Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 27
  1. #11
    ROG Guru: Orange Belt Array Jesseinsf PC Specs
    Jesseinsf PC Specs
    Laptop (Model)N/A
    MotherboardASUS ROG Maximus XI Extreme (Z390)
    ProcessorIntel Core i9 9900K
    Memory (part number)Corsair CMW128GX4M4E3200C16 - 128GB (4x32)
    Graphics Card #1NVIDIA - GeForce RTX 2080 Ti FE
    Sound CardOnboard TOSLINK to powered speakers
    MonitorMSI Creator PS321URV (32 in 4k HDR600)
    Storage #1Samsung 980 Pro M.2 PCIe SSD 1TB
    Storage #2Samsung 970 Pro M.2 PCIe SSD 1TB
    CPU CoolerLian Li Galahad 360 (3x Uni fan SL120)
    CaseLian Li PC-011 Dynamic XL Black (ROG Certified)
    Power SupplyCooler Master V1200 Platinum
    Keyboard RAZER HUNTSMAN ELITE - LINEAR OPTICAL SWITCH (Red) w/ PBT Keycaps
    Mouse Razer Basilisk Ultimate with Charging Dock
    Headset Bowers and Wilkins P9 Signature
    Mouse Pad LOFTMAT (16x13 inch) Cushioned Gaming Mat - "The Gaming Slim"
    Headset/Speakers Vanatoo Transparent One Encore with Rel HT/1003 Subwoofer
    OS Windows 11 Pro for Workstations 64-bit
    Network RouterROG Rapture GT-AC5300 (Using Spectrum 400MB service)
    Accessory #1 Microsoft Xbox Elite Wireless Controller Series 2
    Accessory #2 2x Logitech BRIO ULTRA HD PRO WEBCAM
    Accessory #3 7 Uni Fan SL120 fans for PC case
    Jesseinsf's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    45
    Posts
    389

    Quote Originally Posted by Re@per View Post
    you post the same answer in every thread.... you see how many people have problems with the bios 1802... if you have no problems then post your specs and settings... your answers don’t help anyone...I’m not a newbi neither a pro but. If I use the standard settings before and now with the same settings I have problems with the bios 1802 there must be something wrong now... or they make this on purpose for selling new products... btw they didn’t post a change log...
    You arrogance is not going to help answer your questions. Most posts in this thread or the other thread don't help anyone. So, what it your point? And if you read my post, you would see that I did say that it could be a bug. I wasn't suggesting a fix, I was sharing my experience that I would start from scratch on each BIOS Update. And there were times that I had to compromise because some settings would no longer work (even if they were "Standard" settings. Right now I find no significant boost in performance when overclocking my CPU while playing 4K gaming. I do however, prefer overclocking my GPU because that is where I see a benefit. And yes, I do use XMP profile 1.

  2. #12
    ROG Member Array Shamoo PC Specs
    Shamoo PC Specs
    MotherboardMaximus Apex XI 1802
    Processor9900KF (all core 4.7GHz -0 AVX 1.25v)
    Memory (part number)G. SKILL F4-3600C16D-32GTZR
    Graphics Card #1Asus TUF 3080 OC
    Sound CardSchiit Modi Multibit
    MonitorAsus PG279Q
    Storage #1Samsung 970 Evo 1TB
    Storage #2Samsung 970 Evo Plus 2TB
    CPU CoolerNoctua D15 Chromax Black
    CaseLian-Li X900B
    Power SupplyCorsair AX850
    Keyboard Topre Realforce PFU LE US 108 Key
    Mouse Logitech G903
    Headset Sennheiser HD598SE
    Mouse Pad Mega Mat 48"x24"
    Headset/Speakers Spendor S3/5R2
    OS Windows 10 x64
    Network RouterAsus RT-AC86U

    Join Date
    Jan 2021
    Reputation
    10
    Posts
    11

    I'm on a 9900KF + Maximus XI Apex.

    1602 and previous would boot fine but 1704 and 1802 would not post!
    I decided to sell my Hynix CJR based RAM and go to Samsung B Die, and now it POSTs.

    At first 1802 was very wonky and the BIOS screen LAGGED big time.
    But after I keyed in XMP, SVid typical scenario, and Sync All Cores x47 I am up and running normally.

    Ultimately when Asus decided to change the way the boards handle memory it broke compatibility with certain kits.
    Hynix is not going to be a priority for Asus to test.

    I urge everyone looking to update to this BIOS to stick with known compatible memory.

  3. #13
    ROG Guru: Yellow Belt Array Enderwiggin03 PC Specs
    Enderwiggin03 PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z390-E Gaming
    ProcessorIntel Core i9 9900k @ 5.1Ghz on all 8 cores 1.36v
    Memory (part number)F4-4266C19D-16GTZR @ 4000Mhz CL16-17-17-35 1.45v
    Graphics Card #1EVGA RTX 2070 XC Ultra
    Sound CardCreative Sound Blaster X AE-5
    MonitorASUS VG248QE
    Storage #1Samsung 970 Evo 500GB m.2
    Storage #2Samsung 860 Evo 1TB SATA
    CPU CoolerEVGA CLC280 with 4x NF-A14 iPPC-3000 PWM (push/pull)fans
    CaseFractal Design R6
    Power SupplyEVGA G3 1000w
    Keyboard Logitech G513 Carbon
    Mouse Logitech G703
    Mouse Pad Logitech Poweplay
    OS Windows 10 Home x64

    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    193

    Quote Originally Posted by Shamoo View Post
    I'm on a 9900KF + Maximus XI Apex.

    1602 and previous would boot fine but 1704 and 1802 would not post!
    I decided to sell my Hynix CJR based RAM and go to Samsung B Die, and now it POSTs.

    At first 1802 was very wonky and the BIOS screen LAGGED big time.
    But after I keyed in XMP, SVid typical scenario, and Sync All Cores x47 I am up and running normally.

    Ultimately when Asus decided to change the way the boards handle memory it broke compatibility with certain kits.
    Hynix is not going to be a priority for Asus to test.

    I urge everyone looking to update to this BIOS to stick with known compatible memory.
    I'm running B-Die (and RAM on the QVL) and still have weird ram training on reboots, despite timings mostly being manually set, MRC Fastboot on etc.

  4. #14
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2019
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Quote Originally Posted by Enderwiggin03 View Post
    I'm running B-Die (and RAM on the QVL) and still have weird ram training on reboots, despite timings mostly being manually set, MRC Fastboot on etc.
    From my experience with Asus Maximus XI series boards, this happens when the ram is on the edge of stability (even if all the ram tests in widows seem stable).

  5. #15
    ROG Guru: Yellow Belt Array Enderwiggin03 PC Specs
    Enderwiggin03 PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z390-E Gaming
    ProcessorIntel Core i9 9900k @ 5.1Ghz on all 8 cores 1.36v
    Memory (part number)F4-4266C19D-16GTZR @ 4000Mhz CL16-17-17-35 1.45v
    Graphics Card #1EVGA RTX 2070 XC Ultra
    Sound CardCreative Sound Blaster X AE-5
    MonitorASUS VG248QE
    Storage #1Samsung 970 Evo 500GB m.2
    Storage #2Samsung 860 Evo 1TB SATA
    CPU CoolerEVGA CLC280 with 4x NF-A14 iPPC-3000 PWM (push/pull)fans
    CaseFractal Design R6
    Power SupplyEVGA G3 1000w
    Keyboard Logitech G513 Carbon
    Mouse Logitech G703
    Mouse Pad Logitech Poweplay
    OS Windows 10 Home x64

    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    193

    Quote Originally Posted by Vassilis008 View Post
    From my experience with Asus Maximus XI series boards, this happens when the ram is on the edge of stability (even if all the ram tests in widows seem stable).
    I wouldn't even begin to know where the instability lies. It seems more common from cold boot, or even when warmed, but it's fairly inconsistent.

  6. #16
    ROG Member Array Shamoo PC Specs
    Shamoo PC Specs
    MotherboardMaximus Apex XI 1802
    Processor9900KF (all core 4.7GHz -0 AVX 1.25v)
    Memory (part number)G. SKILL F4-3600C16D-32GTZR
    Graphics Card #1Asus TUF 3080 OC
    Sound CardSchiit Modi Multibit
    MonitorAsus PG279Q
    Storage #1Samsung 970 Evo 1TB
    Storage #2Samsung 970 Evo Plus 2TB
    CPU CoolerNoctua D15 Chromax Black
    CaseLian-Li X900B
    Power SupplyCorsair AX850
    Keyboard Topre Realforce PFU LE US 108 Key
    Mouse Logitech G903
    Headset Sennheiser HD598SE
    Mouse Pad Mega Mat 48"x24"
    Headset/Speakers Spendor S3/5R2
    OS Windows 10 x64
    Network RouterAsus RT-AC86U

    Join Date
    Jan 2021
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by Enderwiggin03 View Post
    I wouldn't even begin to know where the instability lies. It seems more common from cold boot, or even when warmed, but it's fairly inconsistent.
    You are asking your CPU to do 4000 CL16... I wonder if my dud 9900KF could hit that on any BIOS.

    I wish Asus was a little more transparent with the changes they do on their updates. Did improving system stability as claimed require them to sacrifice the OC ability of the boards?

  7. #17
    ROG Guru: Yellow Belt Array Enderwiggin03 PC Specs
    Enderwiggin03 PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z390-E Gaming
    ProcessorIntel Core i9 9900k @ 5.1Ghz on all 8 cores 1.36v
    Memory (part number)F4-4266C19D-16GTZR @ 4000Mhz CL16-17-17-35 1.45v
    Graphics Card #1EVGA RTX 2070 XC Ultra
    Sound CardCreative Sound Blaster X AE-5
    MonitorASUS VG248QE
    Storage #1Samsung 970 Evo 500GB m.2
    Storage #2Samsung 860 Evo 1TB SATA
    CPU CoolerEVGA CLC280 with 4x NF-A14 iPPC-3000 PWM (push/pull)fans
    CaseFractal Design R6
    Power SupplyEVGA G3 1000w
    Keyboard Logitech G513 Carbon
    Mouse Logitech G703
    Mouse Pad Logitech Poweplay
    OS Windows 10 Home x64

    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    193

    Quote Originally Posted by Shamoo View Post
    You are asking your CPU to do 4000 CL16... I wonder if my dud 9900KF could hit that on any BIOS.

    I wish Asus was a little more transparent with the changes they do on their updates. Did improving system stability as claimed require them to sacrifice the OC ability of the boards?
    The CPU's been doing 4000 CL16 since I got it, I only started having boot issues after 1802, so I don't understand? I can boot XMP (which is 4266mhz and possibly the "improved stability") but it fails Memtest86. I suspect my VCCSA isn't high enough, but I'm not willing to go above 1.3v reported for daily use.

  8. #18
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2021
    Reputation
    10
    Posts
    2

    same issue kinda

    Quote Originally Posted by Re@per View Post
    Since Updating my MB to 1802 i can boot with XMP 2 profile but the my pc needs now longer to start into the Post screen (rog logo), Displays stays dark for 1-2 min until the board go through all checks (hdd check, mem check etc..) after all tests it starts normal....*

    Anyone has the same issue?*
    With the 1704 and 1802 i cannot boot to windows without xmp 1 enabled

  9. #19
    ROG Member Array Shamoo PC Specs
    Shamoo PC Specs
    MotherboardMaximus Apex XI 1802
    Processor9900KF (all core 4.7GHz -0 AVX 1.25v)
    Memory (part number)G. SKILL F4-3600C16D-32GTZR
    Graphics Card #1Asus TUF 3080 OC
    Sound CardSchiit Modi Multibit
    MonitorAsus PG279Q
    Storage #1Samsung 970 Evo 1TB
    Storage #2Samsung 970 Evo Plus 2TB
    CPU CoolerNoctua D15 Chromax Black
    CaseLian-Li X900B
    Power SupplyCorsair AX850
    Keyboard Topre Realforce PFU LE US 108 Key
    Mouse Logitech G903
    Headset Sennheiser HD598SE
    Mouse Pad Mega Mat 48"x24"
    Headset/Speakers Spendor S3/5R2
    OS Windows 10 x64
    Network RouterAsus RT-AC86U

    Join Date
    Jan 2021
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by Laurent0717 View Post
    With the 1704 and 1802 i cannot boot to windows without xmp 1 enabled
    What kind of memory are you using.... Samsung, Micron or Hynix? The latest builds seem to not work with Hynix at all for me. I switched to Samsung.

  10. #20
    ROG Member Array foetopsy PC Specs
    foetopsy PC Specs
    MotherboardASUS ROG MAXIMUS XI GENE
    Processori7 8700k @5.0
    Memory (part number)G.Skill Ripjaws V 3600 F4-3600C17D 16Gb
    Graphics Card #1GIGABYTE GeForce RTX 3070 Vision OC
    Sound CardCard:Creative Sound Blaster Omni
    MonitorAOC C24G1
    Storage #1Kingston KC400 256G
    Storage #2TOSHIBA HDWD130 3Tb
    CPU CoolerAlphacool Eisbaer 360 CPU
    CaseFractal Design Arc XL Black
    Power SupplyFractal Design edison m 750w
    Keyboard TESORO Durandal (Cherry MX Red)
    Mouse logitech g403
    Headset kingston hyperx cloud ii
    Mouse Pad ASUS Echelon
    Headset/Speakers HyperX Cloud Core KHX-HSCC-BK-BR
    OS WINDOWS 10 Pro 64bit 20H2
    Network RouterKeenetic Giga III

    Join Date
    Dec 2019
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by Re@per View Post
    Since Updating my MB to 1802 i can boot with XMP 2 profile but the my pc needs now longer to start into the Post screen (rog logo), Displays stays dark for 1-2 min until the board go through all checks (hdd check, mem check etc..) after all tests it starts normal....*

    Anyone has the same issue?*
    enter all the settings manually, this is the ram frequency, voltage and sa / io and forget what xmp is on intel

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •