Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: NTP sync fail

  1. #1
    ROG Enthusiast Array Pezhan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    31

    NTP sync fail

    Hi guys.

    I have a little problem with AsusWRT at moment to want sync NTP on router.

    The defaul hour is May 05, 2018, but i need update that. I try with differents NTP servers but no works.

    Any one?

  2. #2
    New ROGer Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 10 64bit Pro
    Network RouterRT-AC87U

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    40
    Posts
    701

    Where is home, use a local NTP server. The default one is normally NTP in USA and overloaded.

    So for example I'm aussie, thus I use
    au.pool.ntp.org


    try here
    https://www.pool.ntp.org/zone/@

    to find your local one.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array Pezhan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Hi!
    I did configure this NTP server: 0.cl.pool.ntp.org but not sync yet

    May 7 05:13:45 hour monitor: daemon is starting
    May 7 05:15:45 hour monitor: ntp sync fail, will retry after 120 sec
    May 7 05:17:45 hour monitor: ntp sync fail, will retry after 120 sec

    From router do ping to NTP server:

    PING 0.cl.pool.ntp.org (162.159.200.1): 56 data bytes
    64 bytes from 162.159.200.1: seq=0 ttl=58 time=20.432 ms
    64 bytes from 162.159.200.1: seq=1 ttl=58 time=24.150 ms
    64 bytes from 162.159.200.1: seq=2 ttl=58 time=15.633 ms
    64 bytes from 162.159.200.1: seq=3 ttl=58 time=10.794 ms
    64 bytes from 162.159.200.1: seq=4 ttl=58 time=16.495 ms
    64 bytes from 162.159.200.1: seq=5 ttl=58 time=17.172 ms
    64 bytes from 162.159.200.1: seq=6 ttl=58 time=10.667 ms
    64 bytes from 162.159.200.1: seq=7 ttl=58 time=14.148 ms
    64 bytes from 162.159.200.1: seq=8 ttl=58 time=15.832 ms
    64 bytes from 162.159.200.1: seq=9 ttl=58 time=16.824 ms

    --- 0.cl.pool.ntp.org ping statistics ---
    10 packets transmitted, 10 packets received, 0% packet loss
    round-trip min/avg/max = 10.667/16.214/24.150 ms

  4. #4
    New ROGer Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 10 64bit Pro
    Network RouterRT-AC87U

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    40
    Posts
    701

    Maybe try one from here

    The NTP Pool DNS system automatically picks time servers which are geographically close for you, but if you want to choose explicitly, there are sub-zones of pool.ntp.org. The "continent" ones are:
    http://support.ntp.org/bin/view/Servers/NTPPoolServers

    Can you explain your setup and the position of this router within it. I am wondering if you have router/device forward of this NTP issue router.
    Last edited by RedSector73; 08-11-2020 at 08:06 AM.

  5. #5
    ROG Enthusiast Array Pezhan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Quote Originally Posted by RedSector73 View Post
    Maybe try one from here

    The NTP Pool DNS system automatically picks time servers which are geographically close for you, but if you want to choose explicitly, there are sub-zones of pool.ntp.org. The "continent" ones are:
    http://support.ntp.org/bin/view/Servers/NTPPoolServers

    Can you explain your setup and the position of this router within it. I am wondering if you have router/device forward of this NTP issue router.
    Thanks for your Reply.

    I did configure this NTP: 0.south-america.pool.ntp.org, but still NTP not sync

    Click image for larger version. 

Name:	wFk2niSVN.png 
Views:	0 
Size:	14.4 KB 
ID:	85940

    Click image for larger version. 

Name:	5xCurUq6Y.png 
Views:	0 
Size:	25.1 KB 
ID:	85941

  6. #6
    New ROGer Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 10 64bit Pro
    Network RouterRT-AC87U

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    40
    Posts
    701

    I would be using just
    south-america.pool.ntp.org

    Also make sure you have set DST correctly for your timezone.

  7. #7
    New ROGer Array ahfoo's Avatar
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    70

    Quote Originally Posted by Pezhan View Post
    Thanks for your Reply.

    I did configure this NTP: 0.south-america.pool.ntp.org, but still NTP not sync

    Click image for larger version. 

Name:	wFk2niSVN.png 
Views:	0 
Size:	14.4 KB 
ID:	85940

    Click image for larger version. 

Name:	5xCurUq6Y.png 
Views:	0 
Size:	25.1 KB 
ID:	85941
    You may also try to set to pool.ntp.org and let your time zone look for exact NTP server.

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by Pezhan View Post
    Hi guys.

    I have a little problem with AsusWRT at moment to want sync NTP on router.

    The defaul hour is May 05, 2018, but i need update that. I try with differents NTP servers but no works.

    Any one?
    I think I might have the same problem...

    Network works perfectly, but router says
    Click image for larger version. 

Name:	AC66U-disconnected.jpg 
Views:	0 
Size:	121.7 KB 
ID:	86098

    On the config page FAQ mentions that NTP configuration depends on monitoring
    Click image for larger version. 

Name:	AC66U-config.jpg 
Views:	0 
Size:	155.5 KB 
ID:	86099

    I can ping google from my computer or from Network Tools Network Analysis
    I can ping pool.ntp.org, but router still says Internet Disconnected and NTP time not updated...

  9. #9
    New ROGer Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 10 64bit Pro
    Network RouterRT-AC87U

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    40
    Posts
    701

    Fix the DST settings. You have to have them right for it to work, and they look like default ones.

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by RedSector73 View Post
    Fix the DST settings. You have to have them right for it to work, and they look like default ones.
    Looked like it followed time zone setting - AS IT SHOULD (what is this a correct default for?)
    What is worse is that I can not set it correct for CEST, "last Sunday of month" can be 3rd to 5th more or less

    Lets hope having wrong DST setting will not affect if I am connected to Internet or not...
    (must wait for later to restart the router, tried to ssh into it to see what was happening and it looks like NTP got turned off)

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •