Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Sonic studio III keeps crashing and then an error

    I installed the latest driver and software from the asus website for my motherboard. but it works on the first startup but soon after it just crashes and then i get this error

    My system; *asus rog z490 maximus xii hero wifi

    **Click image for larger version. 

Name:	ADB7DBA1-C91A-46D3-9568-E0B653DAC50F.jpg 
Views:	1 
Size:	19.0 KB 
ID:	87081
    Last edited by Driver170; 12-03-2020 at 01:17 AM.

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    This only happens when i start to go in Advanced mode

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by Driver170 View Post
    This only happens when i start to go in Advanced mode
    same issue here, Asus ROG Z390-F
    Good to know im not the only one. Just got this mainboard few days ago.


    If anyone knows how to fix this, please step by step guide!

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2015
    Reputation
    10
    Posts
    18

    I had same issue also on asus z490-e

    May be I just avoid advanced mode for now

  5. #5
    ROG Member Array BlueHawk0172 PC Specs
    BlueHawk0172 PC Specs
    Laptop (Model)Samsung Notebook 9 S-pen 15" (Nvidia)
    MotherboardCrosshair VIII Formula
    ProcessorAMD 5900X
    Memory (part number)G.skill Trident Z 64GB (4x16) @3600 CL16
    Graphics Card #1Random GTX970 (waiting for STRIX 3080Ti)
    Storage #1500GB Samsung 980 PRO
    Storage #2250GB Samsung 960 EVO
    CPU CoolerRyujin 360 AIO
    CaseStrix Helios
    Power Supply850W THOR
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G903
    Headset V-MODA Crossfade Wireless
    OS Windows 10

    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Any Fix?

    Do we have a fix for Sonic Studio 3 crashing in Advance Mode?

    I have to be in advance mode in order to enable device routing, to be able to have game audio on only my headset while still having music and such on my speakers... And to make things more interesting... My mic does not work on WarZone when I first load the game. But if I open SS3 and quickly spam Basic Mode so it doesn't crash.. Then wait a min and go back to Advance Mode... If I turn device routing off then turn it back on, it fixes my mic and it works in WarZone LOL

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2021
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Sonic Studio III - Timeout Error

    Click image for larger version. 

Name:	Sonic Studio III - Timeout Error.jpg 
Views:	6 
Size:	131.8 KB 
ID:	87998
    Realtek_Audio_Driver_V6.0.8895.1_WIN10_64-bit for Asus Z490-G Gaming - i9 10850K - Corsair LPX 3200 32 GB - GTX 1080 ti - LG MONITOR 29WK600
    After installing the audio driver, I cannot use the full range of software for equipment. Realtek Audio never appeared in the control panel. There is sound, but I can't use Sonic Studio III settings with the same equipment, but there were no such problems with the Z390-G Gaming motherboard.

    But most surprisingly for me, I can not find an official page for my motherboard - Asus Z490-G Gaming (without Wi-Fi)
    Last edited by serge74lion; 03-07-2021 at 01:50 PM.

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    10
    Posts
    37

    Angry

    Quote Originally Posted by serge74lion View Post
    Click image for larger version. 

Name:	Sonic Studio III - Timeout Error.jpg 
Views:	6 
Size:	131.8 KB 
ID:	87998
    Realtek_Audio_Driver_V6.0.8895.1_WIN10_64-bit for Asus Z490-G Gaming - i9 10850K - Corsair LPX 3200 32 GB - GTX 1080 ti - LG MONITOR 29WK600
    After installing the audio driver, I cannot use the full range of software for equipment. Realtek Audio never appeared in the control panel. There is sound, but I can't use Sonic Studio III settings with the same equipment, but there were no such problems with the Z390-G Gaming motherboard.

    But most surprisingly for me, I can not find an official page for my motherboard - Asus Z490-G Gaming (without Wi-Fi)
    i have same problem, ( Strix Z390-F ) ( realtek_6.0.1.8960 )

    started after update "A-Volute - SoftwareComponent - 3.1.0.0"

    A-Volute - SoftwareComponent - 1.8.1.0 and 1.8.3 working fine.

    I guess realtek drivers need to be updated.
    Last edited by gkhann; 03-09-2021 at 09:18 AM.

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Uhm this happens to me when I start MS Edge...

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Yea that does not solve the crashing. :/ (its the one I had)

  10. #10
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    21
    Posts
    44

    This is what I found out so far:
    When the Realtek App is crashing:
    it is probably caused by the WpnUserService_<random number> not running.

    The Sonic Studio App...
    That one is a bit tricky.
    But most of the time, I can fix the crashing by going into the windows sound settings
    (the settings page where you can assign programs to different output/input devices)
    And clicking the Reset Button there and rebooting the machine.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •