Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    i9-10920X Multiplier won't go over 35

    Hi everyone, I have a Asus Rampage VI Extreme encore and i9-10920x, when i go into the bios and set sync all cores then 40 or anything over 35 it stays saved but the speed always stays at 3500mhz. i can go down to 30 or 32 and it saves and works just nothing over 35. Cpu-z, and even in the bios is says core ratio 40 but speed 3500mhz, the only thing to make the 3500 change is to under clock it, that works great lol. Turbo, speedstep etc. are all off or on, or a mix. I tried them all, bios flash to one older. I was starting to think its a locked cpu but It is a 10920X and everything i read says its not locked
    Last edited by firephoenox; 07-11-2020 at 04:59 AM.

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH II EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 3960X
    Memory (part number)TXBD48G4000HC18FBK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 970/960/950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB/Samsung 1TBSSDs
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Dimastech Easy XL...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic 1000 Platinum
    Keyboard Corsair Strafe MK2 ROG Claymore... or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse Corsair M65Pro or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    505
    Posts
    13,684

    Do you have the slow mode switch on? Strange power plan settings?

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Just checked, all board switches are in off position. cleared and flashed bios and only changed core ratio, still only 3.5ghz

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •