Page 1 of 16 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 214

Hybrid View

  1. #1
    Administrator Array MasterC@ROG's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    120
    Posts
    1,712

    Armoury crate v3.1.5.0 / v3.1.6.0 [report here if any issues]

    Suggest to uninstall Aura Sync software if already installed.

    Release Notes:

    V3.1.6.0 (Sept. 24, 2020)
    Resolved: Armoury Crate service error issue on laptops

    V3.1.5.0
    New ASUS theme now available
    Aura Sync Smart Mode can now display graphics card temperature
    Improved speed for loading device configuration pages
    Updated section: Scenario Profiles
    UI enhancements
    Resolved: ROG Chakram AURA Sync effect issue
    Resolved: G.Skill DRAM sync issue

    Support for new products:
    ROG STRIX SCOPE RX keyboard
    GeForce RTX 3090/3080 graphics cards
    ROG SWIFT PG329Q
    ROG Strix XG32VC

    To update to the latest version of Armoury Crate, reboot and the update will run in the background automatically (do not open Armoury Crate for 10-15 minutes, and plug in the power for notebooks).

    Before reporting issues, please make sure you have the latest software and firmware.
    Be clear about the key issue. Mark/edit posts which are no longer relevant, tracking multiple posts in several pages not only takes time but the issue becomes unclear.

    Include the following info:
    1. PC / Laptop
    2. Aura Sync products
    3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software
    4. Wired / wireless connection
    5. Reinstalled Windows?
    6. Windows version & build
    7. Previous version of firmware or software that worked as expected
    8. Clear description of your issue
    9. Any screenshots of the issue
    10. Use our new log collection function: Settings=>About=>App diagnostics

    Log Collection Tool - Instructions
    First, check the Record log box
    Agree to the disclaimer
    Replicate the issue you are having
    Click on the Generate log data button
    Save the log file to a location of your choice.
    Stop the recording

    Even though the log file is encrypted, share the log file with me by PM (provide link to file in cloud).
    Last edited by MasterC@ROG; 10-26-2020 at 09:45 AM.

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    11
    Posts
    40

    Ok I decided to try the update. It isn't completely broken this time, but I still can not figure out how to select what Advanced Aura effect to use with a Scenario profile. The selection just isn't there. Only a checkbox to use Aura or not:

    Click image for larger version. 

Name:	Screenshot (3).jpg 
Views:	0 
Size:	78.2 KB 
ID:	86361

    It seems to remember the settings from the 3.04 version, and works. But If I want to change something? Where is the selection?

    Edit to clarify, I'm talking about these effect that I make with aura creator:

    Click image for larger version. 

Name:	2.jpg 
Views:	0 
Size:	54.0 KB 
ID:	86362

    In the 3.04 version I could choose what effect to use with which profile.


    Windows 10 64-bit
    Rog Claymore
    All Updates installed.
    Last edited by Crowley_07; 09-24-2020 at 02:00 PM.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    56

    Can we get a list of whats known and being investigated like open issues etc and whats resolved, im a lot more happier since 3.1.5 update as it runs more like expected, there still issues tho often resolved by restarting lightningservice / armoury crate service or both.

    My biggest issues are currently
    Profile switching sometimes hit and miss.
    Lightningservice glitch where animated rainbow effect only lights up 1 led per led strip every few boots requires restart of the lightningservice to load it properly again.
    when if set volume to not change it still changes volume back to what it was before i changed it if i load a app that is in a profile even tho volume is unchecked, this is annoying could lead to problems maybe even hearing damage if not aware of.
    Music rgb effect does not play well with sonic studio 3 with sound enhancements on works perfect without, shadowplay used to not record audio in past now does tho just figure it is worth mentioning.
    Random high cpu usage armoury crate session helper although rare happens even with automatic game scan being turned off in game section.

    The volume bug is somewhat annoying, the lightning service bug is most annoying along with profile switching that is hit and miss at times both of these requires restarting either armoury crate service or lightningservice, it would be far less annoying if i could just press a button to restart both of these.
    Last edited by FlufflePuff1337; 09-24-2020 at 03:19 PM.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Issue on cpu usage of Armoury Crate User Session Helper.exe

    I am using a G531GW.

    Since the update of Armoury Crate v3.1.5.0, the "Armoury Crate User Session Helper.exe" has been using about 15% of cpu on idle. This causes the cpu fans to be louder than normal on idle.

    In the current version of Armoury Crate v3.1.6.0, it is still not resolved.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    11
    Posts
    40

    Quote Originally Posted by JonTeoh View Post
    I am using a G531GW.

    Since the update of Armoury Crate v3.1.5.0, the "Armoury Crate User Session Helper.exe" has been using about 15% of cpu on idle. This causes the cpu fans to be louder than normal on idle.

    In the current version of Armoury Crate v3.1.6.0, it is still not resolved.
    Can confirm this as well.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    56

    Quote Originally Posted by JonTeoh View Post
    I am using a G531GW.

    Since the update of Armoury Crate v3.1.5.0, the "Armoury Crate User Session Helper.exe" has been using about 15% of cpu on idle. This causes the cpu fans to be louder than normal on idle.

    In the current version of Armoury Crate v3.1.6.0, it is still not resolved.
    I thought it was caused by automatic scan in background for new games, but if had it with it unchecked as well altho its rare.

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    11
    Posts
    40

    Killing the process automatically when windows starts seems to help, at least so far.

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    56

    Quote Originally Posted by Crowley_07 View Post
    Killing the process automatically when windows starts seems to help, at least so far.
    I just restart armoury crate service if it happens cos i do not wanna break profile switching.

  9. #9
    ROG Guru: Yellow Belt Array jezjohnson PC Specs
    jezjohnson PC Specs
    MotherboardAsus Strix X570-F
    ProcessorRyzen 3900x
    Memory (part number)Crucial Ballistix 64GB DDR4-3600 (4x16GB)
    Graphics Card #1Asus GTX 1080ti
    MonitorLG 32UD99
    Storage #1Sabrent Rocket NVME 4.0 2TB
    Storage #2Samsung 970 1TB
    CPU CoolerWatercooled EK Supremacy EVO
    CaseCustom Dual Loop - Laing D5 / BlackIce360 / GT1850 on each
    Power SupplyEVGA Supernova 1600 T2
    OS Windows 10
    Network RouterAsus AX86U

    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    21
    Posts
    192

    Ballistix RGB - Still 1 slot not working with Armory Crate / Aura Sync

    Still broken Aura using Crucial Ballistix RGB (4x16gb) with Armory Crate 3.1.6.0. (and standalone Aura Sync)

    One slot out of 4 does not function using Amory Crate or Aura. Crucial's MOD sotftware works fine on all slots.

    Cant upload log file as states 'invalid file'

    This happens with both the TUF and Strix X570 boards. Works fine on X99 RVE10
    Last edited by jezjohnson; 09-28-2020 at 01:16 PM.

  10. #10
    ROG Enthusiast Array TheEternaL PC Specs
    TheEternaL PC Specs
    MotherboardAsus ROG Rampage V Edition 10
    ProcessorIntel Core i7-5930K
    Memory (part number)32GB HyperX Predator 8x4GB 2133Mhz
    Graphics Card #1Asus ROG Strix GTX 1080 Ti
    MonitorSamsung Odyssey G7
    Storage #2M.2 SSD Samsung 970 Pro 512GB
    CPU CoolerCostum EK Water Cooling
    CasePhanteks Enthoo Evolv X
    Power SupplyNext Buy Asus ROG Thor 850 Watt
    Keyboard Asus ROG Strix Flare
    Mouse Asus ROG Gladius II
    Headset Asus ROG Delta
    Mouse Pad Next Buy Asus ROG Balteus
    Headset/Speakers Next Buy Asus ROG Magnus
    Accessory #2 Asus ROG Aura Terminal
    Accessory #3 Speakers Edifier 2730DB
    TheEternaL's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    11
    Posts
    68

    When will ROG Terminal port control be added? We really miss this.

    Please add saving the last position of the application on the desktop and the size of the application window.
    Last edited by TheEternaL; 09-27-2020 at 07:05 PM.

Page 1 of 16 1 2 3 11 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •