Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    GL504GS Last Resort help with GPU Code 43 and artifacts on screen even on BIOS

    After a windows update (July 14), I had 100% CPU usage and could basically do nothing because my computer would get stuck. Afterwards, I tried uninstalling the windows update and it didn't work, so I tried a system restore. After the system restore, my laptop started showing artifacts on the screen, even on BIOS. I couldn't figure out why, but my computer CPU stopped being at 100% of the time, but now my GPU is giving me Code 43 under Device Manager. I have done a clean wipe of Windows twice, I've reinstalled drivers through Windows, through Nvidia and none have worked. I have permanent artifacts on screen even at BIOS and I cannot see the Asus ROG startup logo, I can only hear the sound. This is my last resort before I retire this god forsaken laptop. It's not even two years old and I have had such troubles with it. Any help is greatly appreciated.

    GL504GS GTX 1070 version with i7 8750H

  2. #2
    New ROGer Array PowerPein PC Specs
    PowerPein PC Specs
    Laptop (Model)GL504GS
    MotherboardASUS Rog Scar II
    Processori7-8750H
    Memory (part number)Kingstone hyperx 2X16 GB
    Graphics Card #1Geforce GTX 1070
    Sound CardRealtek/ USB Roccet Juke
    Monitor1080P 144 Hz
    Storage #1Toshiba SSD PCIe
    Storage #2Toshiba SATA III 2 TB
    Power Supplyoriginal
    Keyboard USB ASUS strix tactic pro
    Mouse TRUST gaming mouse
    Headset Sonic G910 7.1 vibration
    Headset/Speakers Genius GX 3000 2.1
    OS Win 10 Enterpise
    Network RouterASUS RT AC 1200 G
    PowerPein's Avatar
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Quote Originally Posted by melvinrv View Post
    After a windows update (July 14), I had 100% CPU usage and could basically do nothing because my computer would get stuck. Afterwards, I tried uninstalling the windows update and it didn't work, so I tried a system restore. After the system restore, my laptop started showing artifacts on the screen, even on BIOS. I couldn't figure out why, but my computer CPU stopped being at 100% of the time, but now my GPU is giving me Code 43 under Device Manager. I have done a clean wipe of Windows twice, I've reinstalled drivers through Windows, through Nvidia and none have worked. I have permanent artifacts on screen even at BIOS and I cannot see the Asus ROG startup logo, I can only hear the sound. This is my last resort before I retire this god forsaken laptop. It's not even two years old and I have had such troubles with it. Any help is greatly appreciated.

    GL504GS GTX 1070 version with i7 8750H
    Hi,

    Look at this opportunity:
    https://rog.asus.com/forum/attachmen...chmentid=83872

    This image is from my own notebook. The monitor terminal was pinched to the power circuit socket. This year my notebook will be 2 years old and so far I have had to repair it: replace thermal paste with liquid metal, shield the video card fan cable, adjust the display cable. I don't trust the service technicians, I've had a bad experience with it, but if the warranty is still valid for the machine, I have to try to replace it through it.

  3. #3
    Moderator Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    13
    Posts
    433

    Hello melvinrv,
    Please kindly send your device to service center for further examination.
    Thank you.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •