Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    New ROGer Array Skulleader PC Specs
    Skulleader PC Specs
    MotherboardASUS ROG RAMPAGE VI EXTREME
    ProcessorIntel Core i7-X-Series i7-7820X LGA 2066
    Memory (part number)32 Go (4x 8 Go) TRIDENT Z RGB DDR4 F4-3600C17Q-32GTZR
    Graphics Card #1ASUS GeForce RTX 2080 ROG-STRIX-RTX2080-O8G-GAMING - 1
    MonitorASUS 34" ROG Swift PG348Q
    Storage #13 SSD "Samsung SSD 860 EVO 1 To
    Storage #21 SSD “Samsung 850 EVO 2Tb
    CPU CoolerROG RYUJIN 360
    CaseROG Strix Helios
    Power SupplyROG Thor 850W Platinum
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Roccat Leadr
    Headset Gamer ROG Orion
    Headset/Speakers Logitech Z906 5.1 THX Surround
    OS Windows 10 64 bits

    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Question Impossible to manage the RVB effects of my RAM since the last upgrade of Armoury Crat

    Hello,

    Few minutes I've installed the last version of "Armoury Crate" 3.0.4.0 and since I can't manage the RVB effects of my RAM.
    The RVB effects of my RAM is out of control...
    ---
    When I launch my "Armoury Crate" software in the tab Sync Devices I can't see my RAM but I can see these devices:
    “ROG Rampage VI Extreme” / “ROG Strix GeForce RTX 2080” / AddressableHeader / ROG RYUJIN but nos my RAM.

    Here I join you my setup:

    CPU: i7 X Series / i7-7820X 3.6 GHz.
    Mother Board: “ROG Rampage VI Extreme”.
    Graphic Card: “ROG Strix GeForce RTX 2080”.
    RAM - 32 Gb de RAM "G.Skill Trident Z RGB 32 Go (4x 8 Go) DDR4 3600 MHz CL17".
    CASE: “ROG Strix Helios”.
    COOLER: “ROG RYUJIN 360”
    Power Supply: “ROG Thor 850W Platinum”.
    1 SSD “Samsung 850 EVO 2Tb”.
    1 SSD “Samsung 850 EVO 1Tb”.
    3 SSD "Samsung SSD 860 EVO 1"
    1 Western Digital "Black Wd1003FZEX" 1To
    Windows 10 / 64 bits.
    DISPLAY: ASUS 34" ROG Swift PG348Q
    KEAYBOARD: "Logitech G910 Orion Spectrum".
    MOUSE: "Roccat Leadr"
    SOUND: "Logitech Z906 5.1 THX Surround"

    ------
    Here the version of my "Armoury Crate":
    Armoury Crate UWP App: 3.0.4.0
    ROG Live Service: 1.1.2.0
    AURA Service (Lighting Service): 3.04.15
    Armoury Crate lite service: 3.0.4
    ASUS AIOFan HAL: 1.1.11
    ASUS AURA Extension Card HAL: 1.0.23
    ASUS AURA Motherboard HAL: 1.0.66
    AacVGA: 0.0.2.6
    KingstonDram: 1.0.26
    AURA DRAM Component: 1.0.48
    ENE RGB HAL : 1.1.23.0
    PHISON HAL: 1.0.3.0
    Patriot Viper DRAM RGB: 1.0.8.2
    Patriot Viper M2 SSD RGB: 1.0.5.1

    Please can you help me to have the control again of my RVB effects ?
    In advance a great thanks, Skull.


    Here a screenshot of my 'Amoury Crate" but the icon of my RAM is not visible:

    Click image for larger version. 

Name:	Sans titre-2.jpg 
Views:	0 
Size:	237.0 KB 
ID:	85698
    Last edited by Skulleader; 07-21-2020 at 05:11 PM.

  2. #2
    New ROGer Array boanjangnararmine PC Specs
    boanjangnararmine PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix X570-E Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X
    Memory (part number)Trident Z Neo 32GB (4 x 8GB) 3200 (F4-3200C14Q-32GTZN)
    Graphics Card #1ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 SUPER Advanced
    MonitorASUS ROG Strix XG248Q
    Storage #1Samsung 970 Evo 1TB NVME SSD
    Storage #2Toshiba x300 8TB HDD
    CPU CoolerASUS ROG RYUJIN 360
    CaseASUS ROG Strix Helios
    Power SupplyASUS ROG Thor 850W
    Keyboard ASUS ROG Strix Flare (Cherry MX Brown)
    Mouse ASUS ROG Gladius II Origin
    Headset ASUS ROG Delta
    Mouse Pad ASUS ROG Balteus
    OS Windows 10
    Accessory #1 ASUS ROG Aura Terminal

    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    19

    This happened to me before, what fixed it was completely uninstalling everything related to armoury crate and aura sync and reinstalling using the latest Armoury Crate link from my mobo's support page.

    You can follow the uninstall and reinstall procedures found halfway down this page: https://www.asus.com/support/FAQ/1041654/

    Hope this fixes your situation!

  3. #3
    New ROGer Array Skulleader PC Specs
    Skulleader PC Specs
    MotherboardASUS ROG RAMPAGE VI EXTREME
    ProcessorIntel Core i7-X-Series i7-7820X LGA 2066
    Memory (part number)32 Go (4x 8 Go) TRIDENT Z RGB DDR4 F4-3600C17Q-32GTZR
    Graphics Card #1ASUS GeForce RTX 2080 ROG-STRIX-RTX2080-O8G-GAMING - 1
    MonitorASUS 34" ROG Swift PG348Q
    Storage #13 SSD "Samsung SSD 860 EVO 1 To
    Storage #21 SSD “Samsung 850 EVO 2Tb
    CPU CoolerROG RYUJIN 360
    CaseROG Strix Helios
    Power SupplyROG Thor 850W Platinum
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Roccat Leadr
    Headset Gamer ROG Orion
    Headset/Speakers Logitech Z906 5.1 THX Surround
    OS Windows 10 64 bits

    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Hello,

    A great thanks for your assistance and your link.
    In fact when I want download "Armoury Crate" from your link I download the last version "2020/07/17707.62 KBytes".
    Please can you tell me if you use this last version or more old version of "Armoury Crate" ?

    In advance a great thanks, Skull

  4. #4
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    27
    Posts
    1,771

    Quote Originally Posted by Skulleader View Post
    Hello,

    A great thanks for your assistance and your link.
    In fact when I want download "Armoury Crate" from your link I download the last version "2020/07/17707.62 KBytes".
    Please can you tell me if you use this last version or more old version of "Armoury Crate" ?

    In advance a great thanks, Skull
    Try these first. find XML LAST PROFILE on c:
    delete that
    then delete the trash on windows.

    Then open WINDOWS SERVICES in Administrator and find lightingservices and right click and restart the service. Wait like 5m and then restart the pc.
    Click image for larger version. 

Name:	unknown22.png 
Views:	0 
Size:	112.6 KB 
ID:	85718
    Click image for larger version. 

Name:	unknown (1).png 
Views:	0 
Size:	138.8 KB 
ID:	85719

    There is no way to use the a old version of armory crate. since is UWP and is push by MS.

    It is not recommended to use the old aura app. All case trent not to work. and please DO NOT USE CLEANERS. that make worst
    Learn, Play Enjoy!

  5. #5
    New ROGer Array MadaDETuge PC Specs
    MadaDETuge PC Specs
    MotherboardROG Maximus XI Hero (WIFI)
    ProcessorIntel I7-9700k
    Memory (part number)Team T-Force Night Hawk RGB 16GB (4 x 8GB) 3200
    Graphics Card #1ROG Strix RTX 2070
    CPU CoolerROG RYUJIN 360
    CaseROG Strix Helio
    Power SupplyROG THOR 850P
    Keyboard ROG Strix Flare
    Headset ROG theta 7.1
    OS Windows

    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    10
    Posts
    25

    Quote Originally Posted by MrAgapiGC View Post
    Try these first. find XML LAST PROFILE on c:
    delete that
    then delete the trash on windows.

    Then open WINDOWS SERVICES in Administrator and find lightingservices and right click and restart the service. Wait like 5m and then restart the pc.

    There is no way to use the a old version of armory crate. since is UWP and is push by MS.

    It is not recommended to use the old aura app. All case trent not to work. and please DO NOT USE CLEANERS. that make worst
    Hi,

    Thanks for your solution. However, it seems not working for me. I guess I have to reinstall AC

  6. #6
    Banned Array
    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    12
    Posts
    96

    Quote Originally Posted by MadaDETuge View Post
    Hi,

    Thanks for your solution. However, it seems not working for me. I guess I have to reinstall AC
    It wont fix your problem quite likely, asus pushed a broken update they need to push a uninstaller so you can get out of box experience, i really do not understand why they dont just push old update disguised as 3.0.5 for example and similar fashion with the other stuff that got updated

    If its not much of a hasle not possible for everyone tho you could do a clean install, in my case i would spend 6 hours re configuring everything, if you have big usb stick you could download windows 10 image download rufus and windows to go burn it on your usb stick and do clean install on usb stick first to make sure if its even worth the trouble, no point doing clean install if it does not fix your issue.
    Last edited by Arokhantos; 07-25-2020 at 07:23 PM.

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2019
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Same Problem here

    I also have the same Problem.

    I have an X570 Strix-E with an ryzen 3600 and 32GB of Trident Z RGB RAM.
    The RAM is dark after the Update and is not visible in the Aura sync menu.

    The Workaround with the lightning service didnt work out.

  8. #8
    Banned Array
    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    12
    Posts
    96

    Quote Originally Posted by predestruction View Post
    I also have the same Problem.

    I have an X570 Strix-E with an ryzen 3600 and 32GB of Trident Z RGB RAM.
    The RAM is dark after the Update and is not visible in the Aura sync menu.

    The Workaround with the lightning service didnt work out.
    If you have big usb stick laying around you could download windows 10 image and rufus and then burn it onto usb stick and use windows to go option that way windows installs on usb stick and you have a way of testing if clean install would fix your issues before making final decision to do clean install, Asus really needs to supply a proper cleanup tool and uninstaller soon this not really viable solution for everyone

    Click image for larger version. 

Name:	gBWVEDN.png 
Views:	0 
Size:	22.9 KB 
ID:	85834

    See image opt drop down menu for windows to go option, really care take away some frustration of wasting time for nothing and ruining a configuration

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •