Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    9

    How to stop motherboard from changing System Agent & VCCIO voltage

    Hello,

    Runing XMP II profile with non-QVL ram F4-3600C17D-32GTZR with stock 9900k
    I ran my system through Prime95 and Memtest86 just fan with 1.35v dram and 1.1 for both system agent and Vccio
    But whenever I restart my pc I get a message that timing and voltage has been corrected, it increases sys agent&vccio to 1.25 then again sometimes i get same message and increases it to 1.4.

    Can I stop it from doing this? I tried updating Bios and changing to XMP I but ended up with same issue.

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    14
    Posts
    53

    Quote Originally Posted by kdk1323 View Post
    Hello,

    Runing XMP II profile with non-QVL ram F4-3600C17D-32GTZR with stock 9900k
    I ran my system through Prime95 and Memtest86 just fan with 1.35v dram and 1.1 for both system agent and Vccio
    But whenever I restart my pc I get a message that timing and voltage has been corrected, it increases sys agent&vccio to 1.25 then again sometimes i get same message and increases it to 1.4.

    Can I stop it from doing this? I tried updating Bios and changing to XMP I but ended up with same issue.

    What MB do you have?

    If the z390 Hero at the bottom of the MB set the Mem OK switch to OFF. Set voltages manually in the bios and they will stay set.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by bscool View Post
    What MB do you have?

    If the z390 Hero at the bottom of the MB set the Mem OK switch to OFF. Set voltages manually in the bios and they will stay set.
    I just switched it off. Thanks a lot

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •