Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    RGB Not working on strix z370E

    I have seen the multitude of posts regarding this issue on the x99 boards. But no so much in regards to the strix z370.

    But its basically the same problem. RGB lights on the mobo, and controller stopped working. Only my ram works and is controllable through aura.

    I've tried every solution listed (including elmor's fix) and alas nothing. (maybe I didn't follow the instructions properly)

    is there a different fix for these boards?

    I know they "work" as if I turn off the power supply and flip it back on they light up white for about half a second.

    specs:
    Strix z370E
    G.Skillz trident z 3200mhz RGB

    windows reinstalled.
    latest bios. no aura installed yet (but just uninstalled it )

    Thanks. (also I've tried searching for better results before posting. Not much. Talked to Asus support. Nothing there other than RMA. BUT I KNOW that is not a true solution)
    Last edited by sage_lee; 10-10-2018 at 06:33 PM.

  2. #2
    Moderator Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    88

    Quote Originally Posted by sage_lee View Post
    I have seen the multitude of posts regarding this issue on the x99 boards. But no so much in regards to the strix z370.

    But its basically the same problem. RGB lights on the mobo, and controller stopped working. Only my ram works and is controllable through aura.

    I've tried every solution listed (including elmor's fix) and alas nothing. (maybe I didn't follow the instructions properly)

    is there a different fix for these boards?

    I know they "work" as if I turn off the power supply and flip it back on they light up white for about half a second.

    specs:
    Strix z370E
    G.Skillz trident z 3200mhz RGB

    windows reinstalled.
    latest bios. no aura installed yet (but just uninstalled it )

    Thanks. (also I've tried searching for better results before posting. Not much. Talked to Asus support. Nothing there other than RMA. BUT I KNOW that is not a true solution)
    Try clear your CMOS and check if you have any other applications that control RGBs. You can also check your settings in your BIOS to see if Aura is disabled.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I've done that. Literally everything. No programs controlling RGB installed. Redone CMOS, no aura. etc

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Did you solve the issue? I'm facing the exact same problem

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array AnonGhost PC Specs
    AnonGhost PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX Z370-E GAMING
    ProcessorINTEL CORE I5 - 8600K
    Memory (part number)Trident Z RGB DDR4-3600MHz CL18-22-22-42 1.35V 16GB
    Graphics Card #1ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5
    MonitorTCL 4K HDR10 TV
    Storage #1WDC WDS256G1X0C
    Storage #2TOSHIBA DT01ACA050
    CPU CoolerThermaltake Floe Riing RGB 240 TT Premium Edition
    CaseTHERMALTAKE OVERSEER RX-I
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 850 G2 850W 80+ GOLD
    Keyboard Corsair Strafe RGB
    OS WINDOWS 10 PRO VER 2004 (OS BUILD 19041.508

    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    49
    Posts
    187

    MB: ASUS ROG STRIX Z370E - GAMING
    CPU: INTEL CORE I5 - 8600K
    CPU COOLER: Thermaltake Floe Riing RGB 240 TT Premium Edition
    GPU: ASUS STRIX GEFORCE GTX 970 OC
    RAM: 16GB - 2x8GB G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3600MHz CL18-22-22-42 1.35V
    16GB (2x8GB)
    PSU: EVGA SuperNOVA 850 G2 850W 80+ GOLD

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •