Page 8 of 13 FirstFirst ... 6 7 8 9 10 ... LastLast
Results 71 to 80 of 121
  1. #71
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    11
    Posts
    55

    DOCP is okay her 14.14.14.34 3200mhz bdie samsung

  2. #72
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    17
    Posts
    70

    We just got to enable docp and nothing else correct? Like i said earlier, every bios worked in DOCp with me with the gtx 1060 video card, changed it to rtx 2060 and i can not use DOCP anymore????

  3. #73
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    17
    Posts
    70

    Raven what ram u runnin?

  4. #74
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    17
    Posts
    70

    Works in DOCP now if i enable memory frequency to auto. I had it on manual DDR4-3200mhz and would not boot up properly? is this right, mem freq should be auto?

  5. #75
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    10
    Posts
    48

    Quote Originally Posted by andjayik View Post
    Works in DOCP now if i enable memory frequency to auto. I had it on manual DDR4-3200mhz and would not boot up properly? is this right, mem freq should be auto?
    yes, auto is correct for DOCP. The only thing to touch is the FCLK setting if you want to hit the 1:1 fabric/memory nirvana. The rest should be left unless you want to overclock your memory.

  6. #76
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    17
    Posts
    70

    What do i do in the FCLK setting?

  7. #77
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    1801 does not fix my DOCP issue either

    Quote Originally Posted by andjayik View Post
    1801 does not fix my DOCP issue, can not run system with that on! Do they even test these things?
    Same, but I can get really close to my memory spec if I manually set clock speed, fclk, voltage and the first 4 timings. My RAM is specced at 16-18-18-36 but I can only get it to 18-18-18-38, 3600mhz. If I change CL to 16 it will not POST, as soon as I change it back to 18 it's fine.

  8. #78
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    11
    Posts
    55

    G.Skill Flare X DDR4-3200 C14 QC - 32GB

  9. #79
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2021
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by CusmaR View Post
    I have the same ram but 2x8 GB (mine are not on ASUS QVL, but on g.skill QVL). Haven't had any cold boot problems but random restarts. I'm now on BIOS 1002 and everything has been fine. I tried 1004 but that gave me back the random restarts. I have a ticket with ASUS but haven't heard anything back yet.
    If you look on AMD website All their Ryzen chips are set to Max 3200Mhz. The Rog Strix boards are 3200Mhz anything over that then you are overclocking. If you are overclocking then Why?? Why not just build the pc you want without overclocking??

  10. #80
    ROG Member Array jacktin PC Specs
    jacktin PC Specs
    MotherboardB550-F Gaming Wifi
    ProcessorRyzen 5950X
    Graphics Card #1RTX3080

    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Buying RAM certified at 3600Mhz is technically overclocking yes, but it is INCREDIBLY common for years now and complaints about it not working cannot be legitimately dismissed.

Page 8 of 13 FirstFirst ... 6 7 8 9 10 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •