Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Oct 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Possible Issues with GT-AX11000 AI Protection and a few other things

    Hello all, I think I have a issue with the AI Protection, since last 2 firmware updates I have gotten no entries in the logs on all three options, I ask this as I used to get regular logged blocked attacks from mass scanners, sql injection attempts and some cve vulnerabilities entries ( I host a website etc..) but for the last 2 firmwares I havnt seen peep in the logs and I used to get hits daily with log entries. I have reset the router both ways including hard reset with new firmware and still no dice so I am wondering if anyone else has this issue and if it can be fixed (not that I dont mind not getting blocker logs but Id rather see if its actually working) as it seems to be a false negative to me.

    Also I cannot seem to run 160mhz on both 5g stations only one (not sure if it meant to be like that so some info regarding that will be awesome).
    Im also trying to setup a RP-AC68u unit as a bridge but dont seem to be getting the right speeds and it doesnt keep a consistent connection using the 5g channel, also looks like it uses the 2g channel as a anchor of sorts and only keeps a speed of 54mbps while 5gb gets around 1100mbps on average, any info on this too would be much appreciated.

    Thanks for any assistance.
    Last edited by FMCS-BOSS-ICEMAN; 10-18-2020 at 11:01 PM.

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    13

    same thing here i just bought this AX11000 and no entries in Aiprotection ever since i got the unit about 2 weeks already

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    11
    Posts
    67

    Quote Originally Posted by FMCS-BOSS-ICEMAN View Post
    Hello all, I think I have a issue with the AI Protection, since last 2 firmware updates I have gotten no entries in the logs on all three options, I ask this as I used to get regular logged blocked attacks from mass scanners, sql injection attempts and some cve vulnerabilities entries ( I host a website etc..) but for the last 2 firmwares I havnt seen peep in the logs and I used to get hits daily with log entries. I have reset the router both ways including hard reset with new firmware and still no dice so I am wondering if anyone else has this issue and if it can be fixed (not that I dont mind not getting blocker logs but Id rather see if its actually working) as it seems to be a false negative to me.

    Also I cannot seem to run 160mhz on both 5g stations only one (not sure if it meant to be like that so some info regarding that will be awesome).
    Im also trying to setup a RP-AC68u unit as a bridge but dont seem to be getting the right speeds and it doesnt keep a consistent connection using the 5g channel, also looks like it uses the 2g channel as a anchor of sorts and only keeps a speed of 54mbps while 5gb gets around 1100mbps on average, any info on this too would be much appreciated.

    Thanks for any assistance.
    Same here on the ai protection. I'm assuming it will get fixed in a future fw.
    As for the 5ghz bridge issue, if you want to use one of the 5ghz bands with the ac68u, you will have to give up on ax on that band. Give the ac68u a static ip when you first connect it to the ax11000. On the ax11000, whatever band you are going to use for the bridge (5ghz-1 or 5ghz-2), make sure the wireless mode is set to n/ac/ax mixed, turn off 802.11ax/wifi6, set the channel bandwidth to either 80 or 40 (40 would likely give you better range) and do not use auto on the control channel, manually pick a channel. Keep in mind that the ac68u will not connect to ax or 160mhz bandwidth. Good luck!

  4. #4
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Oct 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Still having the issue with AI Protection, Hard reset router, reinstalled firmware etc etc still no entries this is starting to drive me nuts, IDK if I have been compromised or not no logs of any sort regarding AI Protection any ideas on what else I could try before asking to rma this thing?

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array btrach144 PC Specs
    btrach144 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus XII Extreme
    ProcessorIntel i9 10900K @ 5.1 GHz
    Memory (part number)32 GB G.Skill DDR4 4000MHz C17
    Graphics Card #1EVGA 2080Ti FTW3 Hydro Copper
    MonitorASUS PG27UQ
    Storage #1x2 Samsung 970 Pro 1 TB in RAID 0
    Storage #2Samsung EVO 850 1 TB
    CPU CoolerCustom EK loop
    CaseCorsair 750D
    Power SupplyROG THOR 1,200W
    Keyboard Logitech G915
    Mouse Logitech G903 PowerPlay
    Headset Logitech G935
    Mouse Pad Logitech Powerplay
    Headset/Speakers Logitech Z905 5.1 surround
    OS Windows 10 (2004)
    Network RouterASUS AX11000

    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    144

    Quote Originally Posted by FMCS-BOSS-ICEMAN View Post
    Still having the issue with AI Protection, Hard reset router, reinstalled firmware etc etc still no entries this is starting to drive me nuts, IDK if I have been compromised or not no logs of any sort regarding AI Protection any ideas on what else I could try before asking to rma this thing?
    RMA it for what? Anyone who is running the latest firmware is having the same issue.

    After I saw your post in October, I logged into my AX1100 and verified that AI protection is not logging anything (maybe not even working at all).

    We're at the mercy of ASUS to release a non crap firmware update.

    You can try to roll back but I believe the latest firmware also had a security fix or two so then you'd be leaving that open.

    This is ASUS though who was ordered by a US court to update the firmware on their routers. AKA, they don't have a great track record with firmware.

  6. #6
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Oct 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I see so everyone with this router is having this issue, I did see a youtube vid posted the day after I posted this topic and he has the same updated firmware version but seems to be logging entries even while the ai protection was turned off?,... https://youtu.be/o-vz_s_E6rI?t=249 Unless this was recorded prior to the firmware update but its using the current firmware so not sure what to make of that, maybe only some people arnt having the ai protection working and others do?

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Anyone figure it out?

    I have a GT5300 and have the same issue, AiProtection has no hits ('0') for malicious sites, but used to block a ton of sites (at least from the stats)... Did all the same things, reloaded firmware, rebooted, etc.
    Last edited by TheFirf; 12-31-2020 at 10:45 PM. Reason: Changed AirProtection to AiProtection :)

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Update

    I attempted to enter a ticket for support on behalf of the community here, but they made it too complex... send us your logs, re-describe the problem, try these 10 steps, etc... I ultimately gave up.

    If this is the intake process, I'm not sure the dev's or product teams ever get enough insight into the issues to know they need to be fixed and we already know they only selectively monitor the forums...

    We'll just have hope it is actually working and only the counters are buggy...

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •