Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    X570 Crosshair VIII Hero won't post to bios!

    Have an x570 Crosshair Hero VIII wifi motherboard, was working fine but suddenly doesn't post to bios at all. Using 5700xt gpu and Ryzen 3900x cpu. Please help, this is the second board I've had this sort of issue with. I tried reseating all components, cmos resets, moving ram around, using different ports for hdmi or displayport. Nothing displays to monitors. Tried unplugging monitors as well. Please help!

  2. #2
    ROG Junior Member Array threlnos PC Specs
    threlnos PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VIII Hero (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3950X 3.5 GHz 16-Core AM4 Processor
    Memory (part number)G.SKILL Trident Z Neo Series 16GB 288-Pin RGB DDR4 SDRAM 3600mhZ Desktop F4-3600C18D-16GTZN
    Graphics Card #1ROG STRIX-GTX1080-8G-GAMING
    MonitorDell 27 Gaming Monitor: S2719DGF
    Storage #1Sabrent Rocket 4 Plus SSD 1 TB
    Storage #2Sabrent Rocket 4 Plus SSD 1 TB
    CPU CoolerROG Strix LC 360 RGB White Edition
    CaseECLIPSE P600S (white)
    Power SupplyROG-THOR-850P
    Keyboard Razer Huntsman Mini
    Mouse Razer Wireless
    Mouse Pad Razer Gigantus V2
    OS Windows 10
    Network RouterNetgear Nighthawk Pro Gaming XR500 AC2600 Wireless Dual-Band Gigabit Router

    Join Date
    Mar 2014
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by jakesterdog123 View Post
    Have an x570 Crosshair Hero VIII wifi motherboard, was working fine but suddenly doesn't post to bios at all. Using 5700xt gpu and Ryzen 3900x cpu. Please help, this is the second board I've had this sort of issue with. I tried reseating all components, cmos resets, moving ram around, using different ports for hdmi or displayport. Nothing displays to monitors. Tried unplugging monitors as well. Please help!

    I'm having the same issue I downloaded and I installed the lastest BIOS ran fine all weekend and powered on PC on Monday won't post stuck on Q code 90 figures i messed up my MOBO and replaced it with another board and powered it on no either POST and q code 90. *I did get a code 56 but back to 90 I have a case with AMD and Asus opened now. *I hope to get an answer soon. *

    Ryzen 3950x*
    Asus ROG strix LC 360 RGB
    Asus ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)
    Asus ROG THOR 850W Platinum
    Asus ROG Strix *GTX1080 *(hoping to upgrade soon)
    Two Sabrent Rocket NVMe 4.0 1 TB SSD
    32 GB Gskill Trident Z Neo DDR-3600

    Built in March 2020 running just fine until this week. ***

  3. #3
    ROG Member Array Marvin K Mooney PC Specs
    Marvin K Mooney PC Specs
    MotherboardASUS ROG Crosshair VIII HERO
    ProcessorAMD Ryzen 9 3950x
    Memory (part number)G.skill 32gb 3600 cl16
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 TI
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS PG27UQ 4K
    Storage #1Samsung 960 EVO NVME m.2 1tb
    CPU CoolerCustom Water cooling
    CasePhanteks 719
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1600 T2, 80+ TITANIUM
    Keyboard ROG Strix Flare
    Mouse ROG Gladius II Origin
    Headset/Speakers Edifier S350DB
    OS Windows 10 Pro
    Marvin K Mooney's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by threlnos View Post
    I'm having the same issue I downloaded and I installed the lastest BIOS ran fine all weekend and powered on PC on Monday won't post stuck on Q code 90 figures i messed up my MOBO and replaced it with another board and powered it on no either POST and q code 90. *I did get a code 56 but back to 90 I have a case with AMD and Asus opened now. *I hope to get an answer soon. *

    Ryzen 3950x*
    Asus ROG strix LC 360 RGB
    Asus ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)
    Asus ROG THOR 850W Platinum
    Asus ROG Strix *GTX1080 *(hoping to upgrade soon)
    Two Sabrent Rocket NVMe 4.0 1 TB SSD
    32 GB Gskill Trident Z Neo DDR-3600

    Built in March 2020 running just fine until this week. ***
    I’m having the same issueÂ*
    Ryzen 9 3950x
    Rog crosshairs viii Hero (non WiFi)
    EVGA 1600w t2 titanium
    Asus strix 1080ti
    Samsung NVMe 1tb m.2
    32gb Gskill tridentZ ddr4 3600cl16

    Post code error 02, I have tried reseating every thing soundcard GPU CPU ram 1 stick at a time different slots etc etc no matter what I do it stalls at post code 02.Â*

  4. #4
    New ROGer Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 10 64bit Pro
    Network RouterRT-AC87U

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    40
    Posts
    719

    Quote Originally Posted by Marvin K Mooney View Post
    I’m having the same issueÂ*
    Ryzen 9 3950x
    Rog crosshairs viii Hero (non WiFi)
    EVGA 1600w t2 titanium
    Asus strix 1080ti
    Samsung NVMe 1tb m.2
    32gb Gskill tridentZ ddr4 3600cl16

    Post code error 02, I have tried reseating every thing soundcard GPU CPU ram 1 stick at a time different slots etc etc no matter what I do it stalls at post code 02.Â*
    pull this out 'Xonar Essence STX' completely and see if it boots.

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2014
    Reputation
    10
    Posts
    63

    clear your CMOS to bring back your system default

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2014
    Reputation
    10
    Posts
    63

    to start bios you have to unplug all USB connection and storage just plug the keyboard will do do trick

  7. #7
    New ROGer Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 10 64bit Pro
    Network RouterRT-AC87U

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    40
    Posts
    719

    Quote Originally Posted by Darox View Post
    to start bios you have to unplug all USB connection and storage just plug the keyboard will do do trick
    amm why and who ?

  8. #8
    ROG Member Array Marvin K Mooney PC Specs
    Marvin K Mooney PC Specs
    MotherboardASUS ROG Crosshair VIII HERO
    ProcessorAMD Ryzen 9 3950x
    Memory (part number)G.skill 32gb 3600 cl16
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 TI
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS PG27UQ 4K
    Storage #1Samsung 960 EVO NVME m.2 1tb
    CPU CoolerCustom Water cooling
    CasePhanteks 719
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1600 T2, 80+ TITANIUM
    Keyboard ROG Strix Flare
    Mouse ROG Gladius II Origin
    Headset/Speakers Edifier S350DB
    OS Windows 10 Pro
    Marvin K Mooney's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by RedSector73 View Post
    pull this out 'Xonar Essence STX' completely and see if it boots.
    Finally got it working i tried booting with JUST GPU and the M.2 in took every thing else out and still 02 error.

    It has some thing to do with the ram if i change it from (2133mhz) insta crash and i know for a fact the ram is good ive tried it in 2 other computers and zero issues and before i updated the bios i had no issues running it at 3600 so im going to guess its the BIOS (2206) ever since i flashed to it nothing but issues with ram .

  9. #9
    ROG Member Array Marvin K Mooney PC Specs
    Marvin K Mooney PC Specs
    MotherboardASUS ROG Crosshair VIII HERO
    ProcessorAMD Ryzen 9 3950x
    Memory (part number)G.skill 32gb 3600 cl16
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 TI
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS PG27UQ 4K
    Storage #1Samsung 960 EVO NVME m.2 1tb
    CPU CoolerCustom Water cooling
    CasePhanteks 719
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1600 T2, 80+ TITANIUM
    Keyboard ROG Strix Flare
    Mouse ROG Gladius II Origin
    Headset/Speakers Edifier S350DB
    OS Windows 10 Pro
    Marvin K Mooney's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    7

    so i got the MOBO to post with 3000Mhz at 1.4v which is insane with it suppose to be ran at 1.35 @ 3600Mhz

  10. #10
    New ROGer Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 10 64bit Pro
    Network RouterRT-AC87U

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    40
    Posts
    719

    Quote Originally Posted by Marvin K Mooney View Post
    so i got the MOBO to post with 3000Mhz at 1.4v which is insane with it suppose to be ran at 1.35 @ 3600Mhz
    Make sure, the RAM is in Slots 2 & 4 from the CPU and then DOCP will work correctly to 3600.

    Ditch this 'Xonar Essence STX' because it's never going to work just cause you grief.
    Last edited by RedSector73; 09-12-2020 at 05:07 AM.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •