Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    ROG Renaissance Man Array Florre's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    10
    Posts
    51

    Random bios updates

    Anyone knows why my bios gives me this screen and shuts down like 3 times after i had a powershortage?

    *See screenshot and signature fir pc details*
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos 2B4FABFC-6908-4869-AFE9-6CB316BBDD69.jpg  

    Last edited by Florre; 10-12-2020 at 06:08 AM.
    CPU Intel i7 5960X@ 4.5Ghz
    RAM Corsair Dominator Platinum 32GB 2400mhz
    GPU 2 X EVGA GTX 980 in SLI
    SSD 2 X Samsung 850 Pro 1TB
    HDD 2 X WD RE 4TB
    MOBO Asus Rampage V Extreme
    PSU Corsair AX 1500i
    CASE Corsair 900D
    DISPLAY 2 X ROG Swift

  2. #2
    ROG Member Array Nicholas Steel PC Specs
    Nicholas Steel PC Specs
    MotherboardASUS Crosshair Hero VIII WiFi
    ProcessorAMD Ryzen 3700X
    Memory (part number)16GB DDR4 3600Mhz
    Graphics Card #1Nvidia Geforce 1070Ti 8GB
    Sound CardIntegrated
    MonitorSamsung P2350
    CPU CoolerNoctua NH D-14
    CaseFractal Design Define R5
    Power SupplyCorsair AX760
    Keyboard DELL SK8110/Logitech Orion 610
    Mouse ASUS Gladius
    Headset Sennheiser HD380 Pro
    OS Windows 10 Pro x64

    Join Date
    Mar 2014
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Well, a BIOS update can involve multiple restarts to complete the process (with a long period of nothing being shown on the screen during parts of the process, followed by the LED controller getting a lengthy update). If you didn't trigger the BIOS update yourself than I'm not sure what instigated it.
    Computer specifications:
    Windows 10 Pro x64|AMD Ryzen 3700X|ASUS Crosshair Hero VIII WiFi Motherboard|16GB DDR4 3600Mhz RAM|Integrated Audio|MSI Geforce 1070Ti|Corsair AX760 Platinum Power Supply|Fractal Define Design R5 Computer Case|Samsung P2350 Monitor

  3. #3
    ROG Renaissance Man Array Florre's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    10
    Posts
    51

    I didnt start the bios update, it did that by itself after my house had a powershortage.
    And 2 weeks ago when i flushed out my waterloop and had to plug out the psu cable*
    CPU Intel i7 5960X@ 4.5Ghz
    RAM Corsair Dominator Platinum 32GB 2400mhz
    GPU 2 X EVGA GTX 980 in SLI
    SSD 2 X Samsung 850 Pro 1TB
    HDD 2 X WD RE 4TB
    MOBO Asus Rampage V Extreme
    PSU Corsair AX 1500i
    CASE Corsair 900D
    DISPLAY 2 X ROG Swift

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    oha

    Quote Originally Posted by Florre View Post
    I didnt start the bios update, it did that by itself after my house had a powershortage.
    And 2 weeks ago when i flushed out my waterloop and had to plug out the psu cable*
    did u ever updated ur bios with uefi EZ or in windows EZ? it can be buggy. try to reflash ur bios with bios flashback and screenshot ur settings first, or save on usb stick.

  5. #5
    Administrator Array Silent Scone@ROG's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    127
    Posts
    1,930

    Hello,

    This prompt can often happen unprompted due to system instability. If it persists, you may want to either revert to stock or test both CPU and memory stability independantly.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •