Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    14

    help: asus rog rapture gt-ac5300 bricked due to power failure

    my router was working fine when a power failure occur 3x... i looked at my router the only lights on is the power led and the lan led and sometimes it switching back and forth. try to rescue/recovery mode but seems not working even it was successful. cant access the web interface even the lan ports and cant connect to wifi... it can detect the router if the ip4 it set manually, but if dhcp cant detect the router... hope someone can help me on this. here is the link for a video>>>https://www.youtube.com/watch?v=T3M11LeRk3E
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos IMG_2464.jpg  

    IMG_2467.jpg  

    IMG_2466.jpg  

    IMG_2465.jpg  


  2. #2
    New ROGer Array ahfoo's Avatar
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    107

    Quote Originally Posted by rob_angel View Post
    my router was working fine when a power failure occur 3x... i looked at my router the only lights on is the power led and the lan led and sometimes it switching back and forth. try to rescue/recovery mode but seems not working even it was successful. cant access the web interface even the lan ports and cant connect to wifi... it can detect the router if the ip4 it set manually, but if dhcp cant detect the router... hope someone can help me on this. here is the link for a video>>>https://www.youtube.com/watch?v=T3M11LeRk3E
    Perform a hard rest with the following steps;

    Why not you try hard factory reset of the router with the following method;

    1. Turn the router off.
    2. Press and hold the "WPS" button and turn the router on.
    3. Power light is on (keep holding the WPS button).
    4. Release the WPS button after the power light is off.
    5. Reboot your router by manually pressing the power button.

    Hope it help.

    Also note that you need to include the DNS server in in your windows networking setting if you are using static IP address. From your image I can see the DNS server is blank.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Quote Originally Posted by ahfoo View Post
    Perform a hard rest with the following steps;

    Why not you try hard factory reset of the router with the following method;

    1. Turn the router off.
    2. Press and hold the "WPS" button and turn the router on.
    3. Power light is on (keep holding the WPS button).
    4. Release the WPS button after the power light is off.
    5. Reboot your router by manually pressing the power button.

    Hope it help.

    Also note that you need to include the DNS server in in your windows networking setting if you are using static IP address. From your image I can see the DNS server is blank.
    already tried that hard reset but seems not to work the led lights still switching from power led to lan led. i will try to put dns server when set to static...maybe may last resort is thru the usb to ttl...like what posted here in rt-ac5300. reset button not working tried the recovery mode. it says sauccessful but it seem not to work...

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    14

    no guts no glory.... after so many tries... i've manage to make it work again... reflash the router thru tftp via lan ports...kindly closed this thread. cant find how to close the thread...

  5. #5
    ROG Guru: Orange Belt Array AKBAAR PC Specs
    AKBAAR PC Specs
    MotherboardASUS Maximus Impact VIII
    ProcessorIntel i7-6700k @ 4.6Ghz
    Memory (part number)TridentZ 3200C14 - 32GTZ 32GB
    Graphics Card #1MSI GTX 1080 Gaming X
    MonitorDELL U3014
    Storage #1Samsung 840 Pro SSd
    Storage #2Samsung 840 Pro SSd
    CPU CoolerCorsair H80i GT
    CaseCorsair 250D
    Power SupplyCorsair AX760i
    Keyboard Corsair k70-rgb
    Mouse SteelSeries Rival 100
    OS Windows 10 Pro X64
    Network RouterASUS RT-AC5300

    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    10
    Posts
    255

    Quote Originally Posted by rob_angel View Post
    no guts no glory.... after so many tries... i've manage to make it work again... reflash the router thru tftp via lan ports...kindly closed this thread. cant find how to close the thread...
    hello, can you help me explain this step you did? i also have bricked 5300 router, i tried ASUS restoration tool also fails
    Click image for larger version. 

Name:	Mva02f0.png 
Views:	0 
Size:	426.7 KB 
ID:	87870

    thank you

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Quote Originally Posted by AKBAAR View Post
    hello, can you help me explain this step you did? i also have bricked 5300 router, i tried ASUS restoration tool also fails
    Click image for larger version. 

Name:	Mva02f0.png 
Views:	0 
Size:	426.7 KB 
ID:	87870

    thank you
    1. Turn the router off.
    2. Press and hold the "WPS" button and turn the router on.
    3. Power light is on (keep holding the WPS button) then it will start to blink...
    4. open command prompt then ping the router
    5. open another command prompt the type tftp -i 192.168.1.1 put c:\GT-AC5300_3.0.0.4_384_82037-g0cfb8f0_cferom_ubi.w (c:\ locations of the firmware i upload) then wait to reboot...


    Hope it help.

    do this in wired connection and set ip to static like in the picture in this thread..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •