Page 10 of 24 FirstFirst ... 8 9 10 11 12 20 ... LastLast
Results 91 to 100 of 235
  1. #91
    New ROGer Array Aeternitas PC Specs
    Aeternitas PC Specs
    MotherboardROG Strix B550-E Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X
    Memory (part number)32GB G.SKill 3200 CL16
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX GTX 1060-OC
    Sound CardASUS Essence STX II 7.1
    MonitorPhilips 499P, 2x Asus PB287Q
    Storage #1Crucial PCIe4.0 1TB M2.Sata
    Storage #2WD Black 1TB M2.Sata
    CPU CoolerAMD Boxed
    CaseBeQuiet Dark Pro 900 Rev2
    Power SupplyBeQuiet Straight Power Pro 750W
    Keyboard Logitech MX Keys
    Mouse Logitech MX Master 3
    Headset/Speakers Beyer Dynamics DT 770 Pro
    OS Windows 10 (2004)
    Network RouterFritz.Box

    Join Date
    Aug 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    my report for (m)any issues...

    1. PC --> Asus ROG B550-E Gaming

    2. Aura Sync products --> B550-E Gaming and GTX 1060-OC

    3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software --> Philips Hue (won't be detected in Armoury Crate at all)

    4. Wired / wireless connection --> WIred

    5. Reinstalled Windows? --> no way, it was a fresh installation a few weeks ago.

    6. Windows version & build --> Windows 10 (2004)

    7. Previous version of firmware or software that worked as expected --> not sure, because I cannot go back. But I am pretty shure, it was the version that came with the mainboard in the first place.

    8. Clear description of your issue
    Many issues:
    - ArmouryCrateService is not starting, therefore, no AURA Sync
    - Updates in Armoury Crate won't succeed, therefore no system information from the board
    - Windows Store is showing, that Armoury Crate (Beta) is installed. Why can't I install a stable version?

    I tried removing everything from ASUS (it's a pain in the ass, believe me...). Reinstalled everything following different approaches from the net (first thing of course from the ASUS FAQ, which seems to be out of date though)

    9. Any screenshots of the issue
    Click image for larger version. 

Name:	Windows_Event_Mgr.jpg 
Views:	0 
Size:	70.6 KB 
ID:	85872
    Click image for larger version. 

Name:	Aura_Sync.jpg 
Views:	0 
Size:	53.3 KB 
ID:	85875
    Click image for larger version. 

Name:	Armoury_Crate_Update.jpg 
Views:	0 
Size:	60.8 KB 
ID:	85873
    Click image for larger version. 

Name:	Armoury_Crate_Store.jpg 
Views:	0 
Size:	39.1 KB 
ID:	85874

    10. Use our new log collection function: Settings=>About=>App diagnostics
    Log on the way via PM

    11. Information in about tab: why are some items not detected as installed? they are definitely in the folder structure...
    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 3.0.4.0
    ROG Live Service Nicht installiert
    AURA Service (Lighting Service) Nicht installiert
    Armoury Crate service Nicht installiert

    11. ArmouryCrate.InstallationInformation.exe
    -----------
    {07165460-3642-4590-A445-9950E61B4079} 1.0.0.6 HWComponetPlugin
    {079B2A6C-DC82-42E3-94B6-9B36E683D464} 1.3.107.27 ASUS Update
    {0E536061-3B55-4D45-BF58-0BDA261C94B0} 3.04.15 AURA Service
    {1E2EA04B-FCA7-457E-B6F4-F33E1858E859} 0.0.11 AURA lighting effect add-on
    {25A4F5AF-08D5-4899-9FC3-6F0FF6909A1E} 3.0.0.2 ArmouryCrate.AC_FDS
    {2d87bfb6-c184-4a59-9bbe-3e20ce797631} 1.1.2.0 ROGLiveService
    {3B9D1AB2-1F72-4B7D-BF93-B92627943D2B} 3.0.1.0 ArmouryCrate.FreeUpMemory
    {3F4D685B-7F1E-4C86-9545-0506A5F5BF86} 2.5.0.0 ArmouryCrate.UserCenterMergeModule
    {536F322A-FE7B-42D2-869F-8E6195C85A70} 3.0.3.0 ArmouryCrate.ScenarioProfile
    {65565C62-0C9E-4B2F-A811-CBCC729CA1CA} 3.0.1.0 ArmouryCrate.UserExperienceImprovement
    {6AD2878E-6F59-4F34-BEE4-3F5A994A006D} 3.0.4.1 ArmouryCrate.Aura
    {8688A0D0-9F6E-43CB-BE68-5AD0101B8DCC} 3.0.4.0 ARMOURY CRATE
    {9D21C470-1571-45D9-92B5-BC004008D672} 1.0.2.14 DeviceServicePlugin
    {D4C7679C-C551-406A-8D60-889078A618B1} 3.0.4.0 ArmouryCrate.MainMergeModule
    {E0111355-9DFB-4C3C-820E-E4F636F0A709} 3.0.3.0 ArmouryCrate.GameLibrary
    {E43C9C38-7DBD-4F80-82E9-B71B5C9F762E} 1.0.6.0 MacroKeyPlugin
    {EF3944FF-2501-4568-B15C-5701E726719E} 3.0.4 ARMOURY CRATE Lite Service

    Edit: 07.08.2020
    DOn't forget this guy here (another issue):

    E7C8DA76-C9B9-4297-8681-DD878330AFE7.dll not found in system
    Last edited by Aeternitas; 08-07-2020 at 04:00 PM.

  2. #92
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    19
    Posts
    272

    since last update my G. Skill Trident Z royal are gone from armoury crate ....

    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 3.0.4.0
    ROG Live Service 1.1.2.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.15
    Armoury Crate lite service 3.0.4
    ASUS AIOFan HAL 1.1.11
    ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.23
    ASUS AURA Motherboard HAL 1.0.66
    ASUS AURA Odd Component 1.0.8
    ASUS Keyboard HAL 1.01.21
    ASUS MB Peripheral Products 1.0.31
    ASUS Mouse HAL 1.1.0.24
    ASUS MousePad HAL 1.0.2.3
    AacAudioHal 1.3.2.0
    AacDispaly 1.1.25
    AacVGA 0.0.2.6
    CosairDram 1.0.13
    KingstonDram 1.0.26
    AURA DRAM Component 1.0.48
    ENE RGB HAL 1.1.23.0
    ENE_DRAM_RGB_AURA42 1.00.02
    GALAX GAMER RGB 1.00.02
    PHISON HAL 1.0.3.0
    Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.5.1
    Patriot Viper RGB 1.00.06

  3. #93
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    4

    No Devices Showing

    Hi is there anyone who still haves the Problem that no device is detected or should this Problem be fixed.

    I am asking because im currently not home and when i was home i got this faulty Update and i hope its been fixed when i come back in 3 Days. And I dont want to reinstall Windows.
    Last edited by Wolli; 08-07-2020 at 09:55 AM.

  4. #94
    ROG Guru: White Belt Array flyinion PC Specs
    flyinion PC Specs
    Laptop (Model)GL703GE-ES73
    MotherboardCrosshair Hero VIII non-WiFi
    ProcessorRyzen 7 3700X
    Memory (part number)GSkill DDR4-3600 Trident Z Neo CL18
    Graphics Card #1EVGA 2080 Super FTW3 Hydro Copper
    MonitorAsus PG279Q & Dell U2414H
    Storage #1Samsung Evo 970 Plus 500GB
    Storage #2Samsung Evo 860 2TB
    CPU CoolerCustom Loop, cuplex kryos next, AC ST30 V2, aquacomputer D5 PWM, AC 150mm res
    CasePhanteks Enthoo Luxe 2 (719)
    Power SupplySeasonic Prime Ultra Gold 1000W
    Keyboard Steelseries M750 TKL, Duckyshine 5 MX Brown
    Mouse Steelseries Rival 700
    Headset Steelseries Arctis Pro + GameDAC
    Mouse Pad Steelseries QcK Limited
    Headset/Speakers Kanto YU2 with old Yamah HTIB sub
    OS Win10 Pro
    Network RouterGoogle WiFi
    Accessory #1 Saitek X52
    Accessory #2 Schiit Magni and Modi 2 Uber
    Accessory #3 Asus BW-16D1X-U blu-ray burner

    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    35
    Posts
    111

    So I realized the Aura Creator profiles flashing on and off when applied turned out to be a user error in creating some test ones. So I have that working again, and managed to edit the layer and add the headers again and that fixed the headers going dark when applying one of my imported profiles (after removing and reinstalling Aura Creator and Armoury Crate).

    However, in Armoury Crate going to the Devices tab and selecting my mobo, it still spins forever instead of bringing up the tabs to configure ARGB LED count, "calibrate" 12V RGB headers, or set the power off colors. The "Asus Aac_NBDT HAL" still has not updated to the newer version that the Asus rep showed a screenshot of as being the latest auto-updated services either.

    I also noticed yesterday that none of the Asus stuff in the MS store shows up in the Store app now as downloaded/installed/etc. Armoury Crate, Aura Creator, Sonic Studio 3, or Sonic Radar. I can still for instance search for Aura Creator in the store though and it shows up and detects that it's installed there on the store listing.

  5. #95
    ROG Guru: Orange Belt Array geneo PC Specs
    geneo PC Specs
    MotherboardMaximus XII Hero
    ProcessorIntel 1070k @ 5.1Ghz
    Memory (part number)64 GB G.Skill TridentZ RGB 3200/CL14 @ 3600
    Graphics Card #1Asus ROG Strix 2070 Super A8G
    MonitorEIZO Coloredge CG2730 and Viewsonic QHD displays
    Storage #1Samsung 512 GB 960 Pro
    Storage #21TB 850 x 1 TB 860 EVO RAID0, 6 TB WDC Black HDD
    CPU CoolerNoctua NH-D15 Chromax
    CaseFractal Design R4 w/ tempered glass
    Power Supply750W Seasonic Prime Ultra Titanium
    Keyboard CM Quickfire Rapid TKL
    Mouse Logitech G305
    Headset Bose
    Headset/Speakers Vanatoo T1, ML Dynamo 300
    OS Windows 10 Pro X64
    geneo's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    27
    Posts
    401

    I want to point out the irony of this.

    I have an Asus Hero XII motherboard , an Asus 2070 Super graphics card, an Asus addressable RGB LED strip, and g.skill RGB TridentZ RAM.

    The only thing Armory Crate Aura detects is the RAM. (the MB is detected but it says it is unsupported)


    Quote Originally Posted by geneo View Post
    Well I have uninstalled it for the time being so don't have all info. This is a Hero XII Z490 MB with an i7-1070k processor, Asus 2070 Super graphics card with Aura for the graphics card installed.

    1. PC
    2.
    3. None
    4. Wireless
    5. No Way.
    6. Running latest Windows 10 2004 19041.423
    7. New MB d
    8. I install AC from the web page. I do all of the updates, it downloads and installs the SDK for the Hero XII. The Hero soes not show up in devices (only my g,skill RAM does). However I can hover the mouse over devices and the Hero XII shows up. When I click on it it says the Motherboard is not supported. WTF, the SDK supporting the motherboard is installed !!! . So right now I have no control over the MB or the LED strip lighting. This is ridiculous.

  6. #96
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Unhappy Armoury Crate not recognizing devices after BIOS update

    Hey,

    I ran a BIOS/ Firmware update on my Asus Tuf A15 FA506II. After it came back on I noticed that the backlight on the keyboard stayed on for an inordinately long time. So I forced a shutdown and restarted the system. I opened Armoury crate to see that it had thrown up a service error. Asus' website suggested that I uninstall and reinstall the Armoury Crate app. Here is where my issues began.

    On uninstalling the Armoury Crate App and the Armoury crate service files, I understandably lost the fn+F5 fan control functionality. However, when I reinstalled the app as per the instructions of the website, it still throws up the service error. Further, when the Armoury crate service is reinstalled, it claims that there is a version already existing, despite the fact that I had ensured that I had uninstalled the same. On entering the app, I noticed that the device tab was not present on the Armoury crate tray and that Aura claimed that I had no RGB devices linked.

    I had an ASUS RMA Enginneer over. He was not able to fix it either. The BIOS is 309. Any help on how I would go about fixing this would be greatly appreciated.

    Pretty much the exact issue as #93
    Last edited by rgpmanutd; 08-09-2020 at 09:08 AM.

  7. #97
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Ram not syncd

    Now my armoury detects all my devices but my Ram is not sync to each other before this Update all 4 Modules have the same collor wave now first the first one make it than the next in aura creator the rainbow wave is syncd

  8. #98
    New ROGer Array jdjennings513 PC Specs
    jdjennings513 PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix B550-F Gaming (WiFi 6) AMD AM4 (3rd Gen Ryzen) ATX Gaming Motherboard
    ProcessorAMD RYZEN 9 3900X 12-Core 3.8 GHz (4.6 GHz Max Boost)
    Memory (part number)CORSAIR Vengeance RGB Pro 32GB (4 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3600
    Graphics Card #1EVGA GeForce RTX 2060 KO ULTRA GAMING Video Card, 06G-P4-2068-KR, 6GB GDDR6
    Sound CardNA
    MonitorWestinghouse dual 32in 4k
    Storage #1Crucial P1 1TB 3D NAND NVMe PCIe Internal SSD, up to 2000 MB/s - CT1000P1SSD8
    Storage #2Crucial P1 1TB 3D NAND NVMe PCIe Internal SSD, up to 2000 MB/s - CT1000P1SSD8
    CPU CoolerRyujin AIO 360
    CaseThermaltake View 71
    Power SupplyThermaltake Toughpower GF1 750W 80+ Gold SLI/Crossfire Ready Ultra Quiet 140mm Hydraulic Bearing Sma
    Keyboard Logitec
    Mouse Logitec
    OS Win10 pro

    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    this sux

    1. PC / Laptop
    PC Asus ROG STRIX B550 F
    2. Aura Sync products
    Asus ROG Strix B550 F (Wifi)
    Asus ROG Ryujin 360
    3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software
    Thermal Take Pure 14 ARGB Fan (plugged into 5v header)
    Corsair Vengeance Pro RGB Ram 8*4 (Icue Software)
    Software – Icue, Aura Sync, Armory Crate
    4. Wired / wireless connection
    Wired
    5. Reinstalled Windows?
    Yes
    6. Windows version & build
    Windows 10 PRO
    Version 1909
    OS Build 18363.959
    7. Previous version of firmware or software that worked as expected
    Whatever the prior version was.
    8. Clear description of your issue
    With prior version of Armory Crate all lighting effects worked pretty well and my Board, Ram and Fans were recognized. Installed the Ryujin AIO and the system saw the fan automatically and installed an update. Everything worked flawlessly. I could monitor core temps/volts everything, and adjust lights as needed. After the update 8/6/2020 everything failed. Armory Crate no longer recognized any devices attached to it. Tried uninstalling everything (group uninstaller would be nice) removed any remaining reg items, reinstalled everything and nothing is working. Did a fresh windows install and reinstall of Armory Crate, Aura Sync, and lights are on but have zero control cannot access AIO information.
    9. Any screenshots of the issue
    With Armory Crate working
    https://youtu.be/1i4PwXicNbY
    After update:
    https://youtu.be/Hn6ZGq0qrvM
    10. Use our new log collection function: Settings=>About=>App diagnostics

  9. #99
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Music patterns don't work

    1. PC / Laptop
    G531GU

    2. Aura Sync products
    None

    3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software
    None

    4. Wired / wireless connection
    Wireless (does have Ethernet port, I use it sometimes)

    5. Reinstalled Windows?
    Yes. Did a Windows reset 2 months ago

    6. Windows version & build
    Windows 10 Home, build 18363.959

    7. Previous version of firmware or software that worked as expected
    V2.7.13.0

    8. Clear description of your issue

    Music "pattern"s (not "color cycle") refuse to cycle colours on the keyboard and LED strip

    How to reproduce :

    * Open Armoury Crate
    * Navigate to Aura Sync > AURA effects
    * Select "Music" effect and any "Pattern" color (Playback device is "3 - Realtek Audio" and Style is "Audio Spectrum")
    * Close Armoury Crate Window and play music
    * RGB lighting will react to music but does not cycle from the starting color

    9. Any screenshots of the issue
    None

    10.
    Log available upon DM!

    SERVICE VERSIONS
    ----------------------
    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 3.0.4.0
    ROG Live Service 1.1.2.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.15
    Armoury Crate service 3.0.4
    ASUS Aac_NBDT HAL 2.4.1.0
    ASUS Keyboard HAL 1.0.36
    ASUS MB Peripheral Products 1.0.30
    ASUS Mouse HAL 1.0.36
    AacAudioHal 1.2.4
    AacDispaly 1.1.23

  10. #100
    ROG Guru: Yellow Belt Array jezjohnson PC Specs
    jezjohnson PC Specs
    MotherboardAsus Rampage V Extreme - 1502
    Processori7-5960x @ 4545 / 1.225v (Offset +0.21)
    Memory (part number)G-Skill 32GB DDR4-2800 @ 2828
    Graphics Card #1EVGA Titan X @ 1500 boost / 7800 mem
    MonitorDell 3008WFP
    Storage #1Samsung EVO 850 1TB (500GB x 2 RAID0)
    Storage #2Intel 520 240GB (OSX Yosemite)
    CPU CoolerWatercooled EK Supremacy EVO
    CaseCustom Dual Loop - Laing D5 / BlackIce360 / GT1850 on each
    Power SupplyEVGA Supernova 1600 T2
    Mouse Razer Mamba
    OS Windows 10
    Network RouterAsus AC87U

    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    21
    Posts
    189

    1. PC / Laptop
    PC
    2. Aura Sync products
    Motherboard (Strix X570-F) / RAM (4x16gb Cruicial Ballistix RGB 3600 C16)
    3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software
    None
    4. Wired / wireless connection
    Wired
    5. Reinstalled Windows?
    Yes
    6. Windows version & build
    2004
    7. Previous version of firmware or software that worked as expected
    Nothing on this or previous X570 motherboard (TUF / STRIX), last worked properly on X99 RVE10
    8. Clear description of your issue
    Armory crate turns off A2/B2/B1 slots leaving A1 on and will not control any dimms. Aura separate install controls all bar A1 slot.
    Installing cruicial Ballistix MOD software afterwards allows control of all 4 dimm slots with no issues, so a software issue.
    9. Any screenshots of the issue

    10. Use our new log collection function: Settings=>About=>App diagnostics
    Invalid file when trying to attach

Page 10 of 24 FirstFirst ... 8 9 10 11 12 20 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •