Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 21 to 25 of 25
  1. #21
    ROG Enthusiast Array Adrian1983 PC Specs
    Adrian1983 PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Hero
    ProcessorI7 9700K @ 5.1
    Memory (part number)CMK32GX4M2D3000C16 @ 3600 32gb
    Graphics Card #1Zotac RTX 3080 Trinity
    Sound CardHdmi
    MonitorSony 55" Tv
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus X2
    Storage #2Samsung 840 Pro
    CPU CoolerCorsair H150i Pro
    CaseFractal Design Define S2 Vision RGB
    Power SupplySeasonic focus gold 850w
    Keyboard Logitech G915
    Mouse Logitech G703
    Headset Logitech G935
    OS Windows 10 x64

    Join Date
    Jun 2019
    Reputation
    10
    Posts
    62

    Quote Originally Posted by Jesseinsf View Post
    Hey guys,

    There seems to be new Memory settings added to the menu in the picture. Have I missed something here? Has these settings always been there?

    Attachment 86880
    Hmm I don't remember these either from memory so I'm not too sure to be honest.

  2. #22
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    6

    new settings
    "Lpddr Dram Odt"
    "DDR4 Skip Refresh Enable"
    "Late Command Training Relaxed Reset"

    BIOS 1704 for MAXIMUS XI CODE faulty, bcs. same settings with BIOS 1704, XMP 1 for DRAM 3200MHz (1.350V) doesn't work, need 1-2 minutes to reboot with unstable post message (DRAM set to 2133MHz with 1.200V), 1.350V is not accepted
    I test all new function with Auto, Enabled and Disabled
    "Lpddr Dram Odt"
    "DDR4 Skip Refresh Enable"
    "Late Command Training Relaxed Reset"
    and --> MEMORY TIMINGS and PRESET = MODE 2
    XMP like manual settings and other settings --> nothing works
    I go back to BIOS 1602 and the sytem boot/restart in 3-5 sec. and works perfect with XMP1 with 1.350V / DRAM 3200MHz --> perfect.
    BIOS 1602, Improve system stability --> perfect
    BIOS 1704, Improve system performance --> negative ;(

  3. #23
    ROG Enthusiast Array Adrian1983 PC Specs
    Adrian1983 PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Hero
    ProcessorI7 9700K @ 5.1
    Memory (part number)CMK32GX4M2D3000C16 @ 3600 32gb
    Graphics Card #1Zotac RTX 3080 Trinity
    Sound CardHdmi
    MonitorSony 55" Tv
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus X2
    Storage #2Samsung 840 Pro
    CPU CoolerCorsair H150i Pro
    CaseFractal Design Define S2 Vision RGB
    Power SupplySeasonic focus gold 850w
    Keyboard Logitech G915
    Mouse Logitech G703
    Headset Logitech G935
    OS Windows 10 x64

    Join Date
    Jun 2019
    Reputation
    10
    Posts
    62

    Quote Originally Posted by YippyYeah View Post
    new settings
    "Lpddr Dram Odt"
    "DDR4 Skip Refresh Enable"
    "Late Command Training Relaxed Reset"

    BIOS 1704 for MAXIMUS XI CODE faulty, bcs. same settings with BIOS 1704, XMP 1 for DRAM 3200MHz (1.350V) doesn't work, need 1-2 minutes to reboot with unstable post message (DRAM set to 2133MHz with 1.200V), 1.350V is not accepted
    I test all new function with Auto, Enabled and Disabled
    "Lpddr Dram Odt"
    "DDR4 Skip Refresh Enable"
    "Late Command Training Relaxed Reset"
    and --> MEMORY TIMINGS and PRESET = MODE 2
    XMP like manual settings and other settings --> nothing works
    I go back to BIOS 1602 and the sytem boot/restart in 3-5 sec. and works perfect with XMP1 with 1.350V / DRAM 3200MHz --> perfect.
    BIOS 1602, Improve system stability --> perfect
    BIOS 1704, Improve system performance --> negative ;(
    Yep I was getting instant lockups with prime95 blend with my 3000mhz ram @ 3600mhz with 1704, I've now flashed back and happy days, Thanks Asus! In future add a full description to your bios updates, You must be the worst i've seen for changelog and messing around with RAM settings making systems unstable!

  4. #24
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2019
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by jarza_ View Post
    funny with this bios I can boot my RAM 4100mhz with my 3200mhz kit. Before it didnt boot and everything else is also stable. Running 3900mhc CL16 OC
    I have a somewhat similar experience with a Gskill 3200 C14 kit:

    1602 bios: 3900 C16 stable @1.3V; 4000 C16 stable @1.5V; 4100 C17 often fails to post
    1704 bios: 3900 C16 now requires 1.4V; 4000 C16 not stable anymore; BUT 4100 C17 stable @ 1.45V; I even managed to post @4200 C18 for the first time

    The new bios also requires slightly higher (+0.05v) vccio/vccsa for me for similar frequencies; it's still safe though at 1.15-1.20v@4100-4200 Mhz.

    I will stay at 4100 C17 with the new bios v.1704 and try to get 4200 C17 or C18 stable.
    Last edited by Vassilis008; 11-18-2020 at 07:28 AM.

  5. #25
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    now got to work semi easy 4000MHz 16-17-35-1N with tight secondary/tertiary timings with 1.45v and SA/IO 1.13v/1.18v. My kit is TridentZ 3200CL14 2x8Gb. Best BIOS so far for me. I used BIOS Flashback feature to update my bios (cos modded bios with newest RAID OPROM). Dont know if there is any difference with issues seen here compared to EZ-Flash.

Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •