Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Maximus XII Hero Won't Boot With XMP Enabled

    As the title says... Flashed to the most recent bios, RAM is 32GB Corsair Vengeance LPX 3200. When I enable the profile in BIOS it won't boot and goes straight to BIOS. It boots when disabled but doesn't run at full speed. Any help is appreciated.

  2. #2
    New ROGer Array SuperSkymaster PC Specs
    SuperSkymaster PC Specs
    MotherboardROG Maximus XII Hero(WiFi)
    ProcessorIntel Core i9-10900K 10-Core 3.7 GHz
    Memory (part number)G.SKILL Trident Z Royal Series 64GB (4 x 16GB)
    Graphics Card #1EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING
    Sound CardOnboard
    MonitorSamsung G7 Odyssey 32"
    Storage #1Sabrent 2TB Rocket NVME PCIe 4.0 M.2 2280
    Storage #2Sabrent 2TB Rocket NVME PCIe 4.0 M.2 2280
    CPU CoolerLian Li Galahad 360 AIO
    CaseLian Li 011 Dynamic
    Power SupplySeasonic PRIME PX1000 Platinum
    Keyboard Corsair K100 RGB
    Mouse Corsair Dark Core RGB Pro SE
    Mouse Pad Corsair MM800 RGB Polaris Gaming Pad
    Headset/Speakers Bose Companion 3 Series II speaker system
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterFiOS Quantum/ORBI Pro Mesh
    Accessory #1 Honeycomb Alpha Flight Controls Yoke
    Accessory #2 Logitech G Pro Flight Rudder Pedals
    Accessory #3 Logitech G Pro Flight Throttle Quadrant (2)

    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I am having a similar issue with Maximus XII Hero(WiFi). Most recent BIOS. I have G.SKILL Trident Z Royal 64GB (4 x 16GB) DDR4 4000 which is on the QVL. I enable XMP and save/Reboot. It always opens in Safe Mode then I have to F1 to setup and save it again. Then proceeds to boot into Windows. BIOS shows XMP enabled and the RAM as DDR4-4000 CL17-18-18-38 1.40V but always stays at 2133Mhz.
    Windows runs fine but I want the 4000 I paid for, not 2133.
    Any ideas???
    Last edited by SuperSkymaster; 12-08-2020 at 10:03 PM. Reason: correction and additional info

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Hi Guys any resolution to your XMP issue? I also suspect the default xmp is causing my game to blackout, will lose only visual but everything else is fine.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •