Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Exclamation FX506LH Issue with Asus Framework 2.0.1.6

    Full model name under the notebook (usually next to the serial number): TUF GAMING FX506LH

    Bios version: 306

    CPU: Intel(R) Core(TM) i5-10300H CPU @ 2.50GHz

    Memory amount in GB: 8GB

    GPU: Nvidia GTX 1650 4GB

    SSD/HDDs/Optical drives: 512 Kingston / 300GB Hitachi HDD

    AC Adapter: N/A

    Operating system: Clean Install (Because Service Center guy asked me do it) and Activated

    Drivers Installed (include version and especially any non-ASUS approved notebook drivers): Every driver as per MyAsus App

    Any third Party temp/voltage software installed: No

    System Overclocked (provide details)? No

    Any hardware upgraded? : Added HDD

    Issue:

    After Upgrading Asus Framework to 2.0.1.6 my SSD is not being recognized at boot time and Shows No storage device in BIOS, and after hitting the exit button in BIOS it get detected, it is happening to me daily, no particular time. I did clean installation twice and this issue only appears after Upgrading Asus Framework.
    And If I am not upgrading asus Framework my boot time get slow. Also since after Clean Windows Install I am not able to use bluetooth, I tried every driver available on MyAsus , Microsoft and Intel. Hoping someone could help me because service center guy have no technical knowledge of all these things.

    Thank you

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array raju2529 PC Specs
    raju2529 PC Specs
    Laptop (Model)R542UQ-DM153 ( X542UQ.309SA )
    MotherboardAsus Builtin Motherboard X542UQ
    ProcessorIntel core i5 7200u @2.5Ghz
    Memory (part number)Adata 2400 Mhz 16GB DDR4
    Graphics Card #1intel Hd 620 graphics 1GB DDR3 DCH WHQL driver v29.20.100.9116
    Graphics Card #2Nvidia GeForce 940MX 2GB GDDR5 DCH WHQL driver v27.21.14.6521
    Graphics Card #3nil
    Graphics Card #4nil
    Sound CardRealtek HD Audio controller with codec 294 WHQL driver v6.0.9071.1
    MonitorBuiltin Lcd monitor model BOE
    Storage #1Samsung 850 Evo 1000GB SSD M.2. 2280
    Storage #2Seagate 2TB 2.5inch 5400rpm and Seagate 2TB 2.5inch 5400rpm2.5 inch
    CPU CoolerBuilt-in
    CaseFrom factory
    Power Supply65W
    Keyboard Built in keyboard
    Mouse Built in mouse
    Headset Purchased Philips HeadSet
    Mouse Pad nil
    Headset/Speakers Realtek Builtin Speakers
    OS Windows 10 Enterprise 64bit v20H2 build no 19042.685
    Network RouterBsnl Wi-Fi modem with router
    Accessory #1 Dell Wired Mouse
    Accessory #2 Laptop Cooling table with fan
    Accessory #3 Secureye Usb finger print scanner added seperately for Windows Hello
    raju2529's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    9
    Posts
    323

    hidivyans,
    for temporary solution ,,uninstall MY asus application and asus framework.

    i might suspect , when you install myasus application or its update , then ASUS updating asus framework through windows updates or together with myasus app.

    your laptop is high end configuation, enjoy it .
    secondly , sometimes bootdrive is not deducted means , make sure ssd or hdd is not lossely connected to sata soltin motherboard in laptop

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I have updated to Asus Framework 2.0.2.2 which is released few days back let's see if it fixes the issue or not. But for Sure Asus Driver/ Software are the culprit here.
    Last edited by hidivyansh; 01-23-2021 at 10:22 PM. Reason: version update

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Exclamation

    Update: Issue Appeared again today, everything is updated to latest and service center is not able to detect the issue, So I think I should start living with it

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •