Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    61

    GX701LWS Leds above the keyboard and air-vents not working

    Hello All.

    I've purchased a S17 with the rtx2070Super and since day one the leds above the keyboard and air-vents are not working. They work on boot, but as soon as the rog logo shows in the screen they go off.
    I've tryed everything:

    - check and uncheck the "laptop light zones"
    - Reset windows to factory settings
    - Tryed Bios 305 (it came with 306)
    - Unnistall everything related (armoury, aura, services, etc...)
    - Tryed several energy settings
    - With and without charger connected...

    Any new ideas? Is there a BIOS 307 for this model? I'll return it this week if I can't find a solution...

    Thanks in advance!

  2. #2
    Moderator Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    13
    Posts
    446

    Hello miguel pereira,
    May you check your
    Armoury Crate UWP
    ARMOURY CRATE Service
    ROG Live Service
    ASUS System Control Interface V2
    Armoury Crate APP and My ASUS APP
    are all updated and which version are they?
    and may I have a picture of the issue as well?
    Thank you so much.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    61

    Ok:

    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 3.0.4.0
    ROG Live Service 1.1.2.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.15
    Armoury Crate service 3.0.4
    ASUS Aac_NBDT HAL 2.4.1.0
    ASUS Keyboard HAL 1.01.12
    ASUS MB Peripheral Products 1.0.33
    ASUS Mouse HAL 1.1.0.8
    AacAudioHal 1.3.7.0
    AacDispaly 1.1.25

    Click image for larger version. 

Name:	WhatsApp Image 2020-07-25 at 22.19.40.jpeg 
Views:	0 
Size:	213.2 KB 
ID:	85745Click image for larger version. 

Name:	WhatsApp Image 2020-07-25 at 22.33.03.jpeg 
Views:	0 
Size:	58.3 KB 
ID:	85746

    Need anything else? The BIOS is 306.

  4. #4
    Moderator Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    13
    Posts
    446

    Hello miguel pereira,
    How about ASUS System Control Interface V2 and MyASUS?
    Thank you.

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    61

    They were all uptodate. I installed and reinstalled everything a lot of times.

    But I returned the laptop. I hope the new one comes ok.

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    61

    Hello. I received a second unit, and the problem is there again. It seems that is something to this model in particular. Any idea?

  7. #7
    Super Moderator Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    100
    Posts
    2,226

    Hi, can you check your Aura Sync setting and try to disable it? If you can verify for us, guessing it may not be supported if you enable Aura Sync.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •