Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Gamevisual is missing from Armoury crate

    i tried reinstalling the armoury crate and its upto date still i can't see any gamevisual in that. More over all the drivers are up to date so as the BIOS. Also there is issue of missing icon of Armoury crate from right click menu at desktop

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    18
    Posts
    73

    I reported the same issue more than a month ago, yet till now there is no solution

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    18
    Posts
    73

    Quote Originally Posted by Parzival972 View Post
    i tried reinstalling the armoury crate and its upto date still i can't see any gamevisual in that. More over all the drivers are up to date so as the BIOS. Also there is issue of missing icon of Armoury crate from right click menu at desktop
    I sort have found a workaround to the issue. Basically you need to uninstall GameVisual and reinstall again while Armoury Crate window is open after which you will see GameVisual appear in Armoury Crate for a moment then disappear again, but if you close and reopen the app again, it will be visible permenantly. Just FYI, I had to install/reinstall multiple times for it to appear.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by mbushnaq00 View Post
    I sort have found a workaround to the issue. Basically you need to uninstall GameVisual and reinstall again while Armoury Crate window is open after which you will see GameVisual appear in Armoury Crate for a moment then disappear again, but if you close and reopen the app again, it will be visible permenantly. Just FYI, I had to install/reinstall multiple times for it to appear.
    i have tried all of that and did it many times but still no solution to that.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2021
    Reputation
    10
    Posts
    1

    its because AC thinks it's 3rd party software.

    In the newer versions of AC Game visual is integrated, however the app configuration tile and the scenario creator, doesn't recognize it. You can open the XML files that define what is shown on the home view tiles, and GV is missing.

    If you perform the workaround where you install GV from the MS store, you will have 2 versions of GV. It'll fix the issue where it doesn't show in the app config tile and the scenario creator...... but if you set the mode to lets say "vivid' on the GV tab in AC, it won't be reflected on the mode shown in the app config tile.

    it does restore the ability to change to another visual mode based on what is assigned in the scenario creator, and allow you to change the visual mode from the home page, but when you start up or restart you computer and it shows the fan mode and GV mode when the OS starts up, it'll show the visual mode set in the native app from the GV button on the left nav bar.

    I've tried to fix this by finding the GUID of the native GV app and adding it to the XML files that define what shows on the home tiles and what options show in the scenario creator. But I can't find the correct GUID for the built in GV app

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •