Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    ROG Junior Member Array GoatNapp3r PC Specs
    GoatNapp3r PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z490-I GAMING
    Processor10900K
    Memory (part number)CMK32GX4M2B3200C16
    Graphics Card #1EVGA 1080 Classified
    MonitorASUS ROG PG279
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus
    Storage #2OZC TRION 150
    CPU CoolerEK Quantum Velocity
    CaseBitfenix Prodigy
    Power SupplyCorsair 860W
    Keyboard Razer Blackwidow
    Mouse Razer Mamba
    Headset Sennheiser Game one
    Mouse Pad Razer Firefly
    OS Win 10 Pro
    Network RouterASUS AX6100 Tri Band RT-AX92U

    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Z490-I Ethernet problem

    Hi.
    When I connect my pc via cable I get about 300Mbps up/down, but with WiFi 6 I get 600Mbps up/down.
    My internetconnection is 1000Mbps, how can I troubleshoot to get my cableconnection up to speed?

    My router is Asus AX6100 RT-AX92U


    EDIT:
    As im too stupid to see how I delete this post. I'll just say how it was fixed.
    I had to update the firmware of the I225-v before updating the driver.

    Any admin or mod can delete this post, ty.
    Last edited by GoatNapp3r; 07-07-2020 at 01:15 PM.

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    47

    Quote Originally Posted by GoatNapp3r View Post
    Hi.
    When I connect my pc via cable I get about 300Mbps up/down, but with WiFi 6 I get 600Mbps up/down.
    My internetconnection is 1000Mbps, how can I troubleshoot to get my cableconnection up to speed?

    My router is Asus AX6100 RT-AX92U


    EDIT:
    As im too stupid to see how I delete this post. I'll just say how it was fixed.
    I had to update the firmware of the I225-v before updating the driver.

    Any admin or mod can delete this post, ty.
    I still have this issue despite updating the firmware as per the instructions on the ASUS support page.

    I updated the driver to the latest 1.0.1.7 too from the Mokichu thread.

    Still my Wifi has twice the speed of LAN. I too have a 1Gbps connection.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •