Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    ROG Enthusiast Array InFAMAS-ONE PC Specs
    InFAMAS-ONE PC Specs
    Laptop (Model)N/A
    MotherboardRampage V Extreme
    Processori7 5960X
    Memory (part number)Corsair Vengeance 64GB 2400Mhz
    Graphics Card #1ROG-STRIX-GTX1080TI-011G-GAMING
    Graphics Card #2ROG-STRIX-GTX1080TI-011G-GAMING
    MonitorASUS ROG PG278Q
    Storage #1Samsung 960 Evo M2
    CaseRaijintek NYX Pro
    Power SupplyCorsair AX1200i
    Mouse ROG Spatha
    OS Win 10 Pro x64
    InFAMAS-ONE's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    11
    Posts
    68

    ROG Spatha firmware

    Hi there.

    I have downloaded and installed the latest formware for my ROG Spatha in an attempt to obtain a devices tab in Armoury crate (This didn't work btw).

    Firmware versions now can be found below.

    Since updating the firmware, I have had the following problems:

    1. Aura sync in armoury crate recognises 'Mouse' as a syncable device, but the device does not sync, it just sits on a slow colour cycle (Wireless), will work properly with wired connection.
    2. Light on dock keeps flashing a random colour, and mouse keeps cutting out (Wireless mode). It will display green to indicate a good charge for a few seconds on first use from removal of dock, and then start freaking out again.
    3. Still no 'Devices' tab in Armoury crate.

    All this firmware 'update' seems to have done is break my very expensive mouse! I can't even revert to previous firmware versions, as I cannot find the download for it on the support site. Firmware updates apparently completed successfully. The mouse was working perfectly before updating. The only reason I did it was to bring it up to date in the hope the mouse would work properly with Armoury Crate.

    The only thing I could do with Crate and this mouse was use Aura Sync. If I wanted any functionality, I had to use Armoury II and Aura Sync. However, Armoury would freak out about the mouse being synced in Aura Sync and refuse to open until I unsynced the mouse. I was hoping to use Crate as a fix to this issue.

    Edit: Mouse works fine in terms of functionality in both wired, and wireless modes until I try to use Aura sync in Armoury crate with the mouse in wireless mode. I can use Aura sync ONLY when the mouse is directly wired. It worked fine with Aura Sync in crate in both wired and wireless configurations before the firmware update.



    Please help!
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Spatha.PNG  

    Last edited by InFAMAS-ONE; 06-10-2020 at 10:16 PM.

  2. #2
    New ROGer Array Crystalyne PC Specs
    Crystalyne PC Specs
    MotherboardROG STRIX X570-E
    ProcessorAMD Ryzen 3800X
    Memory (part number)BLT4K8G4D32AET4K
    Graphics Card #1AMD Radeon 6900XT (Reference, ASRock)
    Sound CardCreative Sound BlasterX AE-7
    MonitorBenQ EW3270U
    Storage #1Sabrent Rocket 4.0 NVMe 1TB
    CPU CoolerCorsair H115i PRO
    CasePhanteks Enthoo Evolv X
    Power SupplySeasonic Connect (750w)
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Spatha
    Headset Beyerdynamic DT880 (600Ω)
    OS Windows 10 Pro
    Crystalyne's Avatar
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    22

    Angry

    Quote Originally Posted by InFAMAS-ONE View Post
    Hi there.

    I have downloaded and installed the latest formware for my ROG Spatha in an attempt to obtain a devices tab in Armoury crate (This didn't work btw).

    Firmware versions now can be found below.

    Since updating the firmware, I have had the following problems:

    1. Aura sync in armoury crate recognises 'Mouse' as a syncable device, but the device does not sync, it just sits on a slow colour cycle (Wireless), will work properly with wired connection.
    2. Light on dock keeps flashing a random colour, and mouse keeps cutting out (Wireless mode). It will display green to indicate a good charge for a few seconds on first use from removal of dock, and then start freaking out again.
    3. Still no 'Devices' tab in Armoury crate.

    All this firmware 'update' seems to have done is break my very expensive mouse! I can't even revert to previous firmware versions, as I cannot find the download for it on the support site. Firmware updates apparently completed successfully. The mouse was working perfectly before updating. The only reason I did it was to bring it up to date in the hope the mouse would work properly with Armoury Crate.

    The only thing I could do with Crate and this mouse was use Aura Sync. If I wanted any functionality, I had to use Armoury II and Aura Sync. However, Armoury would freak out about the mouse being synced in Aura Sync and refuse to open until I unsynced the mouse. I was hoping to use Crate as a fix to this issue.

    Edit: Mouse works fine in terms of functionality in both wired, and wireless modes until I try to use Aura sync in Armoury crate with the mouse in wireless mode. I can use Aura sync ONLY when the mouse is directly wired. It worked fine with Aura Sync in crate in both wired and wireless configurations before the firmware update.



    Please help!

    Facing the same issue here. As far as I can tell, Armoury II is overwriting the Aura data that Armoury Crate is sending the mouse, causing it to freak out and do all kinds of weird things (Dock LED flashing random colours, mouse losing connection every 5 seconds or so, etc.)

    In reality, ASUS really just needs to ditch Armoury II. It's a horribly slow software which seems poorly optimized for the hardware (Hint ASUS Engineers: Retrieve all profiles when the program starts, or when the mouse is first connected - NOT on-the-fly when the user is actually trying to do stuff!) and add full support for the Spatha in Armoury Crate. It's not like the hardware is the problem, after all, the firmware could be upgraded to complement Armoury Crate integration.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •