffentlichter Name: oem42.inf


    Versuche gesamt: 1
    Anzahl erfolgreicher Importe: 1

    Installation done! You can now invoke the tool. To exit,
    Drücken Sie eine beliebige Taste . . .
    .
    Inventory of devices:
    .....

    Intel(R) Ethernet NVM Update Tool
    NVMUpdate version 1.35.28.1
    Copyright (C) 2013 - 2020 Intel Corporation.

    Inventory
    [00:004:00:00]: Unknown Device
    Flash inventory started.
    Shadow RAM inventory started.
    Shadow RAM inventory finished.
    Flash inventory finished.
    [00:004:00:00]: Unknown Device
    Vendor : 8086
    Device : 15F3
    Subvendor : 1043
    Subdevice : 87D2
    Revision : 3
    LAN MAC : F02F74201051
    Alt MAC : F02F74201051
    SAN MAC : 000000000000
    ETrackId : 80000182
    SerialNumber : F02F74FFFF201051
    NVM Version : 1.87(1.57)
    PBA : G23456-000
    VPD status : Not set
    VPD size : 0
    NVM update : No config file entry
    checksum : Valid
    .
    .
    .....Updating.....

    Intel(R) Ethernet NVM Update Tool
    NVMUpdate version 1.35.28.1
    Copyright (C) 2013 - 2020 Intel Corporation.

    Config file read.
    Inventory
    [00:004:00:00]: Unknown Device
    Flash inventory started.
    Shadow RAM inventory started.
    Shadow RAM inventory finished.
    Warning: Probably incorrect image - LomBit is set and Pointer to OROM is VALID!
    Flash inventory finished.
    Update
    [00:004:00:00]: Unknown Device
    Flash update started.
    |==============>.......[ 30%]......................|
    Error: Flash update failed.
    Update security revisions
    [00:004:00:00]: Unknown Device
    Skipping update minimum security revisions.
    Das Muster für den regulären Ausdruck ".\FXVL_15F3_ASUS.bin" ist ungültig.
    In Zeile:1 Zeichen:1
    + (gc config_i225.txt) -replace '.\FXVL_15F3_ASUS.bin','NVM_VERSION' | ...
    + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo : InvalidOperation: (.\FXVL_15F3_ASUS.bin:String) [], RuntimeException
    + FullyQualifiedErrorId : InvalidRegularExpression

    PS D:\I225V_Intel_Gigabit_Ethernet_Driver_V1.0.1.4_WI N10_64-bit-new\I225V_End_User_FW_UPDATE\I225V_End_User\win64e >

  6. #26
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    ASUS STRIX Z-490 I Ethernet not connecting cable not lighting booting always in wifi

    1 install in this order

    2 install Wired_driver_26.1_x64 from intel

    3 then install Wired_PROSet_26.1_x64 from intel

    4 Reboot

    5 Ethernet controller connects on reboot

    6 rollback the driver

    7 check your internet speed online

    8 Ethernet cable should be lit at each end

    your computer should now boot to Ethernet on reboot every time

    this worked for me
    Last edited by weather1; 03-27-2021 at 12:45 PM.

Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •