Page 26 of 27 FirstFirst ... 16 24 25 26 27 LastLast
Results 251 to 260 of 270
  1. #251
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Just tested this and there is absolutely no performance difference between disabling and auto on global c states

  2. #252
    ROG Member Array WhoSaidThat PC Specs
    WhoSaidThat PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair VIII Hero (Wifi)
    Processor5900X
    Memory (part number)4 x 8GB PVS416G440C9K (non-QVL) @3600
    Graphics Card #1Asus STRIX 2080Ti Gaming OC
    Sound CardSoncoz LA-QXD1
    MonitorAcer x27
    Storage #1Adata XPG SX8200 Pro
    Storage #2Adata XPG SX8200 Pro
    CPU CoolerNoctua D15S
    CaseFractal Meshify 2 XL
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Razer Huntsman Tournament
    Mouse Logitech MX Master 2S
    Headset Audeze LCD2
    Headset/Speakers 2 x PSB Alpha PS1
    OS Windows 11

    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    19

    Quote Originally Posted by steverebo View Post
    Just tested this and there is absolutely no performance difference between disabling and auto on global c states
    Agreed. I had less than 1% reduction in CBR20 single and multi-core scores. That was bad advice.

    I wonder what Global C-State Control does then if there's no change in performance and no change in my idle temps?

  3. #253
    ROG Guru: Brown Belt Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 11 64bit Pro
    Network RouterPfSence Intel i5-10210U 6 Port
    Accessory #1 TP-Link Gigabit 8&6 Port Switches

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    66
    Posts
    1,328

    Quote Originally Posted by WhoSaidThat View Post
    Agreed. I had less than 1% reduction in CBR20 single and multi-core scores. That was bad advice.
    I wonder what Global C-State Control does then if there's no change in performance and no change in my idle temps?
    Most applying the fix report slight increase in idle 2-3c, maybe you have good binned CPU there just waiting for you to unleach its top end power.

  4. #254
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Ok after switching c states off I just had a blue screen weah error whilst gaming. Getting tired of this why can't they just get their s#@t together and release a stable working bios

  5. #255
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Is this an issue with running 4 sticks of memory are people with 2 sticks still getting these crashes

  6. #256
    ROG Guru: White Belt Array uplink PC Specs
    uplink PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VIII Formula
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950X
    Memory (part number)2 x 8GB [2 modules pending] F4-3800C14D-16GTZN running at D.O.C.P. with FCLK @ 1900 MHz
    Graphics Card #1Asus ROG RTX 3090 Strix OC
    Sound CardOnBoard S/PDiF
    MonitorAsus ROG XG27UQ [used to have Asus ROG PG27UQ]
    Storage #1Corsair MP600 512GB
    Storage #2Corsair MP600 1TB
    CPU CoolerAsus ROG Ryujin 360
    CaseStreacom BC-1
    Power SupplyAsus ROG Thor 1200
    Keyboard Logitech MX Keys [used to have Asus ROG Claymore]
    Mouse Logitech MX Master 3 [used to have Asus ROG Spatha]
    Headset Sony WH-1000XM4 [used to have Asus ROG Centurion]
    Mouse Pad Benq B&H BenQ ZOWIE G-SR [used to have Asus ROG Balteus]
    Headset/Speakers Plantronics/Poly Voyager Legend [used to have Asus ROG Centurion]
    OS Windows 10 Pro x64 20H2
    Network Router3x Asus ZenWiFi AX XT8

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    76

    Upgraded from 2701 to 3003 and I still can't run 3800 CL14 memories on 3800 MHz and 1900 MHz FCLK, nor 3600 MHz at 1800 MHz FCLK stable, only at 3200 MHz 1600 MHz FCLK stable, just as on 2701 [skipped 2702]. And am having still the same weak CPU performance, as I've had on a first BiOS I ran [2311]. Absolutely same benchmark and real life results. It's like besides the WHEA errors there was nothing fixed :/

  7. #257
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by the_patchelor View Post
    running/testing 3003 on my impact with 32GB B-Die and 5950x. Same issues as with 2402. FLCK >1900 is possible BUT:

    - 1.8V PLL voltage has to be set now manually to 2.25 for FCLK2000, auto will set it to regular 1.8v but then no boot or slideshow/slow boot
    - if 1.8V PLL voltage is below the "required" minimum (e.g. 2.1v) the CPU performance is cuted down to 30-50% (CB R20 will give 3000-4000 points and Aida memory latency is 65-70ns for 4000CL15)...once I raise the PLL voltage speed get "normal" but still latency could be better...
    - Vsoc also has be be increased (right now 1.25v, below the performance will be reduced too
    - again 100x of WHEAs (CPU Bus/Interconnect errors)

    OR does it mean, "hey, your CPU is nice but not capable of running higher FCLK"

    ...may I just should buy a cheap b550 Board and enjoy a higher FCLK

    Hi mate!

    I am using 3003 bios, i have ch viii hero with 5900x and g.skill F4-3200C14D-16GTZR (b-Die).
    When i use docp profile (for 3200cl14) i have random restarts.
    When i overclock my memory to 3800mhz cl15 or cl16 (testing) i have zero restarts... The voltage i use is 1.365v (1.35v default).
    FLCK is 1900MHZ. In AIDA the latency is between 56,4ns - 57,5ns
    Cinebench R20 the score is SingleCore 594pts and Multi 7829pts. Is it a bit low?
    When i am tring FLCK 2000mhz no boot at all

  8. #258
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    17

    I test 3003 and i am half way of fixing my 1900 fclk issue
    at first i boot with 1900fclk and 3733mhz and works before 3003 bios i cant do 1900fclk alone
    Second reboot i did 1900fclk and 3800mhz and it works without issue and i did some test and i got 52ns latency
    I was very happy

    After 10 hours of playing i did restart so i can enable pbo after enabling pbo and restart it wont boot

    I think there is a bug with pbo

    Can any help me where can i find the cold boot dram voltage

    Thank you

  9. #259
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Post here I am successful with fclk 1900 ram 3800 cl14 with 4 sticks

    Quote Originally Posted by 1ah1ksa View Post
    I test 3003 and i am half way of fixing my 1900 fclk issue
    at first i boot with 1900fclk and 3733mhz and works before 3003 bios i cant do 1900fclk alone
    Second reboot i did 1900fclk and 3800mhz and it works without issue and i did some test and i got 52ns latency
    I was very happy

    After 10 hours of playing i did restart so i can enable pbo after enabling pbo and restart it wont boot

    I think there is a bug with pbo

    Can any help me where can i find the cold boot dram voltage

    Thank you
    although with only 2 sticks I get 2000 fclk / 4000 in memory only in 2402 bios, with 4 sticks I'm limited to 1900/3800 in any bios (currently using 3003 bios).
    The performance is very good and the last BIOS has increased the L3 cache rates considerably.
    Dream of using 2000/4000 with 4 sticks 😎Click image for larger version. 

Name:	52.3.jpg 
Views:	16 
Size:	460.1 KB 
ID:	87191 Click image for larger version. 

Name:	ffffjghfjg.jpg 
Views:	12 
Size:	412.4 KB 
ID:	87192

  10. #260
    ROG Enthusiast Array DrSlump76 PC Specs
    DrSlump76 PC Specs
    MotherboardAsus ROG CROSSHAIR VIII IMPACT
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X
    Memory (part number)CMW32GX4M2C3466C16
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX RX 480 GAMING OC
    MonitorLG 27UL500
    Storage #1Corsair Force MP600
    Storage #2Samsung SSD 860 EVO
    CPU CoolerWraith Prism
    CaseInWin A1+
    Power SupplyInWin 650W 80 PLUS GOLD
    Keyboard Corsair A70
    Mouse Logitech G403
    OS Windows 10 PRO

    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    34

    Quote Originally Posted by RedSector73 View Post
    @DrSlump76 I'll state it again never had BIOS issue, 3303 is working as intended without applying any c-state fix, this has worked for others with issues.

    Please fill in your PC specs, it helps us, to help you.
    Hi RedSector73,
    sorry for the late response.
    I'm actually trying to fill my system specs on my profile page but maybe there is some problems with that page because i don't see any button or any other field to fill.
    Please you may find my system specs on following CPUid link:
    https://valid.x86.fr/912ctc

    Thankyou very much

Page 26 of 27 FirstFirst ... 16 24 25 26 27 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •