Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 40
  1. #21
    ROG Guru: Orange Belt Array Super Gnome PC Specs
    Super Gnome PC Specs
    MotherboardROG Rampage VI Extreme Omega / ROG Crosshair VIII Formula
    ProcessorIntel® Core™ i9-9980XE / AMD 3950x
    Memory (part number)Corsair LPX Vengeance DDR4 2666MHz 128 GB / Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4-3200 32GB DDR4 3200MH
    Graphics Card #1Asus 2080 Turbo / Asus 2080 ti Turbo
    Graphics Card #2Asus 2080 Turbo / Asus 2080 ti Turbo
    MonitorJAPANNEXT JN-VT500UHD 4K 50-inch LCD
    Storage #1Crucial MX500 1 TB / Sabient SB-ROCKET-NVMe4-500
    Storage #2Samsung 970 Pro 1 TB / ADATA XPG SX5500 Pro 3D NAND NVMe Gen3x4 PCIe M.2
    CPU CoolerROG Ryujin 360 / NZXT Kraken X62
    CaseThermaltake View 71 TG / Thermaltake View 31
    Power SupplyCORSAIR AXi Series, AX1600i 1600 watt / Thermaltake Toughpower iRGB 1200 watt
    Accessory #1 Noctua 140mm 3000 RPM x 4 / Noctua 140 mm 3000 RPM x 2
    Accessory #2 Gigabyte GC-A 2WAY NVLINK RGB (3-slot) / ROG NVLINK Bridge 3-Slot A

    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    20
    Posts
    364

    Thinking it would make for less problems (after almost a year of no problems [Feb 2019 to Feb 2020], then six months of loads of BSODs with 0802 [starting around Feb 2020] and issues with 3006 that had my CPU cores super hot and overclocked at default and idle [hence had to revert to 0802]) I thought 3105 would finally be the fix. Well, two days in, and after setting the memory and fans in the Bios, my R6 Extreme Omega +9980xe + Corsair 2666 MHz memory (everything on the QVL list) I've been having repeated choppy game play in group content when playing World of Warcraft (online multiplayer). All else is fine (see photo below) but it's as if the system is downloading something at the same time (and it's not), or a virus scan is going on (and it's not) and/or some very heavy program is running in the background (and it's not). Like an 18 core Intel processor can't handle what an AMD 16 core processor can with ease? The game settings are set to low, and yes it is 4k, but the FPS has been limited to 30. Sigh.

    Back to collecting dust (again) for my overpriced box (arg!). This is not to rant or complain, but it's extremely annoying.

    Anyone else having this issue (choppy gameplay)?

    Here's the photo (everything "looks" fine):
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos 3105.png  

    Last edited by Super Gnome; 08-22-2020 at 01:56 PM.

  2. #22
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    A few days ago I installed a new bios version (3105) for the ASUS STRIX X299-E GAMING motherboard. I have noticed a marked decrease in computer performance. Below I am attaching screenshots from versions 3006 and 3105 for comparison.

    Motherboard BIOS settings without overclocking:
    xmp profile for RAM @ CL16,1T
    cpu stock / auto
    voltage stock / auto

    Settings in the motherboard bios with slight overclocking
    xmp profile for RAM @ CL16,1T
    cpu all cores @ 4600 MHz, avx @ 4000 MHz, avx512 @ 3800 MHz
    voltage stock / auto

    My configuration:
    Intel i7 7820x processor
    RAM memory G.SKILL Trident Z RGB 4 x 16 GB 3600 MHz 17-19-19-39-2T 1.350V @ 3600 MHz 16-19-19-39-1T 1.350V
    CPU cooler Scythe Fuma 2
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos stock_bios_3006.jpg  

    oc_4_6_GHz_all_cores_voltage_auto_bios_3006.jpg  

    stock_bios_3105.jpg  

    oc_4_6_GHz_all_cores_voltage_auto_bios_3105.jpg  


  3. #23
    ROG Guru: Yellow Belt Array MirceaForce PC Specs
    MirceaForce PC Specs
    MotherboardASUS RAMPAGE VI EXTREME OMEGA
    ProcessorIntel® Core i9-7920X Processor Extreme Edition 4.2 GHZ auto
    Memory (part number)G.SKILL 32GB 14-14-14-34 [Trident Z RGB] F4-3200C14Q-32GTZR
    Graphics Card #1NVIDIA GEFORCE GTX 1070 Founders Edition
    Graphics Card #2Samsung SSD 850 EVO 2TB
    Graphics Card #3Samsung SSD 850 PRO 2TB
    Sound CardSound Blaster Z
    MonitorIPS LED LG 27" 27UD69P 27 inch 4K 5 ms WhiteFreeSync - disabled, Display port
    Storage #1Samsung 950 PRO M.2 512GB OS
    Storage #2Samsung SSD 850 EVO 2TB
    CPU CoolerCORSAIR Hydro Series H80i v2
    CaseCooler Master: HAF X
    Power SupplySeasonic PRIME Titanium 850w
    Keyboard normal usb benq
    Mouse Razer Taipan
    Headset/Speakers Logitech Z-5500 digital
    OS Windows 10 x64 Pro up to date
    Network Router:Intel® Ethernet Server Adapter I210
    Accessory #1 LG OLED55C8PLA
    MirceaForce's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    8
    Posts
    202

    Quote Originally Posted by vmanuelgm View Post
    This forum, along with overclock.net one is quite helpful, when the one that needs help listens (reads) and applies what is advised.

    Talking about Corna, he was not long ago saying he had memory performance degradation, then I asked him about his components and configuration, and he said he was mixing XMP and manual parameters=call for issues, but he didn't listen, and still around saying problems come from bios releases... Quite funny!!!
    with this new 3105 bios on omega did had one freeze in bios when try to save to click ok...but strange no error logged everything was working but keyboard and mouse freeze the oled dash posted that I'm in setup menu thing was I cannot do anything ....
    after update did clear cmos load optimal defaults ...

    did not happen again ..

    maybe it's a bug
    MB: ASUS RAMPAGE VI EXTREME-CPU: Intel Core i9-7920X Processor Extreme Edition 4.2 GHZ auto-CORSAIR Hydro Series H80i v2 Video: GEFORCE GTX 1070 Founders Edition. - G.SKILL 32GB 14-14-14-34 [Trident Z RGB] F4-3200C14Q-32GTZR- Seasonic PRIME Titanium 850 w-SSD: Samsung SSD 850 PRO 2TB x3 -SSD: Samsung 950 PRO M.2 512GB OS-Sound Blaster Z -Intel Ethernet Server Adapter I210 CASE:Cooler Master: HAF X MONITOR:IPS LED LG 27" 27UD69P 27 inch 4K 5 ms TV: LG OLED55C8P OS: Windows 10 x64 Pro up to date

  4. #24
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    124

    I updated X299-XE to 3105. After the update my windows m.2 disk drive is no longer disk 0 but now disk 4. My sata ssd drives are now disk 0-3. Boot order boots M.2_1 first than the sata ssd's. How do I get m.2_1 back to disk 0?

    I disconnected the 4 sata ssd's and it does read m.2_1 as disk 0. Soon as I plug them back in it read disk m.2_1 as disk 4.

    Is there a bios setting a need to change?
    Last edited by SirWaWa; 08-28-2020 at 08:15 PM.

  5. #25
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    12
    Posts
    71

    Everything working fine with x299 Omega .. performance same Gskill rams

  6. #26
    ROG Guru: Orange Belt Array Super Gnome PC Specs
    Super Gnome PC Specs
    MotherboardROG Rampage VI Extreme Omega / ROG Crosshair VIII Formula
    ProcessorIntel® Core™ i9-9980XE / AMD 3950x
    Memory (part number)Corsair LPX Vengeance DDR4 2666MHz 128 GB / Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4-3200 32GB DDR4 3200MH
    Graphics Card #1Asus 2080 Turbo / Asus 2080 ti Turbo
    Graphics Card #2Asus 2080 Turbo / Asus 2080 ti Turbo
    MonitorJAPANNEXT JN-VT500UHD 4K 50-inch LCD
    Storage #1Crucial MX500 1 TB / Sabient SB-ROCKET-NVMe4-500
    Storage #2Samsung 970 Pro 1 TB / ADATA XPG SX5500 Pro 3D NAND NVMe Gen3x4 PCIe M.2
    CPU CoolerROG Ryujin 360 / NZXT Kraken X62
    CaseThermaltake View 71 TG / Thermaltake View 31
    Power SupplyCORSAIR AXi Series, AX1600i 1600 watt / Thermaltake Toughpower iRGB 1200 watt
    Accessory #1 Noctua 140mm 3000 RPM x 4 / Noctua 140 mm 3000 RPM x 2
    Accessory #2 Gigabyte GC-A 2WAY NVLINK RGB (3-slot) / ROG NVLINK Bridge 3-Slot A

    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    20
    Posts
    364

    Quote Originally Posted by lLegendaary View Post
    Everything working fine with x299 Omega .. performance same Gskill rams
    Me too, actually. I had a couple days of choppy group game play last week, and a little more of the same while using Discord yesterday, but otherwise all seems to be working fine with R6EO + 9980xe + Corsair 2666 MHz ram.

  7. #27
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    12

    I switched from 7980xe to 10980xe with 3105 Bios and now the TSX instructions are missing, anyone knows how to enable the TSX back on? i tried 3006 same thing TSX are disabled, wont let me flash 2002 bios. Can you guys with 10980xe and 3006/3105 check you TSX instructions and let me know if they are missing? Asus Rampage VI Apex

  8. #28
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    20

    Here with Rampage 6 Extreme on BIOS 3105. I am still having the Code AF Detect Memory problem with XMP enabled with QVL memory kit. This board is a disappointment.

  9. #29
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by gamingarena View Post
    I switched from 7980xe to 10980xe with 3105 Bios and now the TSX instructions are missing, anyone knows how to enable the TSX back on? i tried 3006 same thing TSX are disabled, wont let me flash 2002 bios. Can you guys with 10980xe and 3006/3105 check you TSX instructions and let me know if they are missing? Asus Rampage VI Apex
    Looks like fixed my own problem i managed to flash back the 2002 bios, first official 10980xe bios and now TSX is back and working, any bios after 2002 will disabled TSX instructions, which for something like RPCS3 PS3 emulator can have as much as 40% penalty without TSX instructions, personally tested it.

  10. #30
    ROG Guru: White Belt Array Sheltem PC Specs
    Sheltem PC Specs
    Laptop (Model)ASUS G752VS-GB139T
    MotherboardASUS Prime X299-Deluxe II
    Processori9-10900X
    Memory (part number)F4-3466C16Q-64GTZKK
    Graphics Card #1MSI RTX 2080 Ti Gaming X Trio
    Graphics Card #2some 3080 Ti, whenever it launches
    Monitoracer Predator X34 (Curved 34", UWQHD 3440x1440@100Hz, IPS, G-Sync)
    Storage #11TB Samsung 970 Pro
    Storage #22TB and 500GB Samsung 860 EVO
    CPU CoolerNoctua NH-D14
    CaseCorsair Carbide 678C Low Noise ATX
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1200 P2
    Keyboard Logitech G910 (Orion Spark)
    Mouse Logitech PRO
    Mouse Pad Logitech G440
    Headset/Speakers Edifier S330D
    OS Windows 10 Pro (64-bit)
    Network RouterMikroTik RB1100AHx4
    Accessory #1 Linksys WRT1900AC (Stock OS, WiFi AP-only bridge)
    Accessory #2 TP-LINK SG1005D

    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    16
    Posts
    76

    Prime X299 Deluxe II + 10900X
    Haven't noticed any issues compared to 3006 yet (upgraded a week ago).
    He who invokes history is always secure.
    The dead will not rise to witness against him.

    You can accuse them of any deeds you like.
    Their reply will always be silence.

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •