Page 7 of 27 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 17 ... LastLast
Results 61 to 70 of 270
  1. #61
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Quote Originally Posted by FlanK3r View Post
    I think it is not Asus issue, but AGESA (AMD) issue. AMD will relase new AGESA code soon what I know
    2402 was already able to get more FCLK, based on same AGEASA patch C level.
    Also beta 0097 looks promising, let's wait

  2. #62
    ROG Guru: Green Belt Array FlanK3r PC Specs
    FlanK3r PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VII Hero WiFi
    ProcessorAMD Ryzen 7 3800X
    Memory (part number)G.Skill TridentZ Neo RGB 2x16GB 3600MHz
    Graphics Card #1Asus Dual RTX 2060 O6G
    Graphics Card #2Asus Radeon R3 230
    Graphics Card #3Saphire R9 270X Toxic
    Graphics Card #4ROG GTX980TI Poseidon
    MonitorAOC 27"
    Storage #1Samsung 850 PRO 512 GB
    Storage #2HyperX 3K 240GB
    CPU CoolerROG Ryujin 240
    CaseLian-Li Dynamic O11 XL + NZXT Noctis
    Power SupplyCM V850 + Corsair TX750
    Keyboard Microsoft Sidewinder
    Mouse Razer Deathadder Elite
    Headset HyperX Cloud + ROG Strix Go 2.4
    Mouse Pad Roccat Tatto
    Headset/Speakers ROG Magnus
    OS Windows 10 + Windows 7
    Network RouterAsus DSL-AC88U
    FlanK3r's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Reputation
    110
    Posts
    604

    but the performance was not the good on 2402 and high FCLK ,-) U can try it example in Superpi 32M test or GPUPi via CPU. High FCLK is not everything for performance. From my short experience with Zen3 (also Zen2) is find the FCLK DRAM sweetspot. Like FCLK 1866 MHz and tight memory timings (best set it all manually like secondary timings etc).
    Also better to set SOC voltage manualy (for Zen3 example 1.05-1.07 for this FCLK). ANd no DOCP profile, but "manual" and everything set really at manual. DOCP is simply profile like XMP, but XMP is certified for Intel only. Not for AMD, so this is reason DOCP can not working everytime for users.

    PS: Where is 0097? And Dark Hero Crosshair has now 2602 out
    Who knows me, knows me ....AMD 3000+, AMD x2 4600+ EE, AMD X4 955 BE C2,2x AMD X4 965 BE C3, AMD X4 970 BE C3, AMD x4 975 BE, AMD x4 980 BE, AMD X6 1090T BE, AMD x6 1100T BE, 2x AMD FX-8120, 2x AMD FX-8150, FX-6300, FX-8300, FX-8320E, FX-8320, FX-8350, FX-8370, FX-8370E, FX-9370, FX-9590, AMD A8-3850, AMD A8-3870K, A8-5600K, A10-5800K, A10-6800K, A10-7850K, A10-7870K, A 5150, Athlon x4 860K, Intel i7-5960X, i7-6700K, Intel i7-4770K, Intel i7-980x, Intel i7 2600k, Intel i7-3770K, i7-3930K.

  3. #63
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    10
    Posts
    59

    I've given up on these patchC bios'es, all have the same issue for me, stable for few reboots at DOCP f.ex., then, machine will crash and no bios settings will be stable, not even standard (non DOCP), need to flash again to get machine to boot.

    CPU SOC voltage seems to be all over the place, auto sets 0.98V - 1.12V, and when its 0.98V machines is unstable at any settings

    just flashed 2311 (c8h non-wifi) which is patchB, hoping for better luck (have 5900x so 2311 is the oldest I can use)


    ASUS please fix

  4. #64
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Quote Originally Posted by FlanK3r View Post
    but the performance was not the good on 2402 and high FCLK ,-) U can try it example in Superpi 32M test or GPUPi via CPU. High FCLK is not everything for performance. From my short experience with Zen3 (also Zen2) is find the FCLK DRAM sweetspot. Like FCLK 1866 MHz and tight memory timings (best set it all manually like secondary timings etc).
    Also better to set SOC voltage manualy (for Zen3 example 1.05-1.07 for this FCLK). ANd no DOCP profile, but "manual" and everything set really at manual. DOCP is simply profile like XMP, but XMP is certified for Intel only. Not for AMD, so this is reason DOCP can not working everytime for users.

    PS: Where is 0097? And Dark Hero Crosshair has now 2602 out
    seen here but not available (yet) ;(

    https://www.chiphell.com/thread-2276004-1-1.html

  5. #65
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    5

    With 2502 the interconnect/bus errors are gone, but I get a bluescreen right after Cinebench R23 has finished with PBO on. If I turn it off, it finishes Cinebench without a crash. I'm using:

    - 5900X
    - Crosshair VIII Hero Wifi
    - GSkill Neo 2x16Gb Cas 16 (Default DOCP profile selected, 3600Mhz)
    - RTX 3090 FE

    I have also had the random crashes before - event 41 and 18. Temperatures are fine.

    Edit:
    -Tried with fmax enhancer ON and it didn't crash but get worse scores in Cinebench R23 - 21286 stock, 20736 PBO on Fmax enhancer on.
    - Tried with just PBO on under the PBO settings and didn't crash with Cinebench R23. Only seems to crash for me when I change the Max OC from Auto to 200Mhz. Max boost with PBO on like this is 4,950Mhz, which was the same I got at stock
    Last edited by Jamesisonfire; 11-17-2020 at 07:56 PM.

  6. #66
    ROG Guru: Green Belt Array FlanK3r PC Specs
    FlanK3r PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VII Hero WiFi
    ProcessorAMD Ryzen 7 3800X
    Memory (part number)G.Skill TridentZ Neo RGB 2x16GB 3600MHz
    Graphics Card #1Asus Dual RTX 2060 O6G
    Graphics Card #2Asus Radeon R3 230
    Graphics Card #3Saphire R9 270X Toxic
    Graphics Card #4ROG GTX980TI Poseidon
    MonitorAOC 27"
    Storage #1Samsung 850 PRO 512 GB
    Storage #2HyperX 3K 240GB
    CPU CoolerROG Ryujin 240
    CaseLian-Li Dynamic O11 XL + NZXT Noctis
    Power SupplyCM V850 + Corsair TX750
    Keyboard Microsoft Sidewinder
    Mouse Razer Deathadder Elite
    Headset HyperX Cloud + ROG Strix Go 2.4
    Mouse Pad Roccat Tatto
    Headset/Speakers ROG Magnus
    OS Windows 10 + Windows 7
    Network RouterAsus DSL-AC88U
    FlanK3r's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Reputation
    110
    Posts
    604

    its propably memory issue or corupted BIOS (reflash it with BIOS flashback function)

    For better tweak your memory set all mnaully includind secondary timings and driving (Ryzen DRAM calculator help you)
    Who knows me, knows me ....AMD 3000+, AMD x2 4600+ EE, AMD X4 955 BE C2,2x AMD X4 965 BE C3, AMD X4 970 BE C3, AMD x4 975 BE, AMD x4 980 BE, AMD X6 1090T BE, AMD x6 1100T BE, 2x AMD FX-8120, 2x AMD FX-8150, FX-6300, FX-8300, FX-8320E, FX-8320, FX-8350, FX-8370, FX-8370E, FX-9370, FX-9590, AMD A8-3850, AMD A8-3870K, A8-5600K, A10-5800K, A10-6800K, A10-7850K, A10-7870K, A 5150, Athlon x4 860K, Intel i7-5960X, i7-6700K, Intel i7-4770K, Intel i7-980x, Intel i7 2600k, Intel i7-3770K, i7-3930K.

  7. #67
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by FlanK3r View Post
    its propably memory issue or corupted BIOS (reflash it with BIOS flashback function)

    For better tweak your memory set all mnaully includind secondary timings and driving (Ryzen DRAM calculator help you)
    Have tried both and ran Memtest and Karhu for hours with no errors, I don't think it is a memory issue at this point

  8. #68
    ROG Enthusiast Array uplink PC Specs
    uplink PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VIII Formula
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950X
    Memory (part number)2 x 8GB [2 modules pending] F4-3800C14D-16GTZN running at D.O.C.P. with FCLK @ 1900 MHz
    Graphics Card #1Asus ROG RTX 3090 Strix OC
    Sound CardOnBoard S/PDiF
    MonitorAsus ROG XG27UQ [used to have Asus ROG PG27UQ]
    Storage #1Corsair MP600 512GB
    Storage #2Corsair MP600 1TB
    CPU CoolerAsus ROG Ryujin 360
    CaseStreacom BC-1
    Power SupplyAsus ROG Thor 1200
    Keyboard Logitech MX Keys [used to have Asus ROG Claymore]
    Mouse Logitech MX Master 3 [used to have Asus ROG Spatha]
    Headset Sony WH-1000XM4 [used to have Asus ROG Centurion]
    Mouse Pad Benq B&H BenQ ZOWIE G-SR [used to have Asus ROG Balteus]
    Headset/Speakers Plantronics/Poly Voyager Legend [used to have Asus ROG Centurion]
    OS Windows 10 Pro x64 20H2
    Network Router3x Asus ZenWiFi AX XT8

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    60

    Unhappy

    Quote Originally Posted by jnormen View Post
    I tried D.O.C.P profiles but felt the system get slower. Cinebench gave me not so good results.
    So I put it to auto and manually set ram to 3600 Mhz. Did not change the volts or FClock at all (default 1800 I guess).

    I do set enable on PBO the two first. Rest as auto and then I got better numbers. In test.
    But with 2502 I get random reboots without doing anything. I can get it when I check eventlogs, I can get it wile computer is idle etc...

    My CB scores with 2402 beta that do not reboot my computer, only put annoying log messages in event logs say:

    CB R15 Multi: 4528-4571
    CB R20 Multi: 10586

    I do not even know if this are grete number or not. I can only compare with my ol i9 9900k and then this is better.
    But I saw other with higher numbers with PBO only on...

    But still, so annoying to have a beta bios to get the system run stable and the laterst stable bios is as unstable as the version before the beta.
    had same issue with that one with random reboots. :/
    I concur...there"s nothing more I can do. And 10586 is "exactly" what You should have, I will try to go auto/manual too, but I'm waiting for the second two sticks to arrive.

    Btw. we live in a very sad era, where there's so much great hardware, but most of it is bugridden AF and not available for purchase :/

  9. #69
    New ROGer Array OldTechie PC Specs
    OldTechie PC Specs
    MotherboardROG Crosshair Hero VIII (non-WiFi)
    ProcessorAMD Ryzen 3700X
    Memory (part number)Gskill F4-3200C16Q-64GVK
    Graphics Card #1Strix Geforce GTX 970
    Sound CardOnboard
    MonitorHannsG HG281D
    Storage #1Inland Premium nvme 1TB
    Storage #2Toshiba 3TB spinner
    CPU CoolerAMD Wrath Spire
    CaseCoolermaster HAF912
    Power SupplySeasonic 750W Bronze MD12
    Keyboard Generic
    Mouse Logitech G400s
    OS Windows 10 LTSC 1809

    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    10

    I'd like to see better UEFI support for 4 dimm dual rank. The new C-die Samsung won't go past 3000Mhz when using 4 dimms, while rated for 3200C16.
    Those chips are also being used by Corsair in their Vengeance line.
    Every UEFI I tried since I've bought the board has this issue.

    Cheers.

  10. #70
    ROG Guru: Blue Belt Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 10 64bit Pro
    Network RouterRT-AC87U

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    43
    Posts
    877

    Quote Originally Posted by OldTechie View Post
    Those chips are also being used by Corsair in their Vengeance line.
    Lootbox crap is vengeance, no way you can say what chip they use, whatever they have at the time with version sticker on it that hit said timings. I doubt you have any idea what you actually have unless you verified it yourself. Don't buy this crap and expect it to work.
    Last edited by RedSector73; 11-17-2020 at 09:52 PM.

Page 7 of 27 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 17 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •