Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 36
  1. #21
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    49

    Quote Originally Posted by Padraigo View Post
    Attachment 85881

    This is what it shows on CPU-Z. The sticks I bought are this. https://www.mwave.com.au/product/cru...-black-ac33105

    The specs sheet for the G732LWS said there would be a bios update in july that allows up to 3200. I am up to 310, but still dont see a way of getting that increase from my ram.
    I literally just bought the same RAM the same day I read your OP. Hopefully didn't just waste my money.

  2. #22
    Moderator Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    13
    Posts
    478

    Hi Padraigo,
    Please refer to below picture.
    Click image for larger version. 

Name:	E5F74D3E.jpg 
Views:	0 
Size:	110.2 KB 
ID:	85936
    Thank you.
    Quote Originally Posted by Padraigo View Post
    I have updated my Bios to 310, but I still cannot get my ram up to 3200. I dont see an option in my Bios for overclocking. If anyone has screenshots to help me out that would be great.

    ugh.. now my Aura Sync wont work on Armoury Crate though. Keeps telling me to check for updates, but there is no updates...

    maybe I should have just done nothing...

  3. #23
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    49

    Quote Originally Posted by Blake@ASUS View Post
    Hi Padraigo,
    Please refer to below picture.

    Thank you.
    I have Version 310 and I do not have that feature.
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos bios options.jpg  

    bios version.jpg  

    Last edited by craig_cabbage; 08-12-2020 at 12:32 AM.

  4. #24
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    43

    Quote Originally Posted by Blake@ASUS View Post
    Hi Padraigo,
    Please refer to below picture.
    Click image for larger version. 

Name:	E5F74D3E.jpg 
Views:	0 
Size:	110.2 KB 
ID:	85936
    Thank you.
    My bios doesnt have the overclocking feature on the menu. I have version 310.

  5. #25
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    43

    Quote Originally Posted by KorosuKivy View Post
    Damn you bought 3200 yet cpu-z shows that your max is 2666 at 1333mhz. The ram is being brought down to meet the max speed of the laptop which is 2666mhz jdec #8 is pulling your speeds down to 2526mhz on both sticks. but it seems that your xmp profile is active and drawing out the 1600mhz as its top speed but that will be limited to 2666.

    can you confirm if you have DOCP and xmp enabled in your bios?
    I dont see any of those options in my bios.

  6. #26
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    18
    Posts
    106

    Quote Originally Posted by Padraigo View Post
    I dont see any of those options in my bios.
    Yea I saw your screenshot and its satisfying to feel that I'm not talking crap when I say it's missing lol

    Now I know I'm not going crazy I'm 100% sure they removed all overclocking features from all G series bios

  7. #27
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2019
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by KorosuKivy View Post
    Yea I saw your screenshot and its satisfying to feel that I'm not talking crap when I say it's missing lol

    Now I know I'm not going crazy I'm 100% sure they removed all overclocking features from all G series bios
    Does that overclocking feature do anything other than just setting RAM to 3200MHz? Like does it enable XTU interface for undervolting, etc?

  8. #28
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    18
    Posts
    106

    Quote Originally Posted by lakshay2020 View Post
    Does that overclocking feature do anything other than just setting RAM to 3200MHz? Like does it enable XTU interface for undervolting, etc?
    No idea, until its added in a bios update I'm in the dark

  9. #29
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    49

    I really hope we get some kind of response, any kind soon. One of the main reason I went with this laptop over the first one I bought was the better processor model capable of 3200MHz. I have 2x 16GB sticks waiting to go in, but I'm not going to waste the time until it'll actually benefit me.

  10. #30
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    18
    Posts
    106

    Quote Originally Posted by craig_cabbage View Post
    I really hope we get some kind of response, any kind soon. One of the main reason I went with this laptop over the first one I bought was the better processor model capable of 3200MHz. I have 2x 16GB sticks waiting to go in, but I'm not going to waste the time until it'll actually benefit me.
    I'm thinking this is all to do with the whole Intel vulnerability with the underclock jazz and is causing a back wave over issues with overclocking & tweaking that we all want to do lol.

    Give it time... but I wouldn't pin your hopes up on this for a long while -_-

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •