Page 2 of 22 FirstFirst 1 2 3 4 12 ... LastLast
Results 11 to 20 of 214
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Exclamation 😒

    Include the following info:
    1. Laptop G512LI
    2. Windows 2004 build 20221
    3. The information in the "Home - Stats CPU" is no longer displayed.
    4. https://i.imgur.com/HCuzPyU.png
    5. Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 3.1.6.0
    ROG Live Service 1.1.6.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.22
    Armoury Crate service 3.1.5
    ASUS Aac_NBDT HAL 2.4.2.0
    ASUS Keyboard HAL 1.01.17
    ASUS MB Peripheral Products 1.0.33
    ASUS Mouse HAL 1.1.0.8
    AacAudioHal 1.3.7.0
    AacDispaly 1.1.26

  2. #12
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Angry cant update HAL ROG STRIX B550-f GAMING

    1. PC
    2. ROG STRIX B550-f GAMING
    3. Hyper x NGENUITY
    4. Wired
    5. Yes
    6. Windows version win10 pro 10.0.19041 build 19041
    7. no
    8. cant update HAL on motherboard I deleted all the asus programs with cleaning the registry, reset the system, the main problem is that I cannot install HAL on the motherboard,it cannot be installed through your program, I have already tried to roll back the BIOS to the factory ones. When I press refresh the strip goes to the end and nothing happens, but I see in proc monitor what armoury crate try to setup HAL
    9. https://imgur.com/Q5qUV7r
    https://imgur.com/qQ1VAZe
    10. Use our new log collection function: Settings=>About=>App diagnostics
    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 3.1.6.0
    ROG Live Service 1.1.6.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.22
    Armoury Crate lite service 3.1.5
    KingstonDram 1.0.27
    AURA DRAM Component 1.0.53
    ENE RGB HAL 1.1.26.1
    ENE_DRAM_RGB_AURA42 1.00.02
    ENE_EHD_ASM_HAL 1.00.05
    ENE_EHD_M2_HAL 1.0.6.0
    ENE_EHD_SSS_HAL 1.0.2.0
    ENE_QSI_Azeroth_HAL 1.0.9.0

  3. #13
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    27

    Armoury Crate Vs Open Hardware Monitor

    Hey folks,

    For those who are getting the CPU states - specifically temperatures to show up - which program would you say is more accurate? I've seen Open Hardware show temps at 106 C when running programs like Premier Pro, and Virtual Machines while doing tasks like getting videos encoded and getting Windows 10 installed.

  4. #14
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Any update?

    I was able to fix the MyAsus and FN key issue by rolling back my interface drivers from v2.2.28.0 to v2.2.27.0:

    ASUS System Control Interface V2
    Version V2.2.27.0
    2020/09/15

    WRT temps, I'm seeing 80-90C at idle on my laptop using the Armoury Crate App until I kill the service and process in question that I've outlined earlier with the memory leak. Temps immediately drop down to the 50-60C afterwards.

    I also believe there is something in the Crate app causing a memory leak and high cpu use via the AarSvc service as indicated below (probably related to one of the audio devices managed by Armoury Crate or possibly Windows):



    Last edited by transnone; 09-25-2020 at 06:20 PM.

  5. #15
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Quote Originally Posted by transnone View Post
    Any update?

    I was able to fix the MyAsus and FN key issue by rolling back my interface drivers from v2.2.28.0 to v2.2.27.0:

    ASUS System Control Interface V2
    Version V2.2.27.0
    2020/09/15

    WRT temps, I'm seeing 80-90C at idle on my laptop using the Armoury Crate App until I kill the service and process in question that I've outlined earlier with the memory leak. Temps immediately drop down to the 50-60C afterwards.

    I also believe there is something in the Crate app causing a memory leak via the AarSvc service as indicated below (probably related to one of the audio devices managed by Armoury Crate or possibly Cortana/Windows):



    After two or three months, and after many attempts and combinations of uninstallation and reinstallation, finally, everything works ( RGB and oled dashboard on my mobo Maximus Formula X, rgb on GPU 1070ti rog strix, oled display and rgb on Rog Ryujin cooler, rgb and presets on srix scope keyboard and gladius II wireless mouse and rgb on my corsair vengeance pro) but I also notice a high usage of the cpu 10/11%

  6. #16
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Question

    Quote Originally Posted by miky86bindo View Post
    After two or three months, and after many attempts and combinations of uninstallation and reinstallation, finally, everything works ( RGB and oled dashboard on my mobo Maximus Formula X, rgb on GPU 1070ti rog strix, oled display and rgb on Rog Ryujin cooler, rgb and presets on srix scope keyboard and gladius II wireless mouse and rgb on my corsair vengeance pro) but I also notice a high usage of the cpu 10/11%
    Do you see the AarSvc using up resources? The memory just climbs and climbs, while the CPU usage stays around 6%. This wasn't happening before this update. This might actually be a Windows bug or related to the Realtek Driver (after playing with it, it looks like it might be related to Cortana and probably related to the recent Realtek driver update), but regardless... I can replicate this as associated with Cortona, but I'm not sure if it's isolated to something Microsoft did or Asus.

    For the most part I think the interface driver rollback seemed to resolve the load more often than not with the occasionally high usage at start up. Gonna give them some time to come out with new drivers past the 2.2.28.0 series and Crate Service/App.

    It's literally consuming 200KB a second...
    Last edited by transnone; 09-25-2020 at 08:05 PM.

  7. #17
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    The problem with adaptive monitoring

    Hi guys! The problem with Armory crate, namely with hardware monitoring, shows only 1.CPU Temp when starting the PC.
    But 2.EXT_Sensor1, 3.EXT_Sensor3, 4.CPU Fan, 5.CPU Freq is not displayed.
    After opening the program: Armory crate> Device> ROG RAMPAGE VI EXTRIME OMEGA> Image or animation> Hardware monitoring, endless loading occurs, animation with a shark freezes.
    It happens chaotically after turning on the PC.
    The problem was with previous versions of the program as well.
    Please help.


    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 3.1.6.0
    ROG Live Service 1.1.6.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.22
    Armoury Crate lite service 3.1.5
    ASUS AIOFan HAL 1.1.14
    ASUS AURA Extension Card HAL 1.0.24
    ASUS AURA Motherboard HAL 1.0.68.0
    AacVGA 0.0.3.0
    KingstonDram 1.0.27
    AURA DRAM Component 1.0.53
    ENE RGB HAL 1.1.26.1
    ENE_QSI_Azeroth_HAL 1.0.9.0
    Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.1
    Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.5.1
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos 12333.jpg  

    12.jpg  

    Last edited by mara47_93; 09-25-2020 at 07:30 PM.

  8. #18
    ROG Guru: Yellow Belt Array jezjohnson PC Specs
    jezjohnson PC Specs
    MotherboardAsus Strix X570-F
    ProcessorRyzen 3900x
    Memory (part number)Crucial Ballistix 64GB DDR4-3600 (4x16GB)
    Graphics Card #1Asus GTX 1080ti
    MonitorLG 32UD99
    Storage #1Sabrent Rocket NVME 4.0 2TB
    Storage #2Samsung 970 1TB
    CPU CoolerWatercooled EK Supremacy EVO
    CaseCustom Dual Loop - Laing D5 / BlackIce360 / GT1850 on each
    Power SupplyEVGA Supernova 1600 T2
    OS Windows 10
    Network RouterAsus AX86U

    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    21
    Posts
    191

    Ballistix RGB - Still 1 slot not working with Armory Crate / Aura Sync

    Still broken Aura using Crucial Ballistix RGB (4x16gb) with Armory Crate 3.1.6.0. (and standalone Aura Sync)

    One slot out of 4 does not function using Amory Crate or Aura. Crucial's MOD sotftware works fine on all slots.

    Cant upload log file as states 'invalid file'

    This happens with both the TUF and Strix X570 boards. Works fine on X99 RVE10
    Last edited by jezjohnson; 09-28-2020 at 01:16 PM.

  9. #19
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    A désactiver sur le BIOS

    Le bénéfice n'est pas du tout bon pour activer Armory Crate a l'heure actuelle. Pensez a le désactiver dans votre BIOS le plutôt possible.
    Avant l'installation de votre OS si possible.


    Installation principale incontrôlable et faites sans votre consentement.
    Utilise trop de ressources.
    Le logiciel est mal fichu et lent.
    Difficile a supprimer de Windows.

    Si vous voulez un ordinateurs performants, a éviter.

    J'adore Asus, mais pas ça ! :furieux:

  10. #20
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Unhappy My G531GU keyboard brightness up error

    Hey, since my laptop back from Asus Service Center, it running smoothly, but a week after it, the (fn + up/down) keyboard brightness is not working, I have to change the brightness setting from the armourycrate. Thats really Inconivnient. Can Anyone help?
    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 3.1.6.0
    ROG Live Service 1.1.6.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.22
    Armoury Crate service 3.1.5
    ASUS Aac_NBDT HAL 2.4.2.0
    ASUS Keyboard HAL 1.0.36
    ASUS MB Peripheral Products 1.0.30
    ASUS Mouse HAL 1.0.36
    AacAudioHal 1.2.4
    AacDispaly 1.1.23

Page 2 of 22 FirstFirst 1 2 3 4 12 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •