Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    RTX3080 TUF OC - Firmware update RTX3080_V2.exe Failed

    Version V2 update 2020/12/14
    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/G...RTX3080_V2.zip

    Trying to run the application I get a "VGA BIOS update failed, please try again later."

    Tried switch in both modes to do this.

    Earlier version says it was already applied; so I don't think it's that.

    Card still works and shows up in GPU-Z.

    Anybody have any success with this?

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    21
    Posts
    37

    Try admin permission execution.
    Click image for larger version. 

Name:	3080_p_bios_2.png 
Views:	0 
Size:	60.4 KB 
ID:	87251

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    No worky.
    Error and GPUZ information included this time

    Click image for larger version. 

Name:	Error.jpg 
Views:	0 
Size:	12.5 KB 
ID:	87255Click image for larger version. 

Name:	GPUZ.jpg 
Views:	0 
Size:	61.8 KB 
ID:	87256Click image for larger version. 

Name:	gpuz2.jpg 
Views:	0 
Size:	102.3 KB 
ID:	87259
    Last edited by frayedsew; 12-20-2020 at 05:37 PM.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Okay!, I figured out how to get passed this.

    Sorry if this is spamming - but I thought it would be worth keeping my last post to document what a flashed from.

    I read somewhere that utilities can interfere with this. IE Corsair CUE, Logitech Gaming Software, Samsung Magician, and of course many other non-hardware software is running on my machine. I tired turning them off but it didn't seem to work.

    So what I did was create a new user on the computer, logged into that and BINGO it worked. (Don't recall if I needed to use "run as administrator" for that)

    The curious part is that mine is slight a different version than yours @HSM06. Yours is 94.02.42.40.66 and mine is 94.02.42.40.65 (one version lower), but in the NVIDIA BIOS it's flipped where yours is 94.02.42.00.AS26 and mine is 94.02.42.00.AS27 (one version higher).

    Oh well; hopefully this helps someone out there with the same issue.
    Click image for larger version. 

Name:	gpuz3.jpg 
Views:	0 
Size:	168.8 KB 
ID:	87261

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    21
    Posts
    37

    Quote Originally Posted by frayedsew View Post
    Okay!, I figured out how to get passed this.

    Sorry if this is spamming - but I thought it would be worth keeping my last post to document what a flashed from.

    I read somewhere that utilities can interfere with this. IE Corsair CUE, Logitech Gaming Software, Samsung Magician, and of course many other non-hardware software is running on my machine. I tired turning them off but it didn't seem to work.

    So what I did was create a new user on the computer, logged into that and BINGO it worked. (Don't recall if I needed to use "run as administrator" for that)

    The curious part is that mine is slight a different version than yours @HSM06. Yours is 94.02.42.40.66 and mine is 94.02.42.40.65 (one version lower), but in the NVIDIA BIOS it's flipped where yours is 94.02.42.00.AS26 and mine is 94.02.42.00.AS27 (one version higher).

    Oh well; hopefully this helps someone out there with the same issue.
    Click image for larger version. 

Name:	gpuz3.jpg 
Views:	0 
Size:	168.8 KB 
ID:	87261
    The version difference lies in what MODE is running on your card , P-Mode or Q-Mode .

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •