Results 1 to 1 of 1

Hybrid View

  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    7

    BIOS stuck in Test NVRAM - Zenith Extreme

    Hi all,

    I have reset CMOS, and it went to default settings. After that I upgraded BIOS through USB port, and all went fine.
    Now, I have three disks, one is C: NvMe 512GB and two 2GB NvMe in Raid 0 for app cache. As it is setup in RAID, even though my C: disk is not paired with any other disk the tool shows it as one of RAID disks.
    Next step I did was to change SATA to RAID, but that would throw something like A9 code (need to recheck) and it would return me to BIOS. After that I also tried to disable CSM, but that brings me to constant Test NVRAM status on the board.

    Any idea how I could recover from this state, please?

    Click image for larger version. 

Name:	1603E4B7-3573-4F58-8A21-C0A0B8E6AE28.jpg 
Views:	1 
Size:	22.0 KB 
ID:	87203Click image for larger version. 

Name:	1603E4B7-3573-4F58-8A21-C0A0B8E6AE28.jpg 
Views:	1 
Size:	22.0 KB 
ID:	87203*Click image for larger version. 

Name:	E7BBA961-F629-4FFD-9BEE-D274C29F3AD3.jpg 
Views:	0 
Size:	20.4 KB 
ID:	87204

    If I don’t disable CSM then it keeps cycling in BIOS. So it seems it is not able to find the OS, but if you check the screenshot that 512GB disk itself is seen from BIOS.
    Last edited by mirekti; 12-15-2020 at 06:48 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •