Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Strix 3090 oc no idle

    hi,

    my card never goes into idle mode. clock never gets below 1695 and the power consumption never below 130w.
    i tried different settings in the windows power options and in the nvidia power options but nothing changes.

    i have one 120hz 3440x1440 display connected.

  2. #2
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    10
    Posts
    2

    check the nvidia control panel, in 3d configuration, the option for "energy control", and ensure it is i "optimal" or "adaptative" (not sure about the exact names in English). same issue was happening to me and the solution was this.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    18

    Same is happening to my TUF RTX 3080 this are the values while iddling in desktop

    Click image for larger version. 

Name:	kve.png 
Views:	0 
Size:	31.4 KB 
ID:	86956

    Also it reboots computer when playing a demanding game, like the witcher 3. Just did what aplazu said, and set energy control to optimal, no changes

    Aslo got the same display than you, have you tried to play a demanding game, and see if it resets?
    Last edited by Krorghar; 11-22-2020 at 02:58 PM.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    14

    fixed it, it was because the energyoption in nvidia setting was set to high performance. changed to adaptive and restartet now i clocks down.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Quote Originally Posted by Krorghar View Post
    Same is happening to my TUF RTX 3080 this are the values while iddling in desktop

    Click image for larger version. 

Name:	kve.png 
Views:	0 
Size:	31.4 KB 
ID:	86956

    Also it reboots computer when playing a demanding game, like the witcher 3. Just did what aplazu said, and set energy control to optimal, no changes

    Aslo got the same display than you, have you tried to play a demanding game, and see if it resets?
    played hitman 2, yakuza 7 and elite dangerous. thankfully no crash.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •