Page 11 of 11 FirstFirst ... 9 10 11
Results 101 to 103 of 103
  1. #101
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Quote Originally Posted by sonnyraddy View Post
    I tested in every configuration like in 1302 to get it stable, but random reboots even appear on default optimized settings.

    I can copy the describtion from this thread:
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...bility-Crashes


    I had the same issue, I wondered why this bios was stated on reddit as beta while it was not marked as beta on the website some days later it was stated as stable bios on reddit too, from u/ASUSTechMKTJJ. (https://www.reddit.com/r/Amd/comment..._viii_hero_no/)

    I installed the new bios via UEFI and set everything on default and started to type in my settings.
    Suddenly the pc just reboot, while I´m in the bios....
    So it won´t be any sudden windows issue.

    Okay, I though maybe bad luck. Lets type in the settings.
    Typed in all my stable settings from 1302 and started.
    So far so good run a few cinebench test worked good. Played some RS6, everything fine. Chilling in the evening on twitch and discord.
    Restart....
    Next day I set everything on standard let run a karhu test over 10 hours while I was at the homeoffice.
    No issues no restart.
    After work turned of karhu, chillin on twitch...
    restart.
    turned on pc went to bios to check something...
    restart in the bios again.
    Flashed 1302 on USB2 did a bios flashback => Everything runs smooth no issues.
    After the 2103 BIOS was announced on reddit as final bios I gave it another try. (https://www.reddit.com/r/Amd/comment...and_other_am4/)
    This time with bios flashback to avoid any bad flashing issue.
    moved to bios to confirm the optimised settings.
    Restart...

    Went back to 1302 everything is fine again.

    This is the first time since 10 years ASUS Mainboards that I encountered such a messy bios
    __________________________________________________ ________________________________________

    It´s a german forum, but I´m pretty sure a lot ppl know IgorsLab.
    He mentioned that it is an BETA BIOS.
    https://www.igorslab.de/community/th...-1-0-8-0.3020/

    Another sad story, that ASUS again don´t mark it as BETA.

    Guys if you wanna try, just make a backup of your old settings and save it on a USB Stick.
    Could you fix the URLS, please?

  2. #102
    Administrator Array Silent Scone@ROG's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    127
    Posts
    1,908

    Quote Originally Posted by tommy7600 View Post
    I can confirm that the VDRAM issue still exists on 2204. I still need to set 1.36V to get stable 1.352 that doesn't crash the system with DOCP.

    - Tom
    Hello, are you measuring this from the socket? Please see my previous post. There isnt an issue with VDIMM, but if wanting to present some conclusive data, you would need to use a scope with an adequate resolution. I will flash my personal rig to the build and update if there is any change in stability.

  3. #103
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Quote Originally Posted by Silent Scone@ASUS View Post
    Hello, are you measuring this from the socket? Please see my previous post. There isnt an issue with VDIMM, but if wanting to present some conclusive data, you would need to use a scope with an adequate resolution. I will flash my personal rig to the build and update if there is any change in stability.

    Ech... Yes, there is an issue with VDIMM which doesn't occur on up to 1302 in my case.

Page 11 of 11 FirstFirst ... 9 10 11

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •