Results 1 to 10 of 13

Threaded View

  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    10
    Posts
    58

    Exclamation ASUS ROG Strix B550-E - Problems with Intel I225-V Ethernet Adapter!?!

    Hi

    since 1-2 weeks i have been using the "ASUS ROG Strix B550-E Gaming" Motherboard with a "AMD Ryzen 5900X" CPU - except high temperatures iam happy with that kind of combination because i had no problems. Yesterday Windows 10 automatically updated my "Intel Ethernet Controller 1225-V" from v1.0.1.4 to v1.0.2.6 - after that update the Ethernet Adapter randomly disappears during high CPU load. Now iam asking myself if its maybe a problem between the Beta-BIOS and a new driver or do I have a broken mainboard? Is this bug known? What can i do? Within the next 3 days I can return the mainboard for free but i dont want to.

    My (Main-) System:
    AMD Ryzen 9 5900X || ASUS ROG STRIX B550-E GAMING (Beta BIOS v1212) || ARCTIC Liquid Freezer II 360 with 3x Noctua NF-F12 PWM chromax.black.swap (FRONT) || Gainward GeForce GTX 1080 Ti Phoenix Golden Sample 11GB GDDR5X || G.Skill Trident Z 16GB DDR4 3600Mhz CL15-15-15-35 || Samsung 970 EVO Plus 250GB + Crucial MX500 2TB || Western Digital Green 2TB 2.5" || be quiet! Straight Power 10 CM 600W || Fractal Define R6 Blackout (3x 120mm AIO intake, 1x 140mm outtake)

    I also have a second system. Same mainboard but with a AMD Ryzen 3600 and BIOS v1202 (FINAL) - same problems with INTEL driver v1.0.2.6.
    Last edited by 6kbyte; 11-22-2020 at 07:27 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •