Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Desperate help required, ROG Rapture AX-11000 GT

    Hi all,

    I am after some help with my router, and probably some basic information as it could just be me lacking knowledge.

    I have upgraded to this router thinking and expecting for the money it was going to be great and easy to use, I was hoping for some plug and play and maybe a few tweeks here and there but what I have found is initially struggling to get more than 200Mb speed on the 5GHZ Channels and then on the 2.4Ghz I was getting less than 50Mbps (during initial purchase I had Virgin 350 service, around 380Mbps with 35Mbps up. After reading up there was some posts about reverting the firmware to a previous version which actually stopped the constant drop outs on the 2.4 channel and I got my speeds up to 386Mbps on the 5Ghz channels. Unfortunately my 2.4Ghz speed is still only at the very max 90Mbps..... should I be expecting the same amount on the 2.4 channel as the 5.0 channels? I have googled max speed on the iPhone x and that should be capable of more than 90Mb on that channel, so I am a bit lost about what is going on or why the speeds are so different.

    This week I upgraded to the 500Mbps service which is 540Mbps down and 35Mbps up, the 5Ghz channel outputs the full speed but as yet I have not seen an increase on the speed of the 2.4 channel, so it that the limit?

    I have also had Lan issues when gaming, the speeds have been terrible downloading when connected via the cable and then drop outs, I then connect to a 5Ghz channel and the speeds are great (tested downloading a file - Lan was terrible).

    I have downloaded a custom firmware that was mentioned on this forum 'GT-AX11000_3.0.0.4_384_9165-' im not sure if I am doing something wrong, uploading a firmware and then not resetting something properly, whether this router is just a pile of crap or im totally leagues of knowledge behind being able to use it properly.

    If there is anyone that is able to clear up a few points I mentioned above about speeds, what firmware to use, ideal setting on the 2.4ghz channel, if I should do a reset or what I am happy to try but I feel like I am struggling to get the best out of this router, especially when its supposed to be a great gaming router and raved about on many tech sites.

    Thanks in Advance.
    Last edited by trickerty; 09-26-2020 at 02:37 PM.

  2. #2
    New ROGer Array ATTICUScc04 PC Specs
    ATTICUScc04 PC Specs
    MotherboardMSI MEG X570 UNIFY
    ProcessorRyzen 3700x
    Memory (part number)16gb G.Skill
    Graphics Card #1MSI GTX 1080
    CPU CoolerNoctua
    CaseFractal Define R6
    Network RouterAX-11000
    ATTICUScc04's Avatar
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by trickerty View Post
    Hi all,

    I am after some help with my router, and probably some basic information as it could just be me lacking knowledge.

    I have upgraded to this router thinking and expecting for the money it was going to be great and easy to use, I was hoping for some plug and play and maybe a few tweeks here and there but what I have found is initially struggling to get more than 200Mb speed on the 5GHZ Channels and then on the 2.4Ghz I was getting less than 50Mbps (during initial purchase I had Virgin 350 service, around 380Mbps with 35Mbps up. After reading up there was some posts about reverting the firmware to a previous version which actually stopped the constant drop outs on the 2.4 channel and I got my speeds up to 386Mbps on the 5Ghz channels. Unfortunately my 2.4Ghz speed is still only at the very max 90Mbps..... should I be expecting the same amount on the 2.4 channel as the 5.0 channels? I have googled max speed on the iPhone x and that should be capable of more than 90Mb on that channel, so I am a bit lost about what is going on or why the speeds are so different.

    This week I upgraded to the 500Mbps service which is 540Mbps down and 35Mbps up, the 5Ghz channel outputs the full speed but as yet I have not seen an increase on the speed of the 2.4 channel, so it that the limit?

    I have also had Lan issues when gaming, the speeds have been terrible downloading when connected via the cable and then drop outs, I then connect to a 5Ghz channel and the speeds are great (tested downloading a file - Lan was terrible).

    I have downloaded a custom firmware that was mentioned on this forum 'GT-AX11000_3.0.0.4_384_9165-' im not sure if I am doing something wrong, uploading a firmware and then not resetting something properly, whether this router is just a pile of crap or im totally leagues of knowledge behind being able to use it properly.

    If there is anyone that is able to clear up a few points I mentioned above about speeds, what firmware to use, ideal setting on the 2.4ghz channel, if I should do a reset or what I am happy to try but I feel like I am struggling to get the best out of this router, especially when its supposed to be a great gaming router and raved about on many tech sites.

    Thanks in Advance.
    Try the official Firmware and see if that helps, it's newer than the one you posted: https://www.asus.com/us/Networking/R...HelpDesk_BIOS/

    Official one should be: Version 3.0.0.4.384.9566

    I have had no problems with this firmware version.

    2.4ghz will have slower speeds then 5ghz and will vary due to congestion.

    For what it's worth, my iPhone 11 gets 600 - 800 on 5ghz. Gets around 90 - 100 on 2.4 (I have 1gig internet).

    I've left my router at the default settings other than changing what channels the 2.4 and 5 are on.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •