Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    6

    BIOS 1704 MAXIMUS XI CODE faulty

    My ASUS ROG MAXIMUS XI CODE since 1 year !
    BIOS 1401 works
    BIOS 1502 works
    BIOS 1602 works
    BIOS 1704 bad ;(
    Same settings with BIOS 1704, XMP 1 for DRAM 3200MHz (1.350V) doesn't work, need 1-2 minutes to reboot with unstable post message (DRAM set to 2133MHz with 1.200V), 1.350V is not accepted
    10-15 times boot/restart with unstable post message, only 1 time start correct with settings, but later after restart the same 1-2 minutes to need reboot with unstable post message (DRAM set to 2133MHz with 1.200V) I check the DDR4 predefined settings in BIOS and there gives for all 3200MHz 1.500V settings, but my DDR4 have 3200MHz/1.35V, its possible the volt in BIOS settings make problem, bcs. 1 time i set my 3200MHz to 1.5V and the system have started, but after restart the same freeze and so on ;( - and i test all new function with Auto, Enabled and Disabled
    "Lpddr Dram Odt"
    "DDR4 Skip Refresh Enable"
    "Late Command Training Relaxed Reset"
    and all other settings like forum-user --> MEMORY TIMINGS and PRESET = MODE 2 --> nothing works
    I go back to BIOS 1602 and the sytem boot/restart in 3-5 sec. and works perfect with XMP1 with 1.350V / DRAM 3200MHz --> perfect
    BIOS 1602, Improve system stability --> perfect
    BIOS 1704, Improve system performance --> bad, negative ;(
    Last edited by YippyYeah; 11-18-2020 at 01:02 PM.

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    20

    same problem but with kill Ripjaws V 64GB DDR4 K4 64GVKC 3600 (4 x 16GB) C16.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    6

    hasta la vista . . .

    I'm out of the ASUS forum, because it's too stupid for me, it doesn't help but asks more questions for those looking for help
    I build my pc for audio workstation and with all BIOS before it works perfect. I save my BIOS in the settings.
    No1. with core ratio Auto & XMP 1 @ 4.0GHz, but without IntelSpeedStep, IntelSpeedShift, Turbo Modus, CPU C-states and HyperThreading bcs. ASIO works perfect without that options
    No2. with same like No1. but only TurboModus for i9 9900ks @ 5.0GHz for ASIO audio workstation if needed (works perfect for more than 50 audio tracks in the DAW)
    No3. with all Auto settings and XMP 1 for normal 5.0GHz for rendering CinebenchR15 2139
    No4. OC / boost for 5.1 GHz for future rendering, it works CinebenchR15 2176
    No5. OC / boost for 5.2 GHz for future rendering, it works CinebenchR15 2213
    No6. OC / for boost 5.3 GHz for future rendering, it works CinebenchR15 2246
    No7. OC / boost for 5.4 GHz for future rendering, it works CinebenchR15 2281
    *No8. OC / boost 5.5 GHz for test my specs and if i need in future - and it works too CinebenchR15 2314
    - all test with BIOS 1401 in dezember 2019 with intern GPU (i 9 9900ks) and AIO watercooling (3fan push & 3fan pull) --> now with my RTX and custom watercolling, it's possible to become better results - but i don't need to test it
    YES, my i9 9900ks works with 5.5GHz but i use this only for some test ( i have luck to buy this piece of jewelry-cpu)
    If i need one of the save BIOS settings (look above), all my BIOS save settings start perfect and fast (3-5 sec. with BIOS 1604).
    - if i change/flash my BIOS, it's normal to reset the BIOS to default and cmos . . .
    Hasta la vista ASUS-forum
    Last edited by YippyYeah; 11-18-2020 at 02:46 PM.

  4. #4
    New ROGer Array Mutaz2019 PC Specs
    Mutaz2019 PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z390-F GAMING
    ProcessorIntel® Core™ i7-8086K
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB 2x16GB DDR4 3200Mhz
    Graphics Card #1ROG-STRIX-RTX3080-O10G-GAMING
    MonitorTUF Gaming VG27AQ
    CPU CoolerDeepcool CASTLE 240EX
    CaseCooler Master H500m
    Power SupplyROG-STRIX-850G
    Keyboard HyperX Alloy Origins
    Mouse BenQ EC1 Zowie
    OS Windows 10 Pro X64

    Join Date
    Sep 2019
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Maybe you need to reset Bios by remove CMOS battery
    try

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    18

    Works fine for me. No issues.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •