Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 28
  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    77

    RAM slot stuck on RGB rainbow only.

    After SW update on Armory Crate one of the RAM slots is stuck on RGB and does not change regardless of the settings.
    I have tried to rotate the ram but it seems it's a Motherboard issue, cause problem does not move with RAM.

    What is the problem ?

  2. #2
    New ROGer Array Jesseinsf PC Specs
    Jesseinsf PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus XI Extreme (Z390)
    ProcessorIntel Core i9 9900K
    Memory (part number)Corsair CMW128GX4M4E3200C16
    Graphics Card #1NVIDIA - GeForce RTX 2080 Ti FE
    Sound CardCreative Labs Sound Blaster AE-9
    MonitorSamsung 32" UH750 QLED UHD Monitor
    Storage #1Samsung 970 Pro M.2 PCIe SSD 1TB
    CPU CoolerCooler Master MLX-D36M-A20PC-R1 w/ Noctua NF-F12 industrialPPC-2000 IP67 PWM x3 Fans
    CaseLian Li PC-011 Dynamic XL (ROG Certified)
    Power SupplyCooler Master V1200 Platinum
    Keyboard RAZER HUNTSMAN ELITE - LINEAR OPTICAL SWITCH (Red) w/ PBT Keycaps
    Mouse Razer Basilisk Ultimate with Charging Dock
    Headset Bowers and Wilkins P9 Signature
    Mouse Pad Razer Vespula V2 Mousepad
    Headset/Speakers Creative GigaWorks T40 Series II
    OS Windows 10 Pro for Workstations
    Network RouterROG Rapture GT-AC5300
    Accessory #1 Microsoft Xbox Elite Wireless Controller Series 2
    Accessory #2 Logitech BRIO ULTRA HD PRO WEBCAM
    Jesseinsf's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    22
    Posts
    220

    Quote Originally Posted by macmus View Post
    After SW update on Armory Crate one of the RAM slots is stuck on RGB and does not change regardless of the settings.
    I have tried to rotate the ram but it seems it's a Motherboard issue, cause problem does not move with RAM.

    What is the problem ?
    It's not a motherboard issue, it's a corrupted Asus Aura profile. See if this works. Go to the following location on your PC: C:\Program Files (x86)\LightingService

    • Delete the following file: LastProfile.xml
    • Reboot your PC and let me know if that fixed the issue.


    Note: Once you reboot, a new LastProfile.xml will be created.

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    77

    Quote Originally Posted by Jesseinsf View Post
    It's not a motherboard issue, it's a corrupted Asus Aura profile. See if this works. Go to the following location on your PC: C:\Program Files (x86)\LightingService

    • Delete the following file: LastProfile.xml
    • Reboot your PC and let me know if that fixed the issue.


    Note: Once you reboot, a new LastProfile.xml will be created.
    I have already reinstalled the SW... that does not count ?

    I have also deleted the file with same result.
    Last edited by macmus; 08-04-2020 at 05:05 PM.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    I have the same problem including reinstall windows and armory and I continue with the same problem seems to be an error in the number of memories count probably an aura service problem

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    77

    I see that when i move ram to slot on the next two DIMMs on the left it detected again.

    What motherboard do you have?

  6. #6
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    77

    Asus wants me to RMA the board points to HW issue...

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by macmus View Post
    Asus wants me to RMA the board points to HW issue...
    ROG Zenith Extreme Alpha and RAM Trident Z Royal

    I have all the slots occupied in the RAM and 6 slots are synchronizing and 2 are not synchronizing I have more rams and they are not the modules and I have tried everything and when reviewing the files of the lighting service check that only lists 6 modules in total seems to be failure from the recent armory update sorry I only speak Spanish I use a translator
    Last edited by AlonsoKanales; 08-05-2020 at 08:48 PM. Reason: Trasnalate

  8. #8
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    77

    why asus wants me to RMA the board?

    Which slots do not light up for you ? the furthers to the left ? 1 and 2?

    I tried to use RAM Trident Z SW but it also detects 3 DIMS slots... I think update on armory broke the FW.
    Last edited by Silent Scone@ROG; 09-01-2020 at 06:29 AM. Reason: Do not use profanity

  9. #9
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    77

    anyone with same issue ?

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by macmus View Post
    anyone with same issue ?
    I am experiencing the same issue which happened after armory crate install. I logged it in the Aura bug thread.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •