Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    27

    Unable to change Asus Maximus Formula XII Formula OLED DISPLAY

    The Asus Armory Crate software is not able to edit the OLED Display on my motherboard.
    I select the motherboard from the Armory Crate but nothing happens I just get a blank screen no options.

    I have tried reinstalling the software and even done fresh install of windows but that has not fixed anything.


    windows version 2004

    app diags below
    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 3.0.4.0
    ROG Live Service 1.1.2.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.15
    Armoury Crate lite service 3.0.4
    ASUS AIOFan HAL 1.1.11
    ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.23
    ASUS AURA Motherboard HAL 1.0.66
    AacVGA 0.0.2.6
    KingstonDram 1.0.26
    AURA DRAM Component 1.0.48
    ENE RGB HAL 1.1.23.0
    Patriot Viper DRAM RGB 1.0.8.2
    Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.5.1Click image for larger version. 

Name:	Armory Crate.jpg 
Views:	0 
Size:	127.7 KB 
ID:	86160

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    yeah me too on my asus maximus XI Formula...

    asus too lazy to fix this problem or maybe they don't know what happen when they're update their software by

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2019
    Reputation
    10
    Posts
    4

    same issue on zenith II extreme

    same problem with my zenith II extreme, the OLED is always reverting to CPU Temp and taking ages to Update options in crate but doesn't actually apply them

    Edit: i found one issue that helped a bit, i had asus aura installed as well, couldn't uninstall it (kept getting "catastrophic failure" error) but just deleting the aura folder. made crate's communication with the OLED work for now.

    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 3.1.5.0
    ROG Live Service 1.1.2.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.22
    Armoury Crate lite service 3.1.5
    ASUS AIOFan HAL 1.1.11
    ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.24
    ASUS AURA Motherboard HAL 1.0.66
    ASUS AURA Odd Component 1.0.8
    ASUS Keyboard HAL 1.0.50
    ASUS MB Peripheral Products 1.0.32
    ASUS Mouse HAL 1.0.53
    ASUS MousePad HAL 1.0.1.2
    AacAudioHal 1.02.12
    AacDispaly 1.1.25
    AacVGA 0.0.3.0
    CosairDram 1.0.13
    KingstonDram 1.0.27
    AURA DRAM Component 1.0.53
    ENE RGB HAL 1.1.26.1
    ENE_DRAM_RGB_AURA42 1.00.02
    ENE_EHD_ASM_HAL 1.00.05
    ENE_EHD_M2_HAL 1.00.02
    ENE_QSI_Azeroth_HAL 1.0.9.0
    GALAX GAMER RGB 1.00.02
    PHISON HAL 1.0.3.0
    Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.5.1
    Last edited by Helskor; 09-18-2020 at 03:34 PM.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2013
    Reputation
    10
    Posts
    20

    same here maximus formula xii

  5. #5
    ROG Guru: Orange Belt Array Gofran PC Specs
    Gofran PC Specs
    MotherboardROG MAXIMUS XI FORMULA
    Processori9-9900K
    Memory (part number)F4-3200C14D-32gb
    Graphics Card #1Asus ROG STRIX GTX 1080 Ti
    MonitorDell 2417dg
    Storage #1970 evo 500gb
    Storage #2951 nvme 500gb
    CPU CoolerROG RYUO 240
    Power SupplyAsus RoG Thor 850W
    Keyboard Asus claymore
    Mouse Asus Spatha
    Mouse Pad Asus rog sheath
    OS Windows 10
    Accessory #1 Phanteks Evolv x

    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    11
    Posts
    322

    Go to C:\ProgramData\ASUS\ArmourySDK and delete everything in it

    then go to C:\Program Files (x86)\LightingService
    look for lastprofile and also delete that

    clean recyclebin then do

    go to services at the search bar by the start buton than restart armoury crate services and lightningservice

  6. #6
    ROG Guru: Orange Belt Array Gofran PC Specs
    Gofran PC Specs
    MotherboardROG MAXIMUS XI FORMULA
    Processori9-9900K
    Memory (part number)F4-3200C14D-32gb
    Graphics Card #1Asus ROG STRIX GTX 1080 Ti
    MonitorDell 2417dg
    Storage #1970 evo 500gb
    Storage #2951 nvme 500gb
    CPU CoolerROG RYUO 240
    Power SupplyAsus RoG Thor 850W
    Keyboard Asus claymore
    Mouse Asus Spatha
    Mouse Pad Asus rog sheath
    OS Windows 10
    Accessory #1 Phanteks Evolv x

    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    11
    Posts
    322

    check also if you have https://support.microsoft.com/en-us/...al-c-downloads installed both x86 and x64 bit version

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2013
    Reputation
    10
    Posts
    20

    [QUOTE=Gofran;815721]check also if you have https://support.microsoft.com/en-us/...al-c-downloads installed both x86 and x64 bit version[/QUOT
    Hey thank you it's all working now.

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2019
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by Gofran View Post
    Go to C:\ProgramData\ASUS\ArmourySDK and delete everything in it

    then go to C:\Program Files (x86)\LightingService
    look for lastprofile and also delete that

    clean recyclebin then do

    go to services at the search bar by the start buton than restart armoury crate services and lightningservice
    Thank you! This is what fixed it for me

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Quote Originally Posted by Gofran View Post
    Go to C:\ProgramData\ASUS\ArmourySDK and delete everything in it

    then go to C:\Program Files (x86)\LightingService
    look for lastprofile and also delete that

    clean recyclebin then do

    go to services at the search bar by the start buton than restart armoury crate services and lightningservice
    just deleted last profile like you told n now oled screen on my asus xi formula is working again

    thx mate...

  10. #10
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    27

    One thing I have noticed is that if you restart the PC and as soon as you get into Windows go strait to Armoury crate it will allow me to change what is on the Oled but once you restart your pc you have to do it all over again and if you do not change it strait away the Armory Crate wheel will just spin and change nothing leaving the OLED to display the default cpu temp.

    I tried what was suggested Gofran but that does not fix anything for me ..
    Last edited by USERMAC; 09-23-2020 at 12:55 PM.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •