Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Unhappy rampage vi apex wont boot after ac power loss!

    hello guys , i got rampage vi apex , after ac power loss ,the motherboard shows 00 post code , i should hold power button to turn off the pc , and then turn it on again to boot it ! bios going to safe mode after doing that, and i should restart it to load the saved settings! , have no issue after that !! idk what is wrong ! i thing last bios i had no issue with that was 1705 , installed bios version is 3006 , i tried older bios(exact same problem!) or latest one and could not pass the xmp profile :] (00 post code with xmp enabled) , so still using 3006

    my pc specs :
    rampage vi apex :]
    i7 7820x up to 4.7
    teamgroup t-force extreem 4000 c18 mhz [using xmp]
    psu :cooler master master watt maker 1200 mij

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    74
    Posts
    348

    Not Uncommon after getting dumped. Hard shut down either reboots you into bios safe mode of sometime windows recovery.
    Could also be instability as once you drop power the memory has to retrain.
    Any particular reason you are killing the power or is it utility interruptions. If the latter invest in a UPS

  3. #3
    ROG Guru: Orange Belt Array G75rog PC Specs
    G75rog PC Specs
    MotherboardR VI Apex
    ProcessorI9-7900X
    Memory (part number)64GB Gskill Trident Z
    Graphics Card #1AMD Radeon VII EKWB water block
    Graphics Card #2Waste of PCI lanes in NVME environment
    Sound CardStock
    MonitorLG 34" Ultra Wide3440x1440
    Storage #14ea 960 Pro 2TB, 2ea 970 Evo 2TB
    Storage #21ea 960 Pro 1 TB, 1ea 970 Pro 1TB
    CPU CoolerEKWB CPU, Swiftech Res/pump, 400mm Rad
    CaseThermaltake View 91
    Power SupplyNZXT Hale 90 1200W
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Razer Ouroboros
    OS W10 64 1809, 1903, Ubuntu Linux
    Network RouterNetgear R9000 + 4ea R9000 AP's, 10 Gb Switch
    Accessory #1 Hyper M.2 X16 V2
    Accessory #2 10GB network via Intel 550 Nic
    Accessory #3 2 10GB Asustor NAS 7000 series

    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    13
    Posts
    301

    Try raising the Dram voltage. Had to bump my Apex to 1.39 to stop the 00 on XMP.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Same here, with Bios 3006, 3105 and 3201 an asus X299 Deluxe. 2002 is fine.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •