Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 11 to 20 of 42
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    49

    Quote Originally Posted by smod42 View Post
    Just tried this and I don't see any impact either. Even better, thanks!
    No impact for me, still using 20% CPU.

    Ending the process does nothing either.

    Really hope ASUS fixes these issues.

    - CPU usage/heat
    - Can't get 3200 MHz on the RAM upgrade I bought
    - Speakers only get to half the volume their capable of

    those are just the issues I have. Others have different issues for the same model as I do, so I'm just waiting for them to start affecting me too.

    ASUS, you're selling bricks right now, where is the quality control.

  2. #12
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2020
    Reputation
    11
    Posts
    25

    No issue here on G732LWS

    currently I do not have this issue - just checked..... ( also have no reported issues with the battery or charger either)

    MyAsus and Amoury Crate and Asus Framework updated themselves yesterday i think it was...



    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 3.1.5.0
    ROG Live Service 1.1.6.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.22
    Armoury Crate service 3.1.5
    ASUS Aac_NBDT HAL 2.4.2.0
    ASUS Keyboard HAL 1.01.12
    ASUS MB Peripheral Products 1.0.33
    ASUS Mouse HAL 1.1.0.8
    AacAudioHal 1.3.7.0
    AacDispaly 1.1.25

  3. #13
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    49

    Quote Originally Posted by craig_cabbage View Post
    No impact for me, still using 20% CPU.

    Ending the process does nothing either.

    Really hope ASUS fixes these issues.

    - CPU usage/heat
    - Can't get 3200 MHz on the RAM upgrade I bought
    - Speakers only get to half the volume their capable of

    those are just the issues I have. Others have different issues for the same model as I do, so I'm just waiting for them to start affecting me too.

    ASUS, you're selling bricks right now, where is the quality control.
    Disabling in background kicked in after a restart, I should've done that before posting.

  4. #14
    New ROGer Array vashish27 PC Specs
    vashish27 PC Specs
    Laptop (Model)ROG Strix SCAR II
    MotherboardGL504GW
    ProcessorIntel i7 8750H
    Graphics Card #1nvidia GeForce RTX 2070 mobile

    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    18
    Posts
    50

    Quote Originally Posted by craig_cabbage View Post
    Disabling in background kicked in after a restart, I should've done that before posting.
    Glad it worked

  5. #15
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by smod42 View Post
    Same problem here with a GX502GW.

    Armoury Crate.User Session Helper.exe is taking a whole CPU core, probably stuck in a weird loop. I found a workaround:

    - Open the Armoury Crate app.
    - Close it.
    - Kill Armoury Crate.User Session Helper.exe using the Task Manager.

    Armoury Crate.User Session Helper.exe will restart and stay idle as expected.

    I love my laptop but damned this Armoury Crate stuff is a huge mess...
    I have the same laptop and I do the same steps...The problem if you noticed is it bounces back up

  6. #16
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    49

    Quote Originally Posted by keestu View Post
    I have the same laptop and I do the same steps...The problem if you noticed is it bounces back up
    That happened to me to when I first disabled the background apps. Upon restart, it does not keep going back up to 20% CPU usage, for me.

  7. #17
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    16
    Posts
    103

    Quote Originally Posted by smod42 View Post
    Same problem here with a GX502GW.

    Armoury Crate.User Session Helper.exe is taking a whole CPU core, probably stuck in a weird loop. I found a workaround:

    - Open the Armoury Crate app.
    - Close it.
    - Kill Armoury Crate.User Session Helper.exe using the Task Manager.

    Armoury Crate.User Session Helper.exe will restart and stay idle as expected.

    I love my laptop but damned this Armoury Crate stuff is a huge mess...
    Thanks, it works.

    G731GW

  8. #18
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2020
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Armoury crate just upgraded to 3.1.6.0 and the problem still exists...the armoury crate app is sucks!!!

  9. #19
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2020
    Reputation
    11
    Posts
    25

    Quote Originally Posted by mhdandb View Post
    currently I do not have this issue - just checked..... ( also have no reported issues with the battery or charger either)
    I now seem to have this Issue too ..... with CPU Usage in Task Manager running at 11-12% currently.

    KB

  10. #20
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I am having this issue too on my gx531gx , MSRP $3999.99 CDN
    killing the process / rebooting is only a temporary fix. it comes back within an hour.

    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 3.1.6.0
    ROG Live Service 1.1.6.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.22
    Armoury Crate service 3.1.5
    ASUS Aac_NBDT HAL 2.4.2.0
    ASUS Keyboard HAL 1.0.36
    ASUS MB Peripheral Products 1.0.30
    ASUS Mouse HAL 1.0.36
    AacAudioHal 1.2.4
    AacDispaly 1.1.23
    ENE_ESD_ASM_HAL 1.0.9.5

Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •