Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    BIOS 2203, 2407 VGA Card not Supported by UEFI Driver

    Hi,

    I have a ROG Strix X570 Gaming F that has been running OK on BIOS 1407. It is paired with a RX5700XT. So far I have had issues with the comuter restarting when waking from sleep (https://rog.asus.com/forum/showthrea...723#post806723). Further to this my computer will randomly power off whilst keeping the motherboard illumination lit. However, on trying to start the computer, the power button does nothing. Nothing powers up. If I power cycle the PSU, the computer starts fine.

    I have decided to test the new BIOS from Asus to see if this resolves any of the issues. However, I have had issues with both 2203 and 2407. After completing the update, the bios advises that the VGA card isn't supported by the UEFI driver. The card is a Powercolor X5700xt RedDevil and has been fine with 1407. After restarting the computer loads Windows and runs fine. However, after the first shutdown, I am unable to start the computer with the motherboard unable to pass past the white VGA diagnostic LED. After restarting, it will only get to the DRAM LED and no further. This is similar to (https://www.reddit.com/r/ASUS/commen...trix_x570f_to/)

    As a result I have had to roll back to 1407. This isa new computer built only two months ago. How can I be having these issues. Has anyone experienced this issues or know why they may be happenning?

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by gingef View Post
    Hi,

    I have a ROG Strix X570 Gaming F that has been running OK on BIOS 1407. It is paired with a RX5700XT. So far I have had issues with the comuter restarting when waking from sleep (https://rog.asus.com/forum/showthrea...723#post806723). Further to this my computer will randomly power off whilst keeping the motherboard illumination lit. However, on trying to start the computer, the power button does nothing. Nothing powers up. If I power cycle the PSU, the computer starts fine.

    I have decided to test the new BIOS from Asus to see if this resolves any of the issues. However, I have had issues with both 2203 and 2407. After completing the update, the bios advises that the VGA card isn't supported by the UEFI driver. The card is a Powercolor X5700xt RedDevil and has been fine with 1407. After restarting the computer loads Windows and runs fine. However, after the first shutdown, I am unable to start the computer with the motherboard unable to pass past the white VGA diagnostic LED. After restarting, it will only get to the DRAM LED and no further. This is similar to (https://www.reddit.com/r/ASUS/commen...trix_x570f_to/)

    As a result I have had to roll back to 1407. This isa new computer built only two months ago. How can I be having these issues. Has anyone experienced this issues or know why they may be happenning?
    I am having the same issue:
    ROG Strix x570-F
    Ryzen 7 3800XT
    Radeon 5700XT
    After a fresh install of Windows 10, and then a restart, I get the same message. Have you found a fix for this?

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •