Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 13 of 13
  1. #11
    ROG Guru: Orange Belt Array Super Gnome PC Specs
    Super Gnome PC Specs
    MotherboardROG Rampage VI Extreme Omega / ROG Crosshair VIII Formula
    ProcessorIntel® Core™ i9-9980XE / AMD 3950x
    Memory (part number)Corsair LPX Vengeance DDR4 2666MHz 128 GB / Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4-3200 32GB DDR4 3200MH
    Graphics Card #1Asus 2080 Turbo / Asus 2080 ti Turbo
    Graphics Card #2Asus 2080 Turbo / Asus 2080 ti Turbo
    MonitorJAPANNEXT JN-VT500UHD 4K 50-inch LCD
    Storage #1Crucial MX500 1 TB / Sabient SB-ROCKET-NVMe4-500
    Storage #2Samsung 970 Pro 1 TB / ADATA XPG SX5500 Pro 3D NAND NVMe Gen3x4 PCIe M.2
    CPU CoolerROG Ryujin 360 / NZXT Kraken X62
    CaseThermaltake View 71 TG / Thermaltake View 31
    Power SupplyCORSAIR AXi Series, AX1600i 1600 watt / Thermaltake Toughpower iRGB 1200 watt
    Accessory #1 Noctua 140mm 3000 RPM x 4 / Noctua 140 mm 3000 RPM x 2
    Accessory #2 Gigabyte GC-A 2WAY NVLINK RGB (3-slot) / ROG NVLINK Bridge 3-Slot A

    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    28
    Posts
    396

    Maybe this would make no difference, but does enabling XMP help? You have fast memory, and your system is not taking advantage of that.

    Also, you can have the same model and identical kits, but some warn against that. They tell you to use only one kit. So if you want 64GB memory, get one kit of 4x16GB or whatever, for example. And yeah, most people don't know that. Not that it always makes a difference.

    What CPU are you rocking too? I'm far from an expert, but your memory might be a bit fast for it, but I'd check. I generally go with the fastest my CPU can handle without overclocking it if the motherboard is up to it.


    Good luck.
    Last edited by Super Gnome; 11-22-2020 at 01:56 PM.

  2. #12
    ROG Guru: Yellow Belt Array Desertum_0's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    19
    Posts
    164

    Quote Originally Posted by Super Gnome View Post
    Maybe this would make no difference, but does enabling XMP help? You have fast memory, and your system is not taking advantage of that.

    Also, you can have the same model and identical kits, but some warn against that. They tell you to use only one kit. So if you want 64GB memory, get one kit of 4x16GB or whatever, for example. And yeah, most people don't know that. Not that it always makes a difference.

    What CPU are you rocking too? I'm far from an expert, but your memory might be a bit fast for it, but I'd check. I generally go with the fastest my CPU can handle without overclocking it if the motherboard is up to it.


    Good luck.
    +1,
    That is wisdom from my neighbour.

    Can you please try one set of your kit and find out which kit does not work?
    You ndont really need that much RAM either way, 32GB is more than enough imao.

  3. #13
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by Desertum_0 View Post
    +1,
    That is wisdom from my neighbour.

    Can you please try one set of your kit and find out which kit does not work?
    You ndont really need that much RAM either way, 32GB is more than enough imao.
    So I acted on the actions you suggested to me.
    I get aout all the hardware from the case. And I reassembled.
    Still the same problem.
    I also tried running xmp - and now the computer does not even boot. I get a memory dedicated alert

    and i have i9 10920x

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •